بر اساس آمار بانک مرکزی ، تولید ناخالص داخلی ایران در فصل تابستان به میزان ۲.۷ درصد رشد داشت و همچنین رشد اقتصادی بدون نفت را هم ۲.۳ درصد گزارش شده است. بر این اساس و بنا بر محاسبات یک موسسه پژوهشی، رشد اقتصادی کشور در ماه پایانی پاییز ۱۴۰۳ معادل ۳.۱ درصد بوده و رشد بدون نفت نیز سه درصد برآورد شده است.
از نرخ رشد ۳.۱ درصدی که در آذر ماه حاصل شده، بخش کشاورزی سهمی معادل ۰.۲۲ واحد درصد، بخش نفت و گاز سهمی معادل ۰.۳۱ واحد درصد، گروه صنایع و معادن سهمی معادل ۰.۲۷ واحد درصد و گروه خدمات سهمی معادل ۲.۲۷ واحد درصدی را به خود اختصاص دادهاند.
۲۲۳۲۲۹
براساس اعلام بانک مرکزی بخش کشاورزی در تابستان امسال رشد ۲.۸ درصدی را تجربه کرده است. نتایج برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس در آذرماه، ارزش افزوده گروه کشاورزی نسبت به آذرماه پارسال رشد سه درصدی داشته است.
برآوردهای انجام شده در این زمینه با توجه به آمارهای پایه دریافتی از وزارت جهاد کشاورزی، حاکی از آن است که در آذر ماه تولید محصولات زراعی، باغی و دامی نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۴.۵، یک و ۲.۲ درصد افزایش یافته است. همچنین براساس آمار دریافتی از مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی میزان بارش در آذرماه افزایش ۳.۸ میلی متری داشته است.
در گزارش سیاستگذار پولی، رشد بخش نفت و گاز در تابستان ۸.۸ درصد بوده است. نتایج برآوردهای این مرکز نشان میدهد ارزش افزوده گروه نفت در آذرماه امسال نسبت به سال گذشته رشد ۳.۳ درصدی داشته است. طبق آخرین آمار اوپک از منابع ثانویه و برآوردهای در دسترس، تولید نفت ایران در آذرماه رشد کمترین در مقایسه با ماههای پیشتر داشته است.
بخش صنایع و معادن که در تابستان رشد ۱.۷ درصدی را تجربه کرده بود، با رکود همچنان دست و پنجه نرم میکند به نحوی که برآورد اخیر رشد این بخش را ۱.۱ درصد محاسبه کرده است. این رشد اندک بیشتر تحت تاثیر کاهش شاخص تولید بخش صنعت و کاهش شاخص فروش نهادههای ساختمانی بورسی بوده است.
همچنین بانک مرکزی رشد گروه خدمات را در تابستان ۲.۵ درصد اعلام کرده بود اما مطالعه مرکز پژوهشها نشان میدهد ارزش افزوده این گروه در آذرماه ۳.۹ درصد بوده است. در این ماه بخشهای «حملونقل و انبارداری»، «املاک و مستغلات» و «فعالیتهای مالی و بیمه» رشد مثبتی را نسبت به آذرماه پارسال ثبت کردهاند.