بخشایش اردستانی در گفت‌وگو با ایلنا:

احتمالا مطرح شدن مسئولیت شمخانی در پرونده هسته‌ای یک جنجال رسانه‌ای است/ در ایران همه چیز اتفاق می‌افتد

احتمالا مطرح شدن مسئولیت شمخانی در پرونده هسته‌ای یک جنجال رسانه‌ای است/ در ایران همه چیز اتفاق می‌افتد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در رابطه با شایعات اعطای مسئولیت پرونده هسته‌ای به علی شمخانی گفت: احتمالا این یک مسئله رسانه‌ای باشد و احساس می‌کنم که این بحث جنجال رسانه‌ای است. اگر قرار باشد شورای عالی امنیت ملی، پرونده هسته‌ای را در دست داشته باشد، آن را به دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی تحویل خواهند داد.

احمد بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که بر اساس اخبار منتشر شده مجددا نام شمخانی به عنوان مسئول پرونده هسته‌ای ایران مطرح شد این در حالی است که وزارت خارجه این مساله را تکذیب کرده اما آقای شمخانی اصرار دارد که بگوید کماکان مسئول پرونده هسته‌ای است، گفت: در این ارتباط اطلاعات دقیقی ندارم، اما می‌دانم که آقای شمخانی در دوره دولت شهید رئیسی، به احیای روابط ایران و عربستان پرداختند، بدون اینکه وزیر خارجه در این زمینه دخالت کند. این موضوع در آن زمان به عنوان موازی‌کاری محسوب نشد، لذا احتمال دارد که پرونده هسته‌ای ایران هم به آقای شمخانی واگذار شده باشد. البته شنیده‌ام که وزارت خارجه بیانیه‌ای صادر کرده و اعلام کرده است که در روند پرونده هسته‌ای تغییری ایجاد نشده است.

اگر پرونده هسته‌ای دست شورای امنیت ملی است آن را به دبیر فعلی‌ش بدهند 

وی ادامه داد: احتمالا این یک مسئله رسانه‌ای باشد و احساس می‌کنم که این بحث جنجال رسانه‌ای است. اگر قرار باشد شورای عالی امنیت ملی، پرونده هسته‌ای را در دست داشته باشد، آن را به دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی تحویل خواهند داد. 

احتمالا مطرح شدن مسئولیت شمخانی در پرونده هسته‌ای یک جنجال رسانه‌ای است

در ایران همه چیز اتفاق می‌افتد

این نماینده مجلس در رابطه با اظهارات شمخانی در مصاحبه‌ای به مناسبت روز دانشجو که ادعا کرده بود همچنان مسئول مذاکرات هسته‌ای است، عنوان کرد: در آن مصاحبه گفتند آن زمان تاکنون من مسئول مذاکرات هسته‌ای بودم اما پس از تغییر دبیر، اوضاع تغییر می‌کرد. اگر بخواهند روی آقای شمخانی متمرکز شوند که پرونده هسته‌ای دست‌شان باشد، باید به عنوان مقام خاصی این اختیار به ایشان داده شود، مثلاً به عنوان مشاور رهبری و رئیس‌جمهور یا عضوی از وزارت خارجه باشد که این مسئولیت را به ایشان بدهند. البته اگر مشاور رهبری باشند این احتمال وجود دارد که مسئول پرونده باشند. من احساس می‌کنم که این یک جنجال رسانه‌ای باشد اما بعید هم نیست در ایران همه چیز اتفاق می‌افتد.

ما تابعیت قهری نداریم

بخشایش اردستانی در خصوص نامه‌ی اخیر کمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با مضمون تابعیت اعضای خانواده‌های مقاماتی که تابعیت‌های قهری و غیرقهری دارند، توضیح داد: ما تابعیت قهری نداریم. برای مثال دانشجویان در خارج از کشور، به دلایل مختلف، ممکن است ویزای دائم یا پاسپورت داشته باشند، پاسپورت یعنی تابعیت و ویزا یعنی گرین کارت این‌ها متفاوت است خیلی از افراد ویزا دارند ولی تابعیت ندارند و نمی‌توانند رای دهند. در این مورد، اگر فرزندی در خارج از کشور متولد شود، به او ویزا می‌دهند، اما تابعیت قهری به او نمی‌دهند. او باید درخواست دهد و وقتی خودش تابعیت را بگیرد، دیگر بحث قهری معنا ندارد.

رهبری در مسیر قانون عمل می‌کند

وی در مورد دستوراتی که گفته می‌شود از سوی دفتر رهبر انقلاب در این خصوص به رییس‌ مجلس داده شده است، تصریح کرد: در حقیقت می‌خواهند قانون را اصلاح کنند یعنی کسی که خودش، همسرش و فرزندانش تابعیت دائمی دارند، شغل حساس نداشته باشد، اما حالا در دولت می‌گویند فرزندان استثنا باشد و رهبری در مسیر قانون عمل می‌کنند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر