ضایعه مولوسکوم چیه و چه جوری بروز پیدا میکنه؟ آیا مولوسکوم از عفونتهای شایع ناحیه تناسلی زنان به شمار میره؟
ضایعه مولوسکوم یه نوع بیماری عفونی هست که معمولا به صورت ضایعههای برجسته که همرنگ پوست هستند روی پوست ظاهر میشند. این ضایعهها رو معمولا به شکل زگیلهای آبکی و گرد مشاهده میکنید که در صورت تماس با پوست میتونند به سایر نقاط پوست سرایت پیدا کنند. فراموش نکنید که یکی از راههای انتقال این بیماری تماس جنسی هست. البته نکته مهمی که بهتره بدونید اینه که این ضایعهها تو افرادی که سیستم ایمنی سالم دارند، معمولا خودبهخود بین شش تا دوازده ماه از بین میرند.
این بار نی نی سایت با شماست تا همه چیو درباره ضایعه مولوسکوم ارائه بده. توصیه میشه برای کسب آگاهی بیشتر درباره این بیماری و باورهای اشتباه درباره بیماریهای مقاربتی با ما همراه باشید.
علائم ضایعه مولوسکوم کدامند؟
از علائم ضایعه مولوسکوم چی میدونید؟ این بیماری یه بیماری دورهای به شمار میره که بین دو هفته تا شش ماه تو بدن وجود داره، اما حواستون باشه که ممکنه این ویروس تا شش ماه خودش رو نشون نده و به صورت نهفته به زندگیش ادامه بده.
این بیماری عفونی به صورت ضایعههای سفید رنگ ظاهر میشه و معمولا تو طول مدت بیماری، اندازه این ضایعه به 5 تا 10 میلیمتر میرسه. این ضایعهها در صورت خارش و مالش بیشتر میشند.
ضایعههای مولوسکوم به صورت تکی یا گروهی میتونند بروز پیدا کنند و همونطور که گفتیم بعد از چند ماه خودبهخود از بین میرند. با این حال، تو بعضی از موارد ممکنه تا 5 سال باقی بمونند. بعضی از علائم ضایعه مولوسکوم عبارتند از:
برجستگیهای کروی شکل که وسط این برجستگیها فرو رفته میشند. اندازه این ضایعهها متغیر هست و در واقع، اندازه متفاوت دارند. نکته مهم اینه که اندازه این ضایعهها تو افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، بزرگتر هست. از طرف دیگه، در برابر درمان مقاومت بیشتری از خودشون نشون میدند و قطرشون معمولا 15 میلیمتر هست.
ضایعه مولوسکوم خارش ایجاد نمیکنه، رنگ سفید با هاله صورتی داره و تو هر نقطه از بدن ممکنه بروز پیدا کنه.
توی این ضایعه یه مایع مومی شکل وجود داره که همرنگ پوست هست.
مولوسکوم چه جوری منتقل میشه؟
ضایعه مولوسکوم یه نوع ضایعه غیر سرطانی به شمار میره و یه بیماری شایع هست. این بیماری به خاطر عفونت لایههای سطحی توی پوست بروز پیدا میکنه. شکل ظاهری ضایعههای مولوسکوم مسری دقیقا مثل زگیل هست، اما ویروسی که باعث بروز اونا میشند فرق میکنند.
این ضایعهها از طریق خراشهای کوچولو تو منافذ پوست و مو قابل انتقال به نواحی مختلف پوست هستند، اما قابل انتقال به اعضای داخلی بدن نیستند. پزشک متخصص برای تشخیص این بیماری عفونی، اول ضایعه رو بر میداره و با استفاده از میکروسکوپ و انجام یه سری از آزمایشها، اون رو بررسی میکنه.
تماس پوستی باعث انتقال ضایعه مولوسکوم میشه و همچنین تو قسمت تناسلی نیز بروز پیدا میکنه که قابل انتقال به پوست دیگهای هم هست. حواستون باشه که این بیماری تو کودکان هم بروز پیدا میکنه.
روشهای درمان ضایعه مولوسکوم
ضایعه مولوسکوم و زگیل را چطور برطرف کنیم؟ وقتی علائم این ضایعه رو روی سطح پوست و تو هر نقطه از بدن مشاهده کردید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. به طور کلی، نوع خفیفتر و تعداد کمتر این ضایعه طی یک دوره مشخص از بدن خارج میشند و از بین میرند. برای درمان ضایعه مولوسکوم میتونید از روشهای زیر استفاده کنید.
یکی از راههای درمان کرایوتراپی هست. تو این روش ابتدا با استفاده از یه اسپری ناحیه مورد نظر رو فریز باید کرد. این کار رو تا زمانی انجام میدند که یه لایه یخی روی زخم ایجاد بشه. چند جلسه این روش رو انجام میدند تا ضایعه درمان بشه.
یه روش دیگه کورتاژ هست. تو این روش اول اقدام به بیحسی ناحیه مورد نظر میکنند و بعد با یه ابزار خاص روی ضایعه میکشند تا کاملا اون رو از روی پوست بردارند.
لیزرتراپی از روشهای دیگه برای درمان ضایعه مولوسکوم هست. تو این روش برای از بین بردن ضایعه از اشعه لیزر و انرژی نوری استفاده میکنند.
از دیگر روشهای درمان ضایعه مولوسکوم میتونیم به دیترمای (با استفاده از دستگاه الکتریکی همراه با حرارت) و استفاده از پماد، قرص و داروهای تجویزی توسط متخصص اشاره کنیم.
آیا مولوسکوم خطرناک هست؟
ضایعه مولوسکوم یه ضایعه شایع، غیرسرطانی و غیر خطرناکه، اما ظاهر ناخوشایندی داره. معمولا بدون درد و خارش هست و ممکنه تو اکثر نقاط بدن و تو هر سنی به وجود بیاد.
عوارض ضایعه مولوسکوم کدامند؟
بیشتر علائم بیماری مولوسکوم بدون نیاز به درمان بهبود پیدا میکنند. با این حال، این بیماری ممکنه تو بعضی از افراد عوارض خاصی رو ایجاد کنه. برای مثال، زرد زخم یا عفونت پوستی به دلیل خاروندن ضایعات، عفونت چشم به دلیل بروز ضایعه روی پلک، اگزمای ثانویه منتشر شده به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به ویروس و اسکار با ظاهر حفرهدار برخی از عوارض ضایعه مولوسکوم هستند.