جهش تمدنی در افق تعاملات گردشگری ایران و ازبکستان/ صالحی‌امیری: روابط باید هم‌تراز با ژرفای تاریخی و فرهنگی دو ملت ارتقا یابد

جهش تمدنی در افق تعاملات گردشگری ایران و ازبکستان/ صالحی‌امیری: روابط باید هم‌تراز با ژرفای تاریخی و فرهنگی دو ملت ارتقا یابد

در دیدار رسمی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی ایران با قائم‌مقام وزیر محیط‌زیست و رئیس کمیته گردشگری جمهوری ازبکستان، دو طرف با تأکید بر ظرفیت‌های تمدنی مشترک، خواستار ارتقای راهبردی مناسبات گردشگری، انعقاد تفاهم‌نامه جامع همکاری، برگزاری رویدادهای فرهنگی مشترک و بهره‌برداری متقابل از بنیان‌های فرهنگی دو کشور شدند.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دیدار با امید شادیف قائم‌مقام وزیر محیط زیست و رئیس کمیته گردشگری ازبکستان با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی میان ایران و ازبکستان، تصریح کرد: مناسبات دو ملت، فراتر از مناسبات متعارف دیپلماتیک است و شایسته آن است که در تراز مشترکات تمدنی و فرهنگی دو کشور بازتعریف شود. در حالی که سالانه میلیون‌ها ایرانی به مقاصدی همچون ترکیه سفر می‌کنند، سهم ازبکستان از این جریان ناچیز است و این کاستی، حاصل غفلت متقابل در معرفی میراث ملموس و ناملموس دو ملت است.

وزیر میراث‌فرهنگی، با یادآوری تجربه سفر خود به سمرقند و بخارا افزود: حس قرابت ایرانیان با معماری، مساجد و مظاهر فرهنگ بصری ازبکستان، نیازمند بسترسازی برای توسعه گردشگری فرهنگی است؛ گردشگری‌ای که نه‌تنها یک تجربه توریستی بلکه احیای حافظه تمدنی مشترک باشد.

او در ادامه، سه محور کلیدی برای توسعه تعاملات گردشگری میان ایران و ازبکستان برشمرد: نخست، امضای تفاهم‌نامه‌ای جامع که پیش‌نویس آن به طرف ازبک ارسال شده است؛ دوم، معرفی نظام‌مند ظرفیت‌ها از رهگذر رسانه‌ها، تورگردانان و نخبگان اثرگذار و سوم، طراحی و اجرای رویدادها و نمایشگاه‌های مشترک در شهرهای تاریخی از جمله تهران، سمرقند، بخارا، اصفهان و شیراز.

صالحی‌امیری همچنین از توافق اولیه با عبدالحکیم‌اف، مقام ارشد صنایع‌دستی ازبکستان، برای برگزاری جشنواره‌ای مشترک خبر داد و آمادگی ایران را برای برگزاری نشست سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه گردشگری اعلام کرد. 

وی تأکید کرد: زیرساخت‌های لازم برای دو برابر شدن ظرفیت گردشگری فراهم شده و ما آماده‌ایم این همکاری را به سطحی راهبردی ارتقا دهیم.

پاسخ مثبت ازبکستان به تفاهم‌نامه همکاری/ شادیف: در سفر به ایران بخشی از هویت خود را یافتم

امید شادیف، قائم‌مقام وزیر محیط‌زیست و رئیس کمیته گردشگری ازبکستان، ضمن استقبال از رویکرد تعاملی جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: ما با امضای سند راهبردی در حوزه گردشگری و تعاملات دو طرفه موافقیم و آن را سرآغاز فصلی نوین در مناسبات فرهنگی دو کشور می‌دانیم.

وی با اشاره به تجربه سفر خود به ایران گفت: در ایران گویی بخشی از هویت خود را بازیافتم. اشتراکات فرهنگی ما با ایران عمیق، ریشه‌دار و اصیل است و باید به برنامه‌هایی عملیاتی، آموزشی و علمی ترجمه شود.

شادیف، نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران را «رویدادی بی‌بدیل از منظر حرفه‌ای‌گری و استقبال مردمی» توصیف کرد و ضمن ابراز تأسف از عدم حضور خود در دوره جاری به دلیل تداخل برنامه‌ها، اعلام آمادگی کرد که در دوره‌های آتی، ازبکستان حضوری فعال و پررنگ خواهد داشت.

او همچنین از ظرفیت دانشگاه راه ابریشم در ازبکستان برای همکاری‌های علمی با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی ایران سخن گفت و پیشنهاد داد همکاری‌های مشترک در حوزه‌هایی چون مرمت، باستان‌شناسی و آموزش‌های تخصصی، در دستور کار قرار گیرد.

دعوت رسمی جمهوری اسلامی ایران از هیئت عالی‌رتبه ازبکستان برای حضور در نمایشگاه تهران

در پایان این دیدار، صالحی‌امیری ضمن اشاره به جایگاه تمدنی اصفهان و شیراز، خواستار برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی مشترک در این شهرها شد و از هیئت عالی‌رتبه ازبکستان برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران دعوت رسمی به‌عمل آورد.

وی با تأکید بر اراده سیاسی دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، برای تعمیق روابط با آسیای مرکزی و به‌ویژه ازبکستان، خاطرنشان کرد: اکنون نوبت ماست که این اراده راهبردی را به زبان سیاست‌گذاری فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ترجمه کنیم و مسیر را برای هم‌افزایی تمدنی هموار سازیم.

 

 

 

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر