قبوض مشترکین برق صنعتی در ۶ ماه اول سال، اصلاح می‌شود

قبوض مشترکین برق صنعتی در 6 ماه اول سال، اصلاح می‌شود

بر اساس اعلام توانیر از مهر ماه، قبوض مشترکین صنعتی بر اساس مصوبه افزایش تعرفه صادر می‌شود اما برای نیمه نخست امسال این تعرفه ها اعمال نمی شود و قبوض صادر شده اصلاح خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، قائم‌مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌وکار اتاق بازرگانی ایران با اشاره به جلسه نشست کمیته حمایت از کسب‌وکار با موضوع تعرفه برق صنعتی اظهار داشت: وزارت نیرو با استعلام از رای دیوان عدالت، موضوع توقف این مصوبه را مربوط به عطف به ماسبق شدن مصوبه دانسته و معتقد است که اقداماتش در این زمینه قانونی بوده و صرفاً از کسانی که تا آن تاریخ پرداختی نداشته‌اند، جریمه دریافت نخواهد کرد.

کیوان کاشفی افزود: از آنجا که مشکل هنوز وجود دارد و قبض‌های سنگین برای واحدهای تولیدی صادر شده و با شدت برای وصول شدن آن تلاش می‌شود، در این جلسه تاکید شد که مراحل قانونی این مصوبه طی نشده و هم قیمتی که اعلام شده منطقی نیست.

کاشفی اظهار کرد: پاسخ نماینده توانیر در کمیته حمایت از کسب‌وکار این بود که از مهر ماه، قبوض مشترکین صنعتی بر اساس مصوبه افزایش تعرفه صادر می‌شود اما برای 6 ماه اول سال آن را اعمال نکرده و در واقع عطف به ماسبق نمی‌شود و قبوض صادر شده بر این مبنا، اصلاح خواهند شد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: پاسخ نماینده توانیر در مورد مشترکینی که قبوض خود را پرداخت کرده‌اند نیز این بود که از آنجا که دستور توقف به صورت موقتی است، فعلاً بدهی‌ها و پرداختی‌ها تا رأی قطعی دیوان عدالت اداری فریز می‌شود. اگر رأی بر ابطال باشد مشترک بستانکار محسوب شده و در قبوض آتی آن را لحاظ خواهند کرد و اگر ابطال نشود روند اخذ را دوباره شروع خواهند کرد.

قائم مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌وکار، به مشکلات قراردادهای مشارکت زنجیره تولید گوشت مرغ با واحدهای طیور و تعمیم آن‌ها به ماده 38 قانون تأمین اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: اداره کل تأمین اجتماعی برخی از استان‌ها مانند استان مازندران با تفسیر نادرست، قرارداد مشارکت مدنی زنجیره تولید گوشت مرغ با واحدهای مرغداری را در قالب پیمانکاری تلقی و آن‌ها را مشمول ماده 38 قانون تأمین اجتماعی و پرداخت حق بیمه مضاعف کرده است.

او ادامه داد: در این نشست پس از بحث و بررسی و استماع اظهارات طرف‌های مرتبط با این موضوع، تصریح شد که قراردادهای مشارکت زنجیره تولید گوشت مرغ با واحدهای طیور با قراردادهای پیمانکاری ماده 38 متفاوت هستند و نباید شامل این ماده شوند.

کاشفی با اشاره به بررسی معافیت شرکت‌های حمل‌ونقل از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در این جلسه، توضیح داد: در قانون مالیات بر ارزش افزوده، خدمات حمل‌ونقل (اعم از بار و مسافر) درون‌شهری و برون‌شهری و بین‌المللی جاده‌ای، ریلی و دریایی از شمول مالیات و عوارض بر ارزش افزوده معاف شده است.

او افزود: از سوی دیگر با توجه به این معافیت، عوارض حمل‌ونقل با مصوبه شورای اقتصاد از 4 درصد به 9 درصد افزایش یافته است. اما حالا ابهامات و تفاسیر متعددی در ارتباط با کارمزد بارنامه وجود دارد. سازمان امور مالیاتی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و دیوان عدالت اداری، مخالف معافیت بر ارزش افزوده کارمزد بارنامه هستند و بارنامه را جز خدمات جانبی می‌دانند. اما فعالان بخش خصوصی، موافق این معافیت هستند و بارنامه را جز خدمات جانبی نمی‌دانند. بنابراین فعالان اقتصادی درخواست تعیین تکلیف دراین‌باره را داشتند.

کاشفی گفت: پس از بحث و بررسی طرف‌های مختلف در این رابطه، مقرر شد موضوع از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری شود. اگر رأی دیوان بر معافیت بود که موضوع حل می‌شود اما اگر چنین رأیی صادر نشد، دولت باید لایحه استفساریه ای در این رابطه به مجلس ارائه کند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر