به گزارش ایسنا، ناسا تصمیم گرفته است تا ماموریت کرو-۱۰ خود را در اسرع وقت به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد.
به نقل از اسپیس، این آژانس اکنون ۱۲ مارس را برای پرتاب کرو-۱۰ در نظر گرفته است که طی آن سه فضانورد ناسا و یک فضانورد روس به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) خواهند رفت.
ناسا روز سهشنبه (۱۱ فوریه) اعلام کرد که چهار سرنشین قرار است با موشک فالکون ۹ اسپیسایکس به مدار پایین زمین بروند و صندلیهای آنها درون کپسول کرو دراگون خواهد بود. ورود آنها به ایستگاه فضایی بینالمللی همچنین به فضانوردان کرو-۹ که در حال حاضر سرنشین این ایستگاه هستند و در ابتدا قرار بود در ماه فوریه بازگردند، کمک میکند.
دو عضو کرو-۹ فضانوردان ناسا سونی ویلیامز (Suni Williams) و بوچ ویلمور (Butch Wilmore)، احتمالا با ورود کرو-۱۰ یک نقطه عطف در سفر طولانی فضایی خود خواهند دید. پهلوگیری موفق کرو-۱۰ به این معنی است که این دو میتوانند اقامت تقریبا ۱۰ ماهه خود را در ایستگاه فضایی بینالمللی به پایان برسانند. این دو در ماه ژوئن سال گذشته با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به این آزمایشگاه مداری رسیدند و کپسول استارلاینر آنها به دلیل مشکلات فنی مجبور شد بدون آنها به زمین بازگردد.
قرار بود آزمایش پرواز سرنشیندار استارلاینر (CFT) با ویلیامز و ویلمور فقط حدود ۱۰ روز به طول بینجامد، اما نقص در عملکرد پیشران و مراحل اتصال فضاپیما، ناسا را بر آن داشت تا اقامت فضانوردان را در حین بررسی مسائل به وجود آمده، تمدید کند. در ماه اوت، این آژانس رسما تصمیم گرفت استارلاینر را بدون سرنشین به زمین بازگرداند، زیرا این مشکلات به طور کامل برطرف نشدند. بنابراین برنامههای ماموریت فضانوردان استارلاینر باید تغییر میکرد.
به این ترتیب ماموریت کرو-۹ که قرار بود بلافاصله پس از خروج استارلاینر وارد شود، تغییری تجربه کرد. تنها دو نفر از چهار فضانوردی که قرار بود با کرو-۹ پرواز کنند، به ایستگاه فضایی پرتاب شدند و دو صندلی خالی برای ویلیامز و ویلمور در سفر بازگشت باقی ماند. این ماموریت در روز ۲۸ سپتامبر با حضور نیک هیگ، فضانورد ناسا و الکساندر گوربونوف، فضانورد روسیه پرتاب شد. اضافه شدن آنها به ایستگاه به این معنی بود که فضانوردان کرو-۸ که برای یک دوره معمولی ۶ ماهه در ایستگاه فضایی زندگی میکردند، به زمین باز میگردند. درست همانطور که کرو-۹ پس از رسیدن کرو-۱۰ به زمین باز خواهند گشت.
در ماه دسامبر، ناسا تاخیر در پرتاب کرو-۱۰ را تا اواخر ماه مارس اعلام کرد. آژانس فاش کرد که این تأخیر به این دلیل بود که به اسپیسایکس زمان داده شود تا ساخت فضاپیمای جدید کرو دراگون را که برای این مأموریت ساخته میشود، به پایان برساند.
تنها یک هفته پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پستی در ایکس اعلام کرد که به مشاور نزدیک خود، مدیر عامل اسپیسایکس یعنی ایلان ماسک، دستور داده است که «برود و دو فضانورد شجاع را که عملا توسط دولت بایدن در فضا رها شدهاند، بیاورد. ماسک بهعنوان مدیرعامل اسپیسایکس میدانست که کرو دراگون-۹ و کپسول سایوز روسیه به عنوان قایق نجات برای کل سرنشینان ایستگاه در مواقع اضطراری آماده و در دسترس هستند. او همچنین از برنامههای ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به خانه میدانست. با این حال، او در پستی پاسخ داد: وحشتناک بود که دولت بایدن آنها را برای مدت طولانی آنجا رها کرد.
در آن زمان، ناسا اطمینان داد که آژانس و اسپیسایکس به سرعت در حال کار برای بازگرداندن ایمن فضانوردان در اسرع وقت به زمین هستند، در حالی که برای پرتاب کرو-۱۰ نیز آماده میشوند. اکنون کرو-۱۰ قرار است زودتر از زمان مورد انتظار به فضا برود.
ناسا به جای اینکه منتظر بماند تا اسپیسایکس تولید کپسول جدید دراگون برای ماموریت کرو-۱۰ را ه پایان برساند، تصمیم گرفت این مأموریت را با یک فضاپیمای اثبات شده که در این مورد، کرو دراگون اندورنس است، انجام دهد. ناسا در روز سهشنبه اعلام کرد که این تصمیم زمانی گرفته شده است که فضاپیمای جدید با زمان پردازش بیشتری برای تکمیل فضای داخلی و گذراندن بررسیهای صلاحیت برای عملیات مواجه شد. فضاپیمای اندورنس با تابآوری همچنین ماموریتهای کرو-۳، کرو-۵ و کرو-۷ را انجام داده است، بنابراین انتظار میرود آمادهسازی این وسیله نقلیه برای پرواز زمان کمتری نسبت به تکمیل دراگون جدید نیاز داشته باشد.
از هماکنون تا تاریخ پرتاب جدید کرو- دراگون در روز ۱۲ مارس، اندورنس باید تحت بازسازی، بارگیری پیشرانه و انتقال به آشیانه پرتاب در مرکز فضایی کندی ناسا، در فلوریدا، برای یکپارچهسازی پیشران قرار بگیرد.
در ماموریت کرو-۱۰، آن مککلین (Anne McClain)، فضانورد و فرمانده مأموریت ناسا، نیکول آیرز (Nichole Ayers)، فضانورد و خلبان ناسا، تاکویا اونیشی (Takuya Onishi)، فضانورد و متخصص مأموریت آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و کریل پسکوف (Kirill Peskov) فضانورد روسیه حضور خواهند داشت.
ویلیامز، ویلمور، هیگ و گوربونوف احتمالا در اواخر ماه مارس به زمین باز خواهند گشت.
انتهای پیام