عرضه ۲میلیون خانهخالی معطل همکاری دستگاهها باسامانه املاک
منوط شدن ارائه خدمات دستگاههای دولتی جهت احراز هویت ملکی هر خانواده در سامانه املاک و اسکان برای تکمیل این سامانه راهگشا خواهد بود و با تکمیل سامانه املاک و اسکان، زمینه عرضه این دو میلیون واحد مسکونی خالی را فراهم خواهد کرد.
محمد حسین هاشمی فرد کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با اهمیت تکمیل سامانه املاک و اسکان به عنوان یکی از مهمترین سامانههای در حال تکمیل و در انتظار همکاری دستگاهها گفت: سامانه املاک و اسکان قرار است به عنوان بستری برای دسترسی به اطلاعات تمامی شهروندان به لحاظ مالکیت و سکونت در اختیار دولت قرار بگیرد. در این راستا، نیاز است به تکمیل و راهاندازی سامانه مورد بحث اقدام کنیم تا بتوانیم از مزیتهایش بهره ببریم. تکمیل این سامانه مستلزم همکاری تمامی نهادها و ارگانهاست.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت سامانه املاک و اسکان گفت: دستگاههای اجرایی مکلف شدهاند خدمات خود را صرفاً با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده در سامانه املاک و اسکان کشور به مردم ارائه کنند. بنابراین، شهروندان برای دسترسی به خدماتی همچون افتتاح حساب بانکی، دریافت دستهچک، خدمات ناشی از اعمال سیاستهای حمایتی، یارانهای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه و... باید کد دریافت شده از سامانه املاک و اسکان را ارائه دهند.
هاشمفرد در ادامه با اشاره به لزوم توقف ارائه خدمات به افرادی که در سامانه املاک و اسکان ثبتنام نکردند گفت: قانون تعیین کرده است که باید سامانه املاک و اسکان به شکل خوداظهاری مردم تکمیل گردد و در این زمینه نیز بهترین راهکار تعبیه شده در قانون منوط شدن ارائه خدمات در جهت داشتن پروفایل با اطلاعات هویتی و شخصی هر یک از سرپرستان خانواده و افراد تحت پوشش وی ذیل سامانه املاک و اسکان است و در غیر این صورت تا زمان عدم ثبت اطلاعات در سامانه مذکور، امکان گرفتن آن خدمت وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه گفت: اشخاصی که اطلاعات محل اقامت اصلی خودشان را در سامانه ثبت نکرده باشند در رابطه با دریافت خدمات از دستگاههای مختلف با مشکل مواجه میشوند. این اقدامات به این منظور به اجرا گذاشته میشود که در نهایت به اطلاعات شهروندان به لحاظ مالکیت و سکونت دسترسی پیدا کنیم. این دادهها مبنایی برای سیاستگذاری در حوزههای مختلف خواهند بود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به بیش از 2 میلیون خانه خالی موجود در کشور و معطلی جهت شناسایی آنها توسط وزارت راه و شهرسازی به دلیل عدم تکمیل سامانه املاک و اسکان گفت: در حال حاضر بیش از 2 میلیون خانه خالی در سراسر کشور قرار دارند که نیازمند اتصال یافتن دستگاههای مختلف به سامانه املاک و اسکان هستند و در این زمینه بهترین اقدام، همکاری دستگاههای اجرایی و خدمترسان جهت تکمیل شدن سامانه املاک و اسکان است.
وی در پایان گفت: بنابراین منوط شدن ارائه خدمات دستگاههای دولتی جهت احراز هویت ملکی هر خانواده در سامانه املاک و اسکان برای تکمیل این سامانه راهگشا خواهد بود و با تکمیل سامانه املاک و اسکان، زمینه عرضه این دو میلیون واحد مسکونی خالی را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام/