فروشندگان گذرگاه‌ها و معابر مجوز ندارند/ تخفیف ۵ تا ۳۰ درصدی بر قیمت کالاها

فروشندگان گذرگاه‌ها و معابر مجوز ندارند/ تخفیف ۵ تا ۳۰ درصدی بر قیمت کالاها

رئیس اتاق اصناف تهران ضمن تشریح جزئیات برگزاری نمایشگاه بهاره امسال با توجه به تقارن آن با ماه رمضان و اینکه کالاهای مرتبط با این دو مناسبت عرضه خواهند شد، بزرگترین مشکل این نمایشگاه‌ها را سواستفاده برخی عرضه‌کنندگان کالاها در این ایام دانسته و گفت: برخی فروشندگان در سطح گذرگاه‌ها و معابر عمومی اقدام به دستفروشی کالاهای بدون استاندارد و کیفیت می‌کنند که متاسفانه شهرداری نیز با دریافت وجهی از این افراد، گویی پیاده‌روها و معابر را اجاره می‌دهد و ممانعتی از فعالیت آن‌ها وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز نشست خبری نمایشگاه‌های فروش بهاره اتاق اصناف تهران در محل این سازمان برگزار شد.

حمیدرضا رستگار- رئیس اتاق اصناف تهران- در این نشست که با نگاه برگزاری نمایشگاه بهاره در آستانه ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز برپا خواهد شد، اظهارکرد: اتاق اصناف، متولیان صنوف مختلف و اتحادیه‌های صنفی ما برای پایان سال یک برنامه ویژه‌ای دارند و خدمات ویژه‌ای را در نظر گرفته‌اند، هدف اصلی از برگزاری و انجام این نمایشگاه که به هر حال همه ساله برپا می‌شود، این است که بتوانیم خدمت بهتری را به جامعه هدف و مردم ارائه دهیم. برگزاری نمایشگاه‌های پایان سال به صورت مستمر هر ساله بوده و سعی بر این شده که در اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی‌ خود، کیفیت کار، دقیق بودن و نظارت بیشتر باشد.

وی افزود: برگزاری نمایشگاه فروش بهاره بنا به دستور دولت و مصوباتی که در ستاد تنظیم بازار به ما ابلاغ می‌شود اجرایی خواهد شد و پیرو آن، امسال جلسات مختلفی را در استانداری، اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت داشتیم تا به بهترین نوع و به بهترین شکل بتوانیم این نمایشگاه‌ها را برگزار کنیم.

نمایشگاه‌های بهاره نباید به اقتصاد واحدهای صنفی مجوزدار،  لطمه بزند 

رستگار تصریح کرد: از منظر سیاست‌های کلی اتاق اصناف، بر این نکته تاکید داریم که نمایشگاه‌های بهاری به حمایت از تولیدکنندگان منتج و منجر شود و شاخص آن به تولید ملی و ساخت ایران کمک کند. در حقیقت اساس کار ما این است؛ اما برگزاری آن‌ از نظر کلی اگر قرار باشد که به کوچک شدن اقتصاد ما، واحدهای صنفی ما یا رقابتی نابرابر میان آن‌ها منجر شود، حقیقتاً ما تمایل به برگزار کردن این نمایشگاه‌ها نداریم؛ این نمایشگاه، فرصتی برای تولیدکننده، عرضه‌کننده و همچنین مصرف‌کننده کالاهاست که به هر حال نیاز این ایام خاص است.

این عضو هیات مدیره اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: تقارن پایان سال جاری با ماه مبارک رمضان، خود انگیزه بیشتری را ایجاد کرده که بتوانیم از این فرصت استفاده کرده و بتوانیم شرایط خاص و ویژه‌ای را ایجاد کنیم که کالایی که هم برای نیاز پایان شب عید و برای ماه مبارک است، بتوانیم از تولید به مصرف با نرخ مصوب و نرخ کارشناسی که توسط اتحادیه‌های ما انجام می‌شود، اقلام و کالاها را در اختیار مردم بگذاریم.

رئیس اتاق اصناف تهران ضمن اشاره به مشکلات در حوزه برگزاری نمایشگاه‌های مذکور، تصریح کرد: متاسفانه پایان هر سال، ما با افرادی مواجه می‌شویم که برای این خدمت به مردم در اصطلاح کیسه دوخته و برای انجام آن حساب کتاب کرده‌اند که سود نامتعارفی را از این بازار کسب کنند. اما در حقیقت آنچه که سیاست‌گذاری اتاق اصناف و هیات رئیسه اتاق اصناف است، این است که کالاها و اقلام در این فرصت، به پایین‌ترین نرخ در اختیار مردم قرار گیرد.   ما اعلام کردیم که پنج الی ۳۰ درصد تخفیف، روی نرخ‌های مختلف کالا می‌خواهیم اعمال کنیم و واقعی هم باشد اما متاسفانه فشارهایی از سوی برخی نهادهای مختلف به ما می‌آید و حرف‌های نامربوطی می‌شنویم که به دنبال برخی  کسب و کارها و استفاده از این شرایط به نفع افراد خاص، شرکت‌های خاص از جاهای مختلف توصیه و سفارش می‌شوند.

رستگار تاکید کرد: توزیع کالا و خدمات کالا به هر نوع، در اختیار صنوف مختلف و مسئولان است، بنابراین در این حوزه هیچ کسی حق دخالت ندارد مگر اینکه به سبب قانون، مشخص شده باشد؛ اما متاسفانه دخالت‌های مختلف در  این حوزه صورت می‌گیرد و ما هر ساله این مشکلات را داریم؛ بازارچه‌های حاشیه‌ای در خاکی‌ها و پارکینگ‌ها و معابر، شرایط را برای بازار، اقتصاد و اصناف و کسبه نامناسب کرده‌اند. این نمایشگاه‌ها فرصتی برای اصنافی است که به صورت قانونی و ضابطه فعالیت دارند و طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، ملزم به این هستند که جواز کسب و کار خود را حتما در غرفه‌های خود در نمایشگاه‌های بهاره نصب و در منظر دید عموم قرار دهند.  

وی ادامه داد: اما این فروشندگان حاشیه‌ای، کالای غیر استاندارد، تقلبی و خراب را به اسم ارزان‌فروشی به مردم می‌فروشند، این در واقع خسارت به مردم است. چه نهادی باید به این‌ها نظارت داشته باشد؟ آیا مسئول نظارت ما هستیم؟ مسئول توزیع ما هستیم یا ارگان‌ها و سازمان‌هایی که اصلاً هیچگونه ارتباطی به موضوع ندارند و تنها می‌خواهند برای خود از این دریا، ماهی صید کنند و برونند.

رستگار تاکید کرد: بنده به صراحت اعلام و از مسئولان درخواست دارم که به هیچ عنوان اجازه ندهند، افراد غیرمرتبط در حوزه کسب و کار، توزیع، تولید و خدمات ورود پیدا کنند؛ مشکل اصلی ما امروز در کشور این است که کسانی که مرتبط نیستند، به حوزه‌های مختلف دخالت می‌کنند؛ این درحالیست که وزرایی اهتمام دارند که مسیر قانونی طی شده و افراد صاحب نظر فعالیت کنند. امیدوار هستیم که این نمایشگاه که با همت اتحادیه‌های صنفی ما و واحدهای صنفی مجاز که پروانه کسب دارند و کسانی که تولید کننده هستند، به بهترین شکل دایر شود.

این مقام صنفی ضمن تاکید بر اینکه نظارت و بازرسی ما بر روی کالاهای ارائه شده نیز حتمی و قطعی خواهد بود، گفت: بازرسان ما موظف شده‌اند که در این بازار، تمام وقت در ساعات تعیین شده برای فعالیت نمایشگاه بهاره حضور داشته باشند. این نمایشگاه بنابر مصوبه ستاد تنظیم بازار و مصوبه اتاق اصناف، از هشتم اسفند ماه لغایت ۱۷ اسفند ماه در پنج نقطه اصلی شهر تهران از ساعت ۱۰ صبح الی ۹ شب برپا خواهد شد. در این نمایشگاه، مقرر است که عرضه مواد غذایی، پوشاک، کیف و کفش، خشکبار و آجیل، شیرینی و شکلات و اقلام مرتبط با ایام ماه رمضان همچون برنج، شکر، حبوبات، خرما و...  صورت بپذیرد.

وی تاکید کرد: نرخ گذاری ما کارشناسی شده و نظارت‌ دقیق هم خواهیم داشت، بنابراین در صورت مشاهده تخلفات، نماینده تعزیرات در محل حاضر است و پرونده‌های تخلفات (اگر مشاهده شود) در همان محل رسیدگی خواهد شد. امیدواریم که کالاهایی که عرضه می‌شود، بر اساس نرخ منصفانه و مورد تایید اتاق اصناف و دستگاه‌های نظارتی باشد. البته نرخ منصفانه‌ای که کارشناسان ما تعیین و تنظیم می‌کنند، قطعا لازم الاجرا است و تخطی از آن به سرعت پیگیری می‌شود. یکی از موضوعات مهم، نصب نرخ کالاست که هر کس بنا به توانمندی خود بتواند از این کالا استفاده کنند.

رئیس اتاق اصناف ایران مجدد تاکید کرد: ماهیت برگزاری این نمایشگاه، کمک به تولیدات داخلی و حمایت از تولید داخل و حمایت از مصرف‌کننده است؛ اگر غیر از این اتفاق رخ دهد و افرادی که دخالت در امور می‌کنند و اصلاً نباید حضوری داشته باشند، حتماً از مراجع مختلف پیگیری می‌کنیم و درخواست ما از دستگاه‌هایی ذیربط این است که به این مشکل‌ که سال‌های گذشته هم وجود داشته، ورود پیدا کنند؛ ورود متخلفان سبب می‌شود که نظارت ما دچار آسیب شود؛ بنابراین باید فضایی را ایجاد کنیم که فضای رقابتی سالم ایجاد شود. یکی از دلایلی که تاکید داریم واحدهای صنفی دارای پروانه کسب فعالیت داشته باشند، این است که این واحدها، مالیات پرداخت می‌کنند. تاکید ما این است که این افراد که قانونی طی یک سال هزینه می‌کنند و  چندین سال سرمایه خود را در کشور صرف تولید کرده‌اند، از این فرصت بهره ببرند.  

با شهرداری‌ها دچار مشکل هستیم/ معابر و میادین شهر را اجاره می‌دهند

احمد ابوالحسنی- نایب رئیس اتاق اصناف تهران-  نیز در این نشست ضمن اشاره به اینکه طبق قانون، توزیع کالا بر عهده اتاق اصناف و اتحادیه‌هاست، اظهار کرد: تمام کالاهایی که در نمایشگاه‌های بهاره ارائه می‌شوند، باید دارای قیمت‌گذاری مشخص از سوی اتحادیه‌ها باشند و نمونه‌ای از هر کالا با قیمت مصوب در معرض دید عموم قرار گیرد.

وی حضور بازرسان اتاق اصناف و نمایندگان تعزیرات در نمایشگاه‌های تحت نظارت ستاد تنظیم بازار را از الزامی دانسته و تایکد کرد: در این نمایشگاه‌ها نظارت دقیق صورت می‌گیرد، اما متأسفانه شهرداری اقدام به اجاره پیاده‌روها برای برگزاری نمایشگاه می‌کند، در حالی که وظیفه آن رفع موانع شهری است. با توجه به پیگیری‌های انجام‌شده از وزارت کشور، استانداری و وزارت صمت، بر اساس مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار، برگزاری نمایشگاه در پیاده‌روها ممنوع است و هر نمایشگاهی باید مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کند.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران افزود:مشکلی با برگزاری نمایشگاه و عرضه کالا نداریم، اما به شرطی که اصول قانونی رعایت شود. شاهد هستیم که برخی غرفه‌ها کالایی با کیفیت پایین عرضه می‌کنند و در صورت بروز مشکل، پاسخگو نیستند.

ابوالحسنی اعلام کرد: نمایشگاه‌ها در مصلی تهران (در فضای سرپوشیده)، بوستان ولایت، فرهنگسرای خاوران و فرهنگسرای اشراق برگزار می‌شود و ساعت برگزاری از ۱۰الی ۲۱خواهد بود که در ماه مبارک رمضان احتمالا تغییر خواهد داشت.

انتهای پیام

پیشنهادی باخبر