پلیس رصد این تخلف رانندگان را آغاز کرد/ 52 هزار نفر هشدار گرفتند
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه همشهری نوشت:دلیل اصلی تصادفهای زنجیرهای بالاخره به دام پلیس راهور افتاد و قرار است با استفاده از تجهیزات هوشمند، فاصله طولی خودروها وجب زده شود تا شاید از این طریق آمار تصادفهای جادهای و شهری اندکی فروکش کند. طرح پایش فاصله طولی خودروها که از 10بهمن به شکل رسمی کلید خورده، اکنون در مرحله ارسال پیامک هشدار است؛ اما در همین حد باقی نخواهد ماند و براساس اطلاعاتی که پلیس راهور فراجا اعلام کرده، رانندههای متخلف باید از اول فروردین 1404منتظر پیامکهای جریمه باشند.
چرا این طرح کلید خورده است؟
تمام کسانی که پا در بزرگراهها، آزادراهها و جادههای کشور گذاشته باشند، برای یکبار هم که شده تصویری از تصادف زنجیرهای را در ذهنشان ثبت کردهاند؛ تصادفهایی که از نظر تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا دلیل 25تا 30درصد تصادفها و فوتیهاست.
اول هشدار و بعد جریمه
از 10بهمنماه که طرح پلیس راهور برای رعایت فاصله طولی خودروها حین رانندگی کلید خورد تا 15بهمن، 52هزار راننده متخلف شناسایی شدند و برایشان پیامک هشدار ارسال شده است. سرهنگ احمد کرمی اسد، رئیس پلیس راه راهور فراجا در مورد آمار شناسایی رانندههای متخلف توضیح داد:« در حال حاضر پیامکها جنبه هشداردهنده دارند و از فروردینماه سال آینده، رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه خواهند شد.»
2 فرمول رعایت فاصله
فاصله ایمن، یکی از اصول اولیه برای پیشگیری از تصادف است و برای اینکه رانندهها بتوانند این فاصله را رعایت کنند، 2فرمول ساده و چند مرحلهای وجود دارد:
فرمول 2 ثانیه
رانندهها برای رعایت فاصله طولی از قاعده 2ثانیه استفاده کنند.
به این صورت است که وقتی یک وسیله نقلیه از یک شاخص ثابت مانند تیر چراغبرق یا پایه تابلو عبور میکند، خودروی پشتی باید با تأخیر حداقل 2ثانیه به همان نقطه برسد.
این معیار در شرایط عادی جادهای، حداقل فاصله ایمن محسوب میشود.
فرمول سرعت خودرو
یکی دیگر از روشها، محاسبه براساس سرعت خودرو است.
سرعت خودرو (برحسب کیلومتر بر ساعت) را بر ۱۰ تقسیم و عدد حاصل را در خودش ضرب کنید. بهعنوان مثال، در سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت، فاصله ایمن۴۹ متر است.
رقم جریمهها چقدر است؟
اگر بخواهیم قیمت جریمههای سالجاری را مبنا قرار دهیم، باید بگوییم که رانندههای متخلف در شهرها و روستاها باید منتظر جریمه 50 تا 150هزار تومانی باشند.
150,000 تومان
کلانشهرها، مراکز استانها و جادههای بین شهری
100,000 تومان
شهرهای کوچک
50,000 تومان
روستاها