تفکیک وزارت راه و شهرسازی به این سازمان واگذار شد
فرزانه صادق سهشنبه شب در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش نخبگان صنعت ساختمان درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: این موضوع در دولت مطرح شده و رئیس جمهور به شدت با تفکیک وزارت راه و شهرسازی مخالف است. رئیسجمهور این موضوع ساختاری را به سازمان اداری و استخدامی سپرده است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هر دو باری که موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت مطرح شده رئیس جمهور مخالف شدید خود را اعلام کرده است. صادق همچنین با بیان اینکه سیاست ساخت مسکن شامل همه گروهها میشود، گفت: متاسفانه از سه سال پیش، سیاست اشتباه ساخت مسکن در قالب یک گروه آغاز شده و گریبان گیر این دولت هم شده است.
ساخت مسکن محرومان ادامه دارد
وی تصریح کرد: عقیده داریم که سبد ساخت مسکن فقط برای محرومان نیست و باید همه اقشار و گروه ها را شامل شود و متنوع باشد. به نقل از ایرنا، وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر مسکن محرومان در حال ساخت است، اما باید مسکن اقشار متوسط و حتی مسکن برای اقشار با درآمدهای بالا که بازار خصوصی است نیز مورد توجه قرار بگیرد. اساسا دولت مسکن سازی و سیاست گذاری در حوزه مسکن را باید در همه بخشها مد نظر قرار دهد.
به گزارش اکوایران، روز یکشنبه عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در تشریح نشست ۱۴ بهمن کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: دستور کار نخست کمیسیون عمران مجلس بررسی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی بود که کلیات آن در جلسه قبل به تصویب اعضا رسیده بود.
نماینده مردم کردکوی بیان داشت: جزئیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» به صورت کامل در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید و برای بررسی در صحن علنی به هیات رئیسه مجلس ارسال شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس پیشتر نیز در هفتم بهمن اظهار کرده بود: اعضای کمیسیون با در نظر گرفتن ضرورت تمرکز بر هر یک از بخشهای راه و شهرسازی به طور جداگانه، با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.
او ادامه داد: در این راستا مقرر شد که در بررسی جزئیات طرح، موضوعاتی از قبیل نحوه اصلاح ساختار، زمان تفکیک و ادغام معاونتها با حضور بخش خصوصی، مسئولان دولتی و کارشناسان مورد تبادلنظر قرار گیرد.
تفکیک وزارتخانهای که احمدینژاد آن را ساخت
18 دی بود که نمایندگان مجلس با بررسی یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که بحث تفکیک این وزارتخانه، که با هدف افزایش هماهنگی و بهرهوری در دو حوزه حملونقل و مسکن به ادغام «وزارت راه و ترابری» و «وزارت مسکن و شهرسازی» انجامیده بود، بار دیگر در دستور کار قرار گرفت.
حالا مجلس درصدد است پیوند وزارتخانهای را قطع کند که سال ۱۳۹۰، دولت وقت ایران یعنی دولت محمود احمدی نژاد آن را به وجود آورد؛ آن هم با ادغام دو وزارتخانه بزرگ «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی».
آغاز ادغامها در دوران احمدینژاد
موضوع ادغام و تفکیک وزارتخانهها در ایران از دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد آغاز شد. در برنامه پنجم توسعه، بندی گنجانده شد که به دولت احمدینژاد اجازه میداد تعداد وزارتخانهها را از 21 به 17 کاهش دهد. این تصمیم با اعتراضات گستردهای در مجلس مواجه شد، زیرا به باور نمایندگان، این اقدام بر خلاف اصل 133 قانون اساسی بود که وظایف و اختیارات وزارتخانهها را باید بر اساس قوانین تصویبشده توسط مجلس تعریف و سپس برای آنها وزیر معرفی میشد.