تأثیر عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های عمرانی بر معیشت کارگران

تأثیر عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های عمرانی بر معیشت کارگران

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای شرکت‌های ساختمانی با اشاره به کاهش بودجه عمرانی کشور به نفع بودجه جاری، گفت: این رویکرد باید اصلاح شود و سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌ای در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهمن دادمان اظهار کرد: با توجه به قرار داشتن در ماه پایانی سال و در پیش بودن ماه مبارک رمضان، شرایط ویژه‌ای برای شرکت‌های فعال در احداث طرح‌های عمرانی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس ضروری است که توجه دولتمردان، رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به این موضوع جلب شود تا بتوانیم سال جاری را در بخش طرح‌های عمرانی به خوبی به پایان برسانیم.

وی با اشاره به اهمیت تأمین مالی پروژه‌های عمرانی افزود: بودجه عمرانی همواره تحت تأثیر روندی قرار داشته که منجر به کاهش تخصیص اعتبارات این بخش به نفع بودجه‌های جاری شده است. این روند طی دهه‌های اخیر ادامه داشته و در نتیجه، بودجه جاری کشور به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته که یکی از دلایل آن، جذب نیروی انسانی بیشتر در بخش‌های مختلف دولتی است.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای شرکت‌های ساختمانی تأکید کرد: کاهش سرمایه‌گذاری در طرح‌های تملک دارایی منجر به بروز بحران‌هایی در زیرساخت‌های اساسی کشور شده است. در حال حاضر، مشکلاتی که در بخش‌های برق، انرژی، آب و سایر زیرساخت‌ها مشاهده می‌شود، ناشی از عدم سرمایه‌گذاری کافی در این حوزه‌هاست. اگر این روند ادامه یابد، باید منتظر بحران‌های بزرگ‌تری در آینده باشیم. بنابراین، ضروری است که این سیر نزولی متوقف شده و نگاه توسعه‌ای جدیدی در سیاست‌گذاری‌ها حاکم شود.

دادمان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در شعارهای سال بر «تولید» یادآور شد: طی 10 سال اخیر در 8 سال رهبری به تولید توجه داشته اند. این در حالی است که بی‌توجهی به زیرساخت‌های تولید نشان می‌دهد که بدنه اجرایی کشور عملاً در مسیر تحقق این شعار حرکت نکرده و از آن غافل بوده است. بنابراین این رویکرد باید اصلاح شود و سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌ای در اولویت قرار گیرد.

ملکیانی فرد عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های ساختمانی نیز در این نشست گفت: شرکت‌های ساختمانی، سرمایه‌های واقعی ایران هستند و باید توجه ویژه‌ای به نقش آن‌ها در توسعه کشور داشت.

وی با اشاره به آغاز نخستین برنامه عمرانی کشور در سال 1327 گفت: همزمان با اجرای این برنامه، سازمان برنامه‌وبودجه شکل گرفت و گروهی از مهندسان وطن‌دوست که بنیان‌گذار سندیکای شرکت‌های ساختمانی بودند، 11 اسفند 1326 این سندیکا را تأسیس کردند. در آن زمان، قانون کار وجود نداشت و سندیکا به‌عنوان یک نهاد ثبت شرکت‌ها پایه‌گذاری شد تا در هماهنگی با سازمان برنامه، اجرای پروژه‌های عمرانی را تسهیل کند. این ارتباط نزدیک میان دولت، به‌عنوان متولی توسعه، و بخش خصوصی، به‌عنوان نیروی اجرایی، از 77 سال پیش برقرار بوده است.

وی تصریح کرد:شرکت‌هایی که امروز در حوزه ساخت‌وساز و عمران فعالیت می‌کنند، حاصل 77 سال تلاش هستند و به سطحی از خودکفایی رسیده‌اند که قادر به اجرای هر نوع پروژه‌ای در کشور هستند. در شرایط دشوار کنونی، باید از این سرمایه‌های واقعی حمایت شود. منابع ایران تنها به نفت و گاز محدود نمی‌شود، بلکه ظرفیت‌های عظیم انسانی و فنی در بخش ساختمان‌سازی و توسعه زیرساخت‌ها، سرمایه‌های ارزشمند کشور محسوب می‌شوند.

وی همچنین افزود: اگر مطالبات شرکت‌های عمرانی پرداخت نشود، کارگران که از قشرهای ضعیف جامعه هستند، به حقوق خود نخواهند رسید.

ملکیانی فرد با بیان اینکه دولت چهاردهم هنوز وارد مرحله اجرایی نشده و در حال حاضر به گفتاردرمانی بسنده کرده است، اظهار کرد: از ورود به مباحث سیاسی پرهیز می‌کنیم و هنوز زمان مقایسه این دولت با دولت‌های پیشین نرسیده است، اما انتظار داریم که گام‌های عملی در جهت حل مشکلات و توسعه زیرساخت‌های کشور برداشته شود.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر