گزارش «اقتصادنیوز» از بازار ارز

دلار و درهم در پیچ نوسانات؛ بازار ارز روی خط تعادل/ قیمت دلار در بزنگاه؛ اصلاح موقت یا استارت روند نزولی؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 7 اسفند 1403

اقتصادنیوز: معامله‌گران بر این باورند که بازار ارز تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سیاست‌های بانک مرکزی و تقاضاهای جدید قرار خواهد گرفت و در صورت ادامه روند کنونی، احتمال تثبیت قیمت‌ها در محدوده‌های فعلی وجود دارد.
دلار و درهم در پیچ نوسانات؛ بازار ارز روی خط تعادل/ قیمت دلار در بزنگاه؛ اصلاح موقت یا استارت روند نزولی؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 7 اسفند 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، معاملات بازار ارز تهران امروز در حالی آغاز خواهد شد که روز گذشته قیمت دلار در ابتدا تغییری محسوس نداشت و معاملات در همان محدوده‌های قبلی آغاز شد، اما پس از آن، تحت تاثیر کاهش تدریجی تقاضا و افزایش عرضه، تا کف کانال دوم کریدور نهم پایین آمد.

در همین راستا، قیمت دلار با افزایش 100 تومانی در پله دوم کانال سوم کریدور نهم آغاز به کار کرد و نوید ادامه روند صعودی را داد، اما خیلی زود وضعیت تغییر کرد و پس از این جهش موقت، دلار با تغییر روند به‌سرعت به کانال دوم برگشت و در نهایت بین پله اول کانال سوم و پله نهم کانال دوم نوسان داد. قیمت دلار در پایان معاملات روز دوشنبه، در پله هفتم کانال دوم و از کریدور نهم به کار خود پایان داد.

در حالی که بازار دلار تهران روز دوشنبه نوسانات مثبتی را در ابتدای معاملات تجربه کرد، دلار هرات با گپ منفی 900 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب یکشنبه شروع به کار کرد. این اختلاف قیمتی نشان‌دهنده فشار فروش یا کاهش تقاضا در این بازار بود. دلار هرات در ابتدای روز در کانال سوم و در کف دامنه 90 هزار تومان بازگشایی کرد، اما با ادامه روند منفی، به سرعت وارد کانال دوم شد و تا پله سوم این کانال پایین آمد.

نوسانات دلار هرات به‌ویژه تحت تأثیر بازار داخلی ایران و سیاست‌های ارزی است و اگر این روند ادامه یابد و هیچ تحولی در بازارهای جهانی یا داخلی اتفاق نیفتد، احتمالاً قیمت دلار هرات در همین سطوح نوسان خواهد کرد و امکان کاهش بیشتر قیمت وجود دارد.

درهم امارات هم روز دوشنبه با گپ مثبت 250 تومانی نسبت به روز یکشنبه آغاز به کار کرد و قیمت این اسکناس ابتدا در سطح 25 هزار و 600 تومان قرار گرفت. این افزایش در قیمت درهم، نشان‌دهنده‌ کمی تحرک در بازار ارز بود، اما به سرعت این افزایش متوقف شد و درهم با نوسانات منفی روبه‌رو شد و تا مرز 25 هزار و 450 تومان پایین آمد.

بررسی‌های اقتصادنیوز نشان می‌دهد حباب دلاری درهم که منفی بود، روز دوشنبه با 565 تومان افزایش مثبت شد. این تغییر به‌ویژه در حالی اتفاق افتاده که معامله‌گران، به‌دلیل عدم‌قطعیت‌های موجود در بازار و به‌ویژه شرایط سیاسی و اقتصادی، نسبت به ادامه روند صعودی درهم بسیار محتاط شده‌اند.

یکی از نکات جالب توجه در بازار درهم، آرامش غیرمنتظره‌ای است که عصر روز گذشته مشاهده شد. به گفته‌ برخی از فعالان بازار، این آرامش به‌دلیل انتظارات برای تحولات جدید اقتصادی یا سیاسی است و معامله‌گران ترجیح داده‌اند برای معاملات عجله نکنند. این سکون موقتی در بازار درهم، نشان‌دهنده نوعی توقف در فعالیت‌های تجاری است که ممکن است ناشی از انتظار برای تغییرات اقتصادی یا تصمیمات جدید از سوی مقامات دولتی باشد.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان مثبت قیمت دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با افزایش 69 هزار و 696 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن هم با گپ مثبت به 67 هزار و 797 تومان رسید. یورو هم با گپ منفی 72 هزار و 878 تومان معامله شد و حواله یورو هم 70 هزار و 893 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات هم در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 977 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 460 تومان معامله شد.

با این حال، باید توجه داشت که فشار عرضه‌کنندگان در این سطح می‌تواند روند صعودی را متوقف کرده و بازار را وارد فاز اصلاحی کند. در مجموع، نوسانات بازار ارز در روز دوشنبه نشان‌دهنده‌ وضعیت پیچیده‌ای است که در آن ترکیب عوامل داخلی و خارجی بر قیمت‌ها تاثیرگذار هستند.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها هم روز دوشنبه شاهد نوساناتی بود که تحت تأثیر عواملی همچون کاهش تقاضا، تغییرات اقتصادی جهانی و تاثیرات تحولات سیاسی قرار داشت. قیمت بیت کوین که عصر روز گذشته در محدوده 96 هزار دلار قرار داشت، پس از شروع روند نزولی به کانال 91 هزار دلار سقوط کرد و در حال حاضر با نرخ 92 هزار و 199 دلار در حال معامله است.

کاهش تقاضا در بازار ارزهای دیجیتال به علت شرایط اقتصادی و ریسک‌های جهانی از جمله دلایل مهم عقب نشینی قیمت بیت کوین است. بسیاری از سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های کم‌ریسک‌تر بوده و تمایل کمتری به خرید بیت کوین دارند. علاوه بر این، افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو موجب تقویت دلار و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در دارایی‌های دیجیتال شده است. از سوی دیگر، تحولات اقتصادی در چین و اروپا و نگرانی‌ها در مورد تورم جهانی، تاثیر زیادی بر کاهش تقاضا برای بیت کوین گذاشته است.

با توجه به این شرایط، تحلیل‌گران معتقدند بیت کوین در مرز حمایتی 91 هزار دلار قرار دارد و در صورتی که نتواند از این سطح عبور کند، احتمال سقوط بیشتر وجود خواهد داشت. در صورت ادامه روند نزولی، کانال 89 هزار دلار به‌عنوان سطح حمایتی بعدی می‌تواند هدف قیمت بیت کوین باشد. اما اگر تقاضا برای این ارز دیجیتال افزایش یابد و روند صعودی شروع شود، مقاومت 94 هزار دلار باید شکسته شود تا بتوان شاهد بازگشت به سطوح بالاتر مانند 96 هزار دلار و حتی 98 هزار دلار بود.

تتر هم روز دوشنبه در محدوده 91 هزار و 120 تومان تا 92 هزار و 490 تومان نوسان داشت و در حال حاضر در سطح 91 هزار و 688 تومان معامله می‌شود. قیمت تتر به‌طور معمول نوسانات کمی دارد، اما همچنان تحت تاثیر تغییرات قیمت سایر ارزهای دیجیتال، به‌ویژه بیت کوین، قرار می‌گیرد.

دلایل نوسانات اخیر در تتر به افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن و همچنین تاثیر تغییرات قیمت بیت کوین باز می‌گردد. بسیاری از سرمایه‌گذاران در شرایط نوسانات شدید بازار به تتر تبدیل می‌کنند تا از ریسک‌های مرتبط با سایر ارزهای دیجیتال فاصله بگیرند. همچنین، تغییرات در ارزش دلار آمریکا و سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی جهانی می‌تواند به طور غیرمستقیم بر ارزش تتر تاثیر بگذارد.

بر اساس تحلیل‌های تکنیکالی، در حال حاضر سطح حمایتی تتر در محدوده 91 هزار و 100 تومان قرار دارد و اگر قیمت به زیر این سطح برود، احتمال کاهش بیشتر قیمت به کانال 90 هزار تومان وجود خواهد داشت. از سوی دیگر، مقاومت تتر در سطح 92 هزار و 500 تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت توانایی عبور از این سطح را پیدا کند، به سمت مرز 93 هزار تومان حرکت خواهد کرد.

با این حال، فعالان بازار در روزهای اخیر نسبت به نوسانات شدید حساسیت بالایی نشان داده‌اند و برخی تحلیلگران معتقدند با توجه به تزریق ارز توسط بانک مرکزی، احتمال تثبیت قیمت‌ها در محدوده‌های مشخص وجود دارد. در مقابل، برخی دیگر به دلیل افزایش تقاضا و ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پیش‌بینی می‌کنند بازار همچنان در معرض نوسانات باشد.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیست‌ها، مرز حمایت دلار در پله نهم کانال اول کریدور نهم قرار دارد و اگر این سطح حفظ شود، احتمال افزایش قیمت وجود خواهد داشت. در مقابل، اگر مرز حمایت یاد شده شکسته شود، دلار به نیمه کانال پایانی کریدور هشتم عقب خواهد نشست.

تحلیل‌گران بازار ارز بر این باورند که سطح حمایت قوی درهم در محدوده 25 هزار و 400 تومان قرار دارد و در صورتی که این سطح شکسته شود، نیاز به فشار فروش سنگین خواهد بود. از سوی دیگر، اگر دلار تهران و هرات در ادامه روند صعودی قرار گیرند و تقاضا برای حواله‌های ارزی افزایش یابد،  مقاومت درهم در سطح 25 هزار و 900 تومان در برابر حرکت صعودی درهم کاهش خواهد یافت و در این صورت، بازار وارد فاز صعودی خواهد شد.

بنابر گفته معامله‌گران،‌ وضعیت کنونی بازار، نشان‌دهنده تعادل نسبی بین عرضه و تقاضاست و با توجه به همین تعادل، قیمت دلار به نوسانات محدودی دچار شده است. از نظر این گروه، کاهش قیمت دلار در این روزها را نمی‌توان به‌عنوان یک اصلاح جدی در روند کلی قیمت‌ها دانست بلکه این تغییرات بیشتر به نوسانات کوتاه‌مدت و جابه‌جایی‌های جزئی بازار مربوط می‌شود.

با این حال، ریسک‌های سیاسی و اقتصادی همچنان به‌عنوان عوامل مهم تأثیرگذار بر روند دلار به شمار می‌روند. بسیاری از فعالان بازارهای مالی معتقدند که انتظارات تورمی و نگرانی‌های مربوط به تحولات سیاسی داخلی و خارجی، به‌ویژه در ارتباط با رفع تحریم‌ها و روابط ایران با دیگر کشورها، باعث شده است که دلار نتواند به سمت کاهش چشمگیر حرکت کند. در واقع، این گروه پیش‌بینی می‌کنند که تنها در صورتی که شرایط سیاسی به‌طور قابل‌توجهی بهبود یابد، احتمال کاهش قیمت دلار وجود خواهد داشت.

روند فعلی نشان‌دهنده ادامه نوسانات محدود در بازار ارز است. تحلیل‌گران بر این باورند که قیمت دلار در کوتاه‌مدت احتمالاً در محدوده کانال دوم و سوم کریدور نهم نوسان خواهد کرد و در صورتی که سیاست‌های پولی بانک مرکزی و ارزپاشی‌ها ادامه یابد و عدم‌قطعیت‌های سیاسی کشور همچنان باقی بماند، دلار وارد روند نزولی می شود و به کف کانال هشتم کریدور نهم خواهد رسید.

همچنین، با توجه به شرایط فعلی بازار و بررسی رفتار قیمت دلار و درهم در روز دوشنبه، پیش‌بینی می‌شود در کوتاه‌مدت، بازار ارز در یک دامنه نوسانی محدود باقی بماند.

بنابر ادعای معامله‌گران، از نکات مهمی که در روزهای اخیر توجه بازار را به خود جلب کرده است، سفر پیش‌روی وزیر امور خارجه روسیه به ایران است. این خبر به‌عنوان یک سیگنال سیاسی مورد توجه قرار گرفته و بازارساز در تلاش است تا از این فرصت برای آرام نگه داشتن بازار ارز استفاده کند. در مقابل، گروهی بر این باورند که اثرات این خبر در بازارهای مالی پیش‌خور شده و تأثیر زیادی در قیمت‌ها نخواهد داشت.

 

در نهایت، به‌رغم تحلیل‌های نزولی موجود در بازار، خبر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران می‌تواند به‌عنوان یک عامل تحریک‌کننده برای نوسانات بیشتر عمل کند. به گفته برخی تحلیلگران، این خبر ممکن است باعث افزایش نوسانات و فشار به بازار شود.

پیشنهادی باخبر