تلاش سپاه برای آزادی «محمدرضا نوری» در ازای آزادی این زن اسرائیلی/عکس

رسانه ها فاش کردند که طی مذاکراتی برای آزادی «محمدرضا نوری» یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که دو سال پیش به اتهام واهی به اسارات نیروهای آمریکایی در عراق در آمده بود، توافقی در جریان است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا،  محمدرضا نوری و چند شهروند عراقی دیگر که به ادعای مشارکت در قتل «استیون ادوارد تروئل» شهروند آمریکایی زندانی شده بودند، ممکن است در ازای آزادی «الیزابت سورکوف» زندانی اسرائیلی مبادله شوند.

در همین ارتباط، رسانه عراقی الرابعة در گزارشی نوشت که

تلاش سپاه برای آزادی «محمدرضا نوری» در ازای آزادی این زن اسرائیلی/عکس

منابع عراقی گزارش دادند که تلاش‌های جدی رژیم صهیونیستی برای آزادی سورکوف که دو سال پیش در بغداد ربوده شده، در حال انجام است.

یک منبع وابسته به رژیم صهیونیستی گفت که تلاش‌ها برای آزادی سورکوف ادامه دارد و این رژیم به عنوان بخشی از اقدامات خود در این زمینه، از ایالات متحده و سایر کشورها درخواست کمک کرده است.

به گزارش منابع عراقی، ممکن است سورکوف به عنوان بخشی از تفاهمات محرمانه بین عراق و ایالات متحده آزاد شود. در این بیانیه آمده است: تلاش‌های محمد السودانی، نخست وزیر عراق، پس از سفر محرمانه یک مقام امنیتی عراق به واشنگتن صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، در حالی که ایالات متحده نقش مهمی در آزادی سورکوف ایفا می‌کند، مذاکره آزادی وی در ازای این شهروند ایرانی و چند زندانی عراقی دیگر هنوز مورد تأیید آمریکا قرار نگرفته است.

یک منبع اسرائیلی آشنا با جزئیات اظهار داشت که اسرائیل به آزادی سورکوف نزدیک نیست، اما آنها به پیشرفت امیدوارند و این احتمال وجود دارد.

با این حال، گفته می‌شود که یک مقام امنیت ملی عراق هرگونه اطلاعی از توافق را تکذیب کرد و از پاسخ به گزارش‌های مربوط به آزادی سورکوف خودداری کرد.

هفته گذشته، خواهر این زندانی اسرائیلی با آدام بوهلر، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور اسرا، ملاقات کرد تا در جریان این پیشرفت قرار گیرد.

گفته می‌شود، پس از آزادی «عیدن الکساندر»، اسیر اسرائیلی آمریکایی از غزه، اگر این امر نیز محقق شود، دستاورد و موفقیت دیگری برای آدام بوهلر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، بیش از دو سال از اسارت محمدرضا نوری، یکی از اعضای سپاه انقلاب اسلامی به دست نیروهای آمریکایی در بغداد می‌گذرد. آمریکایی‌ها در روز سوم فروردین ۱۴۰۲ با ادعای مشارکت محمدرضا نوری در قتل یک شهروند آمریکایی به نام «استیون ادوار تروئل» در منطقه زیونه بغداد، او را به همراه چند نفر دیگر ربودند.

پس از چهار ماه زندانی و شکنجه، اولین دادگاه محاکمه نوری به همراه چهار زندانی عراقی دیگر در بغداد بدون حضور وکیل و خانواده آنها و با وجود عوامل سفارت آمریکا برگزار شد و دادگاهی که فاقد صلاحیت حقوقی و کیفری بود، نوری را به اعدام محکوم کرد. این در حالی است که مطابق اسناد متقن در زمان قتل این شهروند آمریکایی، محمدرضا نوری در فرودگاه نجف بوده و تصاویر و اسناد هویتی‌اش در گیت فرودگاه نجف ثبت و این مدارک ضمیمه پرونده شده است.

در راستای تلاش برای آزادی محمدرضا نوری و نیز رد قاتع اتهامات واهی علیه وی، در جلسه دوم دادگاه که اوایل شهریور ١۴٠٢ برگزار شد، حکم اعدام به حکم حبس ابد برای این رزمنده مدافع حرم و چهار شهروند عراقی به جرم قتل یک شهروند آمریکایی به دلیل انگیزه شخصی صادر شد.

در همین ارتباط، کاظم غریب آبادی، معاون وقت امور بین‌الملل قوه قضائیه، ۱۹ خرداد سال گذشته در خصوص وضعیت محمدرضا نوری و پیگیری‌هایی که انجام شده است، گفت: وضعیت این تبعه ایرانی تحت پیگیری است و همچنین در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به عراق در اسفند ۱۴۰۲ این موضوع از سوی ایشان نیز دنبال شد. در اثر پیگیری‌های حقوقی و قضایی، عنوان اتهامی آقای نوری از اقدام تروریستی به عناوین دیگر تغییر پیدا کرد.

وی افزود: از این‌رو، زمینه حقوقی برای انتقال نامبرده به ایران، در چارچوب موافقت‌نامه انتقال محکومین فراهم گردید. البته، ادعاها و اتهامات وارده به ایشان مبنا و وجاهت ندارد و در همین چارچوب و پیگیری‌های به عمل آمده، درخواست آمریکا برای استرداد این تبعه ایرانی نیز مورد موافقت طرف عراقی قرار نگرفته است.

اما همچنان آمریکاییها به تلاش و شکنجه خود ادامه ‌دادند تا وی به موارد ادعایی آنها اعتراف کند. تلاشی که با شکست مواجه شد و محمدرضا نوری زیر بار ظلم و زور این اتهام واهی را نپذیرفت.

315 315

پیشنهادی باخبر