چاپ کتابی درباره تلفیق رساله شیخ اشراق و حکایت سیمرغ در نینوا

چاپ کتابی درباره تلفیق رساله شیخ اشراق و حکایت سیمرغ در نینوا

دو کتاب «تحول و مسیر تعالی تیپ‌های اِنیاگرام» و «بازخوانی رساله الطیر شیخ اشراق و تلفیق آن با حکایت سیمرغ در دشت نینوا» به قلم مهشید رضوی رضوانی توسط نشر ماه خورشید خرد منتشر و عرضه شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، دو کتاب «تحول و مسیر تعالی تیپ‌های اِنیاگرام» و «بازخوانی رساله الطیر شیخ اشراق و تلفیق آن با حکایت سیمرغ در دشت نینوا» به قلم مهشید رضوی رضوانی به‌تازگی توسط نشر ماه خورشید خرد منتشر و عرضه شده‌اند.

«تحول و مسیر تعالی تیپ‌های اِنیاگرام» با بیان پیشینه این دانش، و معرفی تیپ‌های شخصیتی ۹ گانه آن به معرفی دانش انیاگرام می‌پردازد و آن را همان شیوه تعلیم و تربیت در مکتب حکمای ایرانی معرفی می‌کند.

لغت انیاگرام، واژه یونانی است به معنی ۹ گونه یا ۹ الگوست، که به معرفی ۹ تیپ شخصیتی می‌پردازد. هرگونه یا تیپ شخصیتی ویژگی‌های خود را داشته و با روش خود می‌اندیشد، احساس می‌کند و در نتیجه عمل می‌نماید. اینکه آیا این گونه عمل کردن به واقع درست است یا خیر، پاسخی است که در تمایز و تفاوت بین دو واژه شخصیت و هویت باید گذاشت. نویسنده سابقه این دانش را بیش از ۲۵۰۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح می‌داند.

در بخش پیشینه کتاب می‌خوانیم:

گورجیف در مسیر سفرهای خود به همراه تعدادی از پژوهشگران حوزه‌های دیگر با عنوان «جستجوگران حقیقت» به طرح اولیه نمودار انیاگرام در منطقه بین النهرین دست یافت، به اذعان خود او این دانش را به طور کامل و جامع‌تری در نزد صوفیان زمان خود آموخت و با عنوان راه چهارم به کشور خود گرجستان و پس از آن به اروپا و آمریکا منتقل کرد.

نویسنده اثر، در ادامه به معرفی تیپ‌های ۹ گانه و موارد و جملات تأکیدی برای هر تیپ پرداخته است.

این کتاب در ۸۰ صفحه، شمارگان ۲۰۰ نسخه و قیمت ۱۰۰ هزار تومان منتشر شده است.

در «بازخوانی رساله الطیر شیخ اشراق و تلفیق آن با حکایت سیمرغ در دشت نینوا» هم رضوی رضوانی در ۲ فصل اول سفر اساطیری پرندگان در مراتب سیر و سلوک و رسیدن به معنا و حقیقت را در کنار تمثیل واقعه نینوا قرار می‌دهد و با بیان بخشی از دعای عرفه، آغاز سفر را از جبل الرحمه روایت می‌کند. سرانجام هم مرغان سالک در روز دهم غوغایی در میدان برپا می‌کنند.

در فصل سوم و از منظر روانکاوی لاکان به ویژگی‌های نهفته در زبان و کلام جامعه پرداخته شده و فرایند فرهنگی شدن فرد فرد جامعه را به واسطه زبان _به عنوان نمادی که ساختاری ناخودآگاهانه دارد_ بیان می‌شود. سپس به نقش اساطیر در این فرایند پرداخته شده و نویسنده سیمرغ را نمادی مهم در بیان مفاهیم عمیق خرد ایرانی قلمداد می‌کند.

این‌کتاب هم با ۴۸ صفحه، شمارگان ۲۰۰ نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

پیشنهادی باخبر