مجسمه بهمن بیگی در گچساران تخریب شد

 مجسمه زنده یاد «محمد بهمن بیگی»، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، که در بلوار بهمن بیگی گچساران نصب شده بود از سوی برخی افراد ناشناس تخریب شد.
مجسمه بهمن بیگی در گچساران تخریب شد
آفتاب‌‌نیوز :

تندیس بهمن‌بیگی استاد و معلم عشایر ایران در بهمن ماه امسال در یکی از بلوارهای شهر دوگنبدان نصب شد و حال با گذشته کمتر از یک ماه از نصب این تندیس، از سوی عده‌ای ناشناس تخریب شد که به دنبال تخریب این مجسمه ، ماجرا به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و با تبدیل شده به سوژه داغ رسانه های مجازی اعتراض ها در این رابطه شدت گرفت.

گروه ها و شخصیت ها و فعالان فضای مجازی و دوستداران علم و ادب نیز این اقدام نابخردانه از سوی سوی فرد و یا افرادی ناشناس را بی توجهی به ادب و هنر و اهانت به ایل بزرگ قشقایی و برخی نیز آن را توطئه ای برای حذف این چهره محبوب و بنیانگذار آموزش عشایری در ایران عنوان کردند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، تخریب این تندیس ذره‌ای از بزرگی و محبوبیت او نمی‌کاهد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در واکنش به تخریب تندیس محمد بهمن‌بیگی در شهرستان گچساران، این اقدام را زشت و ناپسند خواند و بر ماندگاری نام استاد بهمن‌بیگی در دل مردم تأکید کرد.

غلامرضا تاجگردون در صفحه شخصی خود در اینستاگرام با ابراز تأسف از این اقدام ناپسند، نوشت: در خبرهای شهرستان گچساران آمده است که تندیس مرحوم استاد محمد بهمن بیگی از سوی شخص یا اشخاصی تخریب شده که این عمل زشت و ناپسند به طور کامل محکوم است.

وی ابرازکرد: بهمن بیگی، اسطوره تاریخی علم و فرهنگ، به‌ویژه در حوزه عشایر، بوده و نام بلند او بر تارک ایران و به‌خصوص در دل عشایر و جنوب کشور ماندگار خواهد بود.

تاج‌گردون در ادامه تأکید کرد: تخریب این تندیس ذره‌ای از بزرگی و محبوبیت او نمی‌کاهد و آنانی که دست به چنین اقدام زشت و دور از فرهنگی زده‌اند، بدانند که با این نوع حرکات نمی‌توانند اختلافی بین دو قوم بزرگ لر و ترک بیندازند و بهمن بیگی در قلب و روح یکایک مردمان این سرزمین پاینده خواهد ماند.

شهردار دوگنبدان به دنبال تخریب تندیس بهمن‌بیگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استاد بهمن بیگی با تعلیم عشایر خدمات مهمی در حوزه فرهنگ و اقتصاد جامعه هدف ارائه کرد، خدماتی که همه مردم منطقه و کشور از نتایج آن بهره مند شده اند.

رضا قشقایی تصریح کرد: در گذشته یک بلوار با پیشنهاد اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری گچساران در این شهر به نام بهمن بیگی نامگذاری شد و در بهمن ماه امسال تندیس بهمن بیگی( بنیانگذار آموزش عشایری در ایران) در این بلوار نصب شد.

وی به تخریب مجسمه استاد بهمن بیگی از سوی افراد ناشناس واکنش نشان داد و ادامه داد: به هر حال افرادی در شهر هستند که عامدانه اموال عمومی را تخریب می‌کنند و امید ما این است که حساسیت شهروندان نسبت به اموال عمومی بخصوص آثار هنری بیشتر باشد.

محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران که در دوران حیاتش خدمات ارزشمندی در ۱۷ استان عشایر نشین کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد داشته است.

"زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود. وی کارش را از سال ۱۳۳۱ به تنهایی آغاز کرد و در طول ۲۸ سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از ۱۰ هزار معلم تربیت کرد و موسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.

وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال ۱۳۵۳ به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.

علاوه بر آثار فاخری از جمله عرف و عادت در عشایر فارس ، بخارای من ایل من ، اگر قره قاج نبود ، به اجاقت قسم تاریخچه مختصری از فعالیتهای اداره کل اموزش عشایر و طلای شهامت که توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است،شاگردان این انسان فرهیخته نیز کتابهای زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و اثرات کار فرهنگی ایشان منتشر کرده اند.

 

پیشنهادی باخبر