به گزارش ایسنا، اظهارات «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا به منطقه غرب آسیا نشاندهنده عقبنشینی از طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره کوچاندن ساکنان نوار غزه پس از موجی از مخالفتها و نارضایتیهای متحدان عرب و اروپایی آمریکا است.
ویتکاف اظهار کرد: بازسازی غزه نیازمند پاکسازی گسترده و یک طرح جامع و بزرگ خواهد بود.
فرستاده ویژه آمریکا گفت: این به معنای آن نیست که ما باید یک طرح تخلیه داشته باشیم، زمانی که رئیس جمهور درباره این مساله صحبت میکند، یعنی میخواهد ذهن همه را بیدار کند تا بیندیشند چه چیزی برای این منطقه قانعکننده بوده و بهترین راهحل برای ملت فلسطین و ساکنان غزه چیست.
همچنین رسانههای رژیم صهیونیستی نیز از انصراف آمریکا از طرح خود درباره غزه گفتند.
مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این رابطه اعلام کرد: ویتکاف لحن تند خود درباره طرح ترامپ برای نوار غزه را به صورت چشمگیری کاهش داد و در کنفرانس «سرمایهگذاری عربستان» در میامی آمریکا گفت که «هدف از طرح ترامپ، آغاز بحث در این خصوص است.»
این رسانه عبری تاکید کرد: اظهارات پنجشنبه ویتکاف تغییری در دیدگاه او را افشا کرد چراکه او تاکید کرد که طرح ترامپ طرحی برای کوچاندن فلسطینیها نبوده بلکه هدف از آن طرح بحثی درباره بهترین راهحلها برای ملت فلسطین است.
به گزارش این رسانه رژیم صهیونیستی، ویتکاف در کنفرانس یاد شده گفت: سوال اساسی که در طرح ترامپ مطرح است، این است که آیا فلسطینیها میخواهند در غزه زندگی کنند یا اینکه ترجیح میدهند به جای بهتر دیگری نقل مکان کنند؟ موضوع بحث دیگر محدود به مکان نبوده بلکه به چگونگی فراهم کردن زندگی بهتر برای مردم مربوط است.
فرستاده آمریکا به منطقه غرب آسیا تاکید کرد: اظهارات ترامپ درباره تخلیه غزه، نادرست فهمیده شده و رئیس جمهور آمریکا به جای تکرار راهحلهایی که در طول ۵۰ سال موفقیتآمیز بودن آنها ثابت نشده، به دنبال بررسی گزینههای جدیدی است.
مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: فشارهای بینالمللی و انتقادهای شدید، واشنگتن را بر آن داشت رویکرد انعطافپذیرتری را در پیش بگیرد و اکون طرح خود را صرفا بحثی آزاد درباره بهترین راهها برای بهبود زندگی فلسطینیها و نه طرحی برای کوچاندن اجباری آنها توصیف میکند.
این رسانه عبری در ادامه تغییر لحن قاطع آمریکا درباره تخلیه به صحبت درباره گزینههای باز را ناشی از این دانست که واشنگتن ابعاد مخالفتهای بینالمللی به خصوص از سوی کشورهای عربی همانند مصر و اردن را متوجه شد چراکه آنها نسبت به هر گونه تلاش برای تحمیل تغییرات جمعیتی در غزه هشدار دادند.
اظهارات ترامپ درباره کنترل بر غزه و فراخوانش برای کوچاندن فلسطینیها از آنجا با مخالفتهای گسترده عربی و بینالمللی روبهرو شد از جمله اینکه وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای تاکید کرد که کوچاندن اجباری ساکنان غزه نقض جدی قوانین بینالمللی خواهد بود و همچنین «آنالنا بربوک» وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که نوار غزه ملک فلسطینیها است و اخراج آنها از آنجا قابل قبول نبوده و با قوانین بینالمللی مغایرت دارد.
علاوه بر اینها روسیه و چین نیز اظهارات ترامپ را محکوم و تاکید کردند که کوچاندن اجباری ساکنان غزه مردود است. عربستان نیز قاطعانه اظهارات ترامپ درباره این طرح را رد کرد و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر مخالفت خود را با کوچاندن ساکنان غزه اعلام کرده و آغاز بازسازیها در نوار غزه را خواستار شد.
انتهای پیام