آشنایی با بیل کازمایر، افسانه پاورلیفتینگ جهان؛ از سه قهرمانی قوی‌ترین مردان جهان تا کشتی حرفه‌ای و سمینارهای انگیزشی

یکی از قوی‌ترین مردان جهان، بیل کازمایر نام دارد که به سه قهرمانی در مسابقات قوی‌ترین مردان جهان رسیده و تجربه قهرمانی جهانی در پاورلیفتینگ را نیز داشته است. او رکوردهای مختلفی را در آیتم‌های گوناگون مسابقات مردان قوی، پاورلیفتینگ، ددلیفت و اسکوات را شکسته و تجربه حضور در کشتی کچ یا کشتی حرفه‌ای را دارد.

طرفداری | بیل کازمایر (Bill Kazmaier) زاده 30 دسامبر 1953 در شهر برلینگتون از ایالت ویسکانسین آمریکاست. اصالت بیل به کشور آلمان بازمی‌گردد و او کوچک‌ترین فرزند خانواده بود. پدر بیل یک کارخانه تولید بطری نوشابه را اداره می‌کرد. او از 10 سالگی بدنی قدرتمند داشت و توانست وزنه‌ای 49 کیلوگرمی را بلند کند. او در دبیرستان، ستاره تیم‌های ورزشی بود و در دانشگاه نیز به فعالیت ورزشی خود ادامه داد. بیل در فوتبال آمریکایی دانشگاه موفق بود اما علاقه اصلی او به ورزش‌های قدرتی همچون پاورلیفتینگ بود. چوب‌بری، نگهبانی و کار به عنوان اپراتور دستگاه روغن‌گیر، از جمله فعالیت‌های کازمایر در این دوران بود. او از سال 1974، تمرکز خود را برای رسیدن به ورزش‌های قدرتی قرار داد.

بیل کازمایر

شروع حرفه‌ای کازمایر در پاورلیفتینگ به مسابقات قهرمانی اتحادیه ورزشکاران آماتور 1978 بازمی‌گردد. او پس از ثبت رکوردهای 355 کیلوگرم در اسکوات، 242 کیلوگرم در پرس سینه و 365 کیلوگرم ددلیفت در کلاس وزنی 125 کیلوگرم، عنوان نخست این مسابقات را به دست آورد. کازمایر در سال 1972 با ثبت رکورد 282 کیلوگرم در پرس سینه، رکورد جهانی این بخش را به نام خود زد و به قهرمانی مسابقات قهرمانی جهان در کلاس وزنی 110 کیلوگرم پاورلیفتینگ رسید. او در سال‌های بعد این رکورد را در ابتدا به 287.5 کیلوگرم و سپس 300 کیلوگرم رساند و نام خود را در پاورلیفتینگ، بیش از پیش مطرح کرد. کازمایر در مسابقات قهرمانی پاورلیفتینگ جهان در سال 1983، بار دیگر به رتبه نخست رسید و این بار کلاس وزنی 125 کیلوگرم را پیروز شد. او در این سال به قهرمانی پاورلیفتینگ آمریکا نیز رسید. او در سال 1981، رکورد ددلیفت جهان را با مهار 402 کیلوگرم جابه‌جا کرد تا با وجود آسیب‌دیدگی‌های مختلفش در این ورزش رکورددار باشد.

بیل کازمایر

پس از آسیب‌دیدگی از ناحیه سینه، کازمایر نتوانست به خوبی پرس سینه را اجرا کند و از این رو، تصمیم گرفت تا به جای پاورلیفتینگ در مسابقات تازه تأسیس مردان قوی شرکت کند و رکوردهای این ورزش را ارتقا دهد. نخستین حضور کازمایر در این دست از مسابقات به سال 1979 و قوی‌ترین مرد جهان بازمی‌گردد. او در این سال با کسب 44.9 امتیاز پس از دان رینهوت و لارس هدلاند، در رتبه سوم قرار گرفت. او در لیفت اتومبیل، قهرمان این دوره از مسابقات قوی‌ترین مردان جهان یعنی دان رینهوت را شکست داد و یک اتومبیل 1159 کیلوگرمی را بلند کرد. با این وجود، کازمایر در سایر آیتم‌ها نتوانست به درخشانی این آیتم باشد و به رتبه سوم بسنده کرد. سپس نوبت به قوی‌ترین مردان جهان 1980 رسید؛ جایی که کازمایر در پنج آیتم کُنده‌برداری با رکورد 156 کیلوگرم، حمل اتومبیل با رکورد 14.4 ثانیه، خم میل‌گرد با رکورد دو میل‌گرد پنج اینچی، لیفت تخت روان دوشیزگان با رکورد 427 کیلوگرم و ددلیفت دلار نقره‌ای با رکورد 433 کیلوگرم به همراه طناب‌کشی میان چهار نفر برتر، پیروز شد. او در پایان به امتیاز مجموع 102.5 رسید و با اختلاف بسیار زیادی با نفر دوم یعنی لارس هدلاند، قهرمانی این دوره از قوی‌ترین مردان را به دست آورد.

بیل کازمایر

در سال 1981، کازمایر با ثبت رکورد 439.5 کیلوگرم در اسکوات مسابقات قوی‌ترین مردان جهان، رکورد جهان را بار دیگر شکست تا آماده دفاع از عنوان قهرمانی خود باشد. او در این دوره از مسابقات، علاوه بر تکرار قهرمانی در کُنده‌برداری، ددلیفت دلار نقره‌ای و حمل اتومبیل، آیتم‌های دیگر همچون حمل بشکه با رکورد 49.11 ثانیه و اسکوات بلوک سیمانی با رکورد 439 کیلوگرم را پیروز شد تا با 96 امتیاز، از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. یکی از عضله‌های سینه کازمایر در آیتم خم‌کردن میل‌گرد، آسیب دید تا او با آسیب‌دیدگی این مسابقات را به اتمام برساند. او در قوی‌ترین مردان جهان 1982، در پی کسب سومین عنوان قهرمانی پیاپی خود بود و در همان اوایل مسابقات، رکورد جهانی ددلیفت را با ثبت 478.5 کیلوگرم، شکست. کازمایر در این سال، بار دیگر به قهرمانی در آیتم‌های ددلیفت دلار نقره‌ای و کُنده‌برداری رسید و در آیتم‌های دیگر همچون کشیدن کامیون با 37 ثانیه و پرتاب وزنه با رکورد 17 فوت، رتبه نخست را از آن خود کرد. او این بار 91 امتیاز کسب کرد و به نخستین مرد قدرتمندی تبدیل شد که قهرمان سه دوره قوی‌ترین مردان جهان می‌شود. پس از سومین قهرمانی، مدیران مسابقات مردان قوی تصمیم گرفتند تا حضور کازمایر در این مسابقات را به دلیل بی‌رقیب بودن، برای مدتی ممنوع کنند تا بلکه سایر شرکت‌کنندگان نیز بتوانند به عنوان قهرمانی برسند. کازمایر در سال 1988 به این مسابقات بازگشت و با 51 امتیاز، پس از یون پات سیگمارسون، در رتبه دوم قرار گرفت. این عنوان به دلیل یک پرتاب وزنه اشتباه به دست آمد زیرا کازمایر تا پیش از این ناکامی از رقیب ایسلندی خود، پیش افتاده بود. کسب 40 امتیاز در دوره بعدی این ورزشکار در قوی‌ترین مردان جهان 1989، رتبه چهارم را برایش به همراه داشت.مصدومیت شدید، یکی از عوامل این رتبه برای مرد قدرتمند ویسکانسین بود.

بیل کازمایر

افتخارات کازمایر در سایر مسابقات مرتبط با مردان قوی، یک قهرمانی و یک عنوان سومی در قدرت عضله جهان، یک قهرمانی و یک عنوان نایب قهرمانی در لدفی مارک تن، دو قهرمانی و دو عنوان نایب قهرمانی در قدرت خالص، شش قهرمانی چالش قدرت اسکاتلند، دو قهرمانی مردان قوی استرونگبو، یک قهرمانی مردان قوی ایسلند و یک نایب قهرمانی و یک عنوان سومی در چالش قدرت جهانی بود. او در سال 1990 با مسابقات مردان قوی وداع کرد تا توسط کارشناسان، یکی از قوی‌ترین مردان جهان و بهترین شرکت‌کننده تاریخ این مسابقات شناخته شود. او در دوره غیبتش در مسابقات مردان قوی در دهه هشتاد میلادی، کشتی حرفه‌ای یا WWE را شروع کرده بود در مسابقات مختلفی وارد رینگ شد. کازمایر در انواع مسابقات کشتی حرفه‌ای حتی در انجمن کشتی حرفه‌ای ژاپن شرکت کرد و به بردها و شکست‌های مختلفی دست یافت. کازمایر در کشتی حرفه‌ای نتوانست به عنوان قهرمانی سنگین‌وزن برسد و بعد از مدتی از این فعالیت دست کشید. او پس از پایان فعالیت‌های ورزشی، باشگاه تناسب اندام خود در آلاباما را اداره کرد و سپس به عنوان مفسر رقابت‌های مردان قوی در تلویزیون حضور پیدا کرد. داستان‌های تاییدنشده مختلفی از کازمایر وجود دارد و عده‌ای نقل کرده‌اند که او روزی یک گالن شیر را یک‌جا سر کشیده است. او در یک مسابقه غذاخوری نیز با بلعیدن 1000 ماهی قرمز، جایزه 300 هزار دلاری را به خانه برده بود. از دیگر تجربیات کازمایر، حضور به عنوان سخنران انگیزشی با شعار «من می‌توانم و انجامش می‌دهم»، در رویدادهای مختلف بوده است.

وقتی روبه‌روی یک هالتری با نیم تن آهن می‌ایستید، باید با محدودیت‌های خود مبارزه کنید و در آن لحظه، شمایید که باید شکست‌ناپذیر باشید. باید باور داشته باشید که بهترین هستید و این تکبر نیست. در بالا بردن هر وزنه، قدرت تنها فاکتور مهم نیست. دقت، استراتژی و قدرت ذهن، از فاکتورهای مهم در وزنه‌برداری موفق هستند.

بیل کازمایر

از سری خاطرات ورزشی

پل دیلت، فرانکشتاین مستر المپیا؛ از ترکیب هیپنوتیزم و بدن‌سازی تا بی‌هوشی در آرنولد کلاسیک

سر مارک تاد، سوارکار طلایی المپیک 1984 و 1988؛ از درخشش با کاریزما تا مسابقه در 62 سالگی

یینکا در، بسکتبالیست دلاور نیجریه‌ای؛ از کشف اتفاقی و مصدومیت در NBA تا فوت در 31 سالگی

پیشنهادی باخبر