همزمان با چهل و سومین جشنواره فیلم فجر و نمایش آثار در سالن همایشهای برج میلاد که به سینمای اصحاب رسانه اختصاصیافته است، نمایشگاه عکس و پوستری از آثار ۴۲ دوره جشنواره بهنمایشدرآمد.
به گزارش روابطعمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، در این دوره از جشنواره فیلم فجر، یکی از بخشهای جنبی جشنواره برپایی نمایشگاهی از آثار عکس و پوستر دورههای مختلف جشنواره است که سیفالله صمدیان عهدهدار این امر است.
سیفالله صمدیان هنرمند عکاس در خصوص نحوه انتخاب پوسترها گفت: این آثار شامل پوستر فیلمهایی است که موفق به دریافت سیمرغ یا دیپلم افتخار در ادوار گذشته جشنواره شدهاند.
وی با اشاره به عنوان نمایشگاه اظهار کرد: عنوان دقیق این رویداد « نمایشگاه برندگان تندیس بلورین و دیپلم افتخار مسابقه عکس و پوستر جشنواره فیلم فجر» است. این نمایشگاه شامل برندگان مسابقه عکس و پوستر جشنواره از سال ۱۳۶۶ تا ۱۴۰۳ است.
صمدیان درخصوص تعداد این آثار توضیح داد: در این نمایشگاه ۳۲ پوستر از آثاری که از سال ۱۳۶۶ تا ۱۴۰۳ برنده سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بودهاند، به نمایش گذاشته شده است. همچنین ۳۰ مجموعه عکس شامل ۹۰ عکس از برندگان مسابقه عکس ادوار جشنواره فیلم فجر نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
وی در خصوص انتشار کتاب این مجموعه گفت: کتابی شامل ۱۲۰ صفحه بهعنوان تنها منبع آرشیوی تصویری و تبلیغی سینمای ایران منتشر شده است که در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
صمدیان اظهار داشت: در طول ۴۳ سال گذشته، این نخستین باری است که آثار برگزیده در قالب یک نمایشگاه مستقل گردآوری و ارائه شده و از آن یک کتاب منتشر میشود. نبود چنین مجموعهای در موزه سینمای ایران و فقدان یک آرشیو تصویری جامع از سینمای ایران، باعث شد که به فکر برپایی این نمایشگاه افتاده و آن را در ایام جشنواره فیلم فجر برگزار کردیم.
وی درباره ایده برگزاری این نمایشگاه و هدف آن توضیح داد: هدف اصلی این نمایشگاه، ساماندهی به آرشیو تصویری سینمای ایران است. این کار در ادامه اقداماتی است که بنده در ادامه جشنوارههای سیوچهارم و سیوپنجم بینالمللی فجر به دبیری رضا میرکریمی انجام داده بودم. امسال نیز با هماهنگی و توافق میان من و منوچهر شاهسواری دبیرچهل و سومین دوره جشنواره، این طرح اجرایی شد.
این هنرمند عکاس در خصوص فرآیند گردآوری فایلهای این آثار اظهار داشت:گردآوری این آثار پیچیدگیهای زیادی داشت. بخشی از این فایلها در اختیار طراحان پوسترها، بخشی در آرشیو موزه سینما و بخشی نیز نزد تهیهکنندگان فیلمهای مربوطه بود. برای گردآوری این مجموعه، حدود دو ماه زمان صرف شد. هیچ مرکز مشخصی برای نگهداری حرفهای این فایلها وجود نداشت و به همین دلیل، این کار با همکاری موزه سینما انجام شد.