به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، به گفته یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان، در بحبوحه تشدید تنشها میان غرب و روسیه، دولت برلین فهرستی از ساختمانهای عمومی را تهیه کرده است که در صورت وقوع جنگ با روسیه قابل استفاده به عنوان «پناهگاه» هستند.
به گفته وی، در بین این ساختمانها، ایستگاههای مترو، پارکینگهای زیرزمینی و برخی سازههای دولتی دیده میشود. همچنین به شهروندان توصیه میشود که از زیرزمین و گاراژ به عنوان پناهگاه استفاده کنند.
همچنین این مقام دولتی اضافه کرد که به محض جمعآوری نهایی فهرست، آلمانیها میتوانند از یک «نرمافزار» برای مکانیابی نزدیکترین پناهگاه استفاده کنند.
هرچند که سخنگوی وزارت کشور آلمان در خلال صحبتهایش از جنگ اوکراین حرفی به میان نیاورد اما روزنامه «بیلد» پیشتر در گزارشی نوشته بود که تصمیم گسترش شبکه پناهگاههای زیرزمینی آلمان در بحبوحه آنچه تهدید فرضی جنگ با روسیه خوانده شده، اتخاذ شده است.
آلمان با بیش از ۲ هزار پناهگاه از جنگ سرد خارج شد هرچند حدود سهچهارم این پناهگاهها پس از اتمام جنگ از رده خارج شد. شبکه پناهگاهی کنونی آلمان با ۵۷۹ پناهگاه گنجایش حدود ۴۸۰ هزار نفر را دارد که به نوشته رویترز تنها بخش کوچکی از جمعیت ۸۴ میلیون نفری این کشور را تشکیل میدهد.
به گفته مقام آلمانی، طرح موسوم به «نقشه پناهگاه» در ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت. با این حال، نشست مطبوعاتی وی درست پس از آن برگزار شد که آمریکا و فرانسه تایید کردند که به اوکراین اجازه دادهاند تا از موشکهای «اتکمز» و «اسکالپ» برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.
انگلیس از اعلام علنی صدور چنین جوازی خودداری کرده اما نیروهای اوکراینی برای حمله هفته گذشته به خاک روسیه هم از «اتکمز» آمریکایی و هم از «سایه طوفان» انگلیسی استفاده کردند.
کییف از برلین خواسته است تا با تبعیت از واشنگتن، برای اوکراین موشک دوربرد «تاروس» ارسال کند اما اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان تاکنون با این درخواست موافقت نکرده است. روسیه در واکنش به حملات اوکراین به خاکش، از جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت این کشور به نام «اورشنیک» استفاده و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه آن را تایید کرد.