مقام عراقی: ذخایر آبی عراق در پایین‌ترین سطح طی ۸۰ سال گذشته قرار دارد

مقام عراقی: ذخایر آبی عراق در پایین‌ترین سطح طی ۸۰ سال گذشته قرار دارد

ذخایر آبی عراق به پایین‌ترین حد خود در۸۰ سال گذشته رسیده است؛ مسئله‌ای که کشاورزی عراق را دچار مشکل کرده و نگرانی‌ها درباره آینده زیست‌محیطی این کشور را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، یک مقام رسمی عراقی اعلام کرد که ذخایر آبی این کشور به پایین‌ترین سطح خود در ۸۰ سال گذشته رسیده است. این بحران پس از یک فصل کاهش باران‌ها و کاهش سهم عراق از آب رودخانه‌های دجله و فرات تشدید شده است.

آب یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در کشور عراق با جمعیتی حدود ۴۶ میلیون نفر است؛ کشوری که به‌دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی، افزایش دما و کاهش بارندگی، با بحرانی زیست‌محیطی روبه‌رو شده است.

کمبود آب همواره از موضوعات تنش‌زا میان عراق و ترکیه بوده است. در سال ۲۰۲۴، عراق و ترکیه یک «توافق‌نامه چارچوبی» ۱۰ ساله امضا کردند که هدف اصلی آن سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی برای بهبود مدیریت منابع آبی است.

«خالد شمال» سخنگوی وزارت منابع آبی عراق، گفت: «فصل تابستان باید با حداقل ۱۸ میلیارد مترمکعب آب آغاز شود، اما ما فقط حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در اختیار داریم.»

او افزود: «سال گذشته ذخایر راهبردی ما بهتر بود. ۲ برابر مقداری بود که اکنون داریم.»

شمال تأکید کرد: «ما طی ۸۰ سال گذشته چنین سطح پایینی از ذخایر را تجربه نکرده‌ایم.» به‌گفته او، این وضعیت عمدتاً به‌دلیل کاهش جریان ورودی از رودخانه‌های دجله و فرات است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، عراق در حال حاضر کمتر از ۴۰ درصد از سهم خود از این ۲ رودخانه را دریافت می‌کند.

شمال توضیح داد که بارندگی کم در زمستان و کاهش آب حاصل از ذوب برف‌ها، بحران آب را در عراق که از سوی سازمان ملل یکی از پنج کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود، تشدید کرده است.

کم‌آبی بسیاری از کشاورزان عراقی را مجبور به ترک زمین‌هایشان کرده و مقامات دولتی برای حفظ منابع آب شرب، به‌شدت فعالیت‌های کشاورزی را کاهش داده‌اند.

برنامه‌ریزی کشاورزی در عراق همواره بر پایه منابع آب انجام می‌شود و امسال هدف آن حفظ «مناطق سبز و زمین‌های مولد» به وسعت بیش از  ۳۷۵ هزار هکتار است.

انتهای پیام