بازنشستگان کشوری

واریز حقوق بازنشستگان کشوری با معوقه 1 میلیون تومانی | خبر مهم از واریزی جدید برای بازنشستگان کشوری

به احتمال زیاد احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری اوایل آذرماه صادر خواهد شد.

سایت سرگرمی روز :

بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح احکام متناسب‌سازی براساس جداولی هستند که در نشست‌های برگزار شده با سازمان برنامه و بودجه مورد توافق قرار گرفته است؛ اما به نظر می‌رسد حقوق آبان‌ماه قرار است به همان روال مهرماه پرداخت شود و احکام جدید در هفته آتی صادر نمی‌شود.

غلامرضا اصغری مراللو، فعال صنفی بازنشستگان کشوری، در این رابطه گفت: طی پیگیری‌هایی که صورت دادیم و تماس‌هایی که برقرار کردیم، متوجه شدیم به جهت زمان‌بر بودن طی مراحل اخذ مجوز برای تامین ۲۵ همت اعتبار کسری بودجه برای اجرای کامل قانون و عمل به متناسب‌سازی مطابق جداول تنظیم شده، حقوق آبان ماه طبق روال حکم مهرماه پرداخت خواهد شد.

او افزود: اما به محض تامین ۲۵ همت کسری بودجه، احکام جدید همسان سازی با برآورد ۷۵ همت صادر و معوقات از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد.

اصغری مراللو تاکید کرد: این  مراحل زیاد طول نخواهد کشید و مطمئناً این کار در دهه‌ اول آذرماه عملی خواهد شد. بازنشستگان بدانند کار صورت خواهد گرفت و انشالله هیچ حقی از مستمری‌بگیران صندوق کشوری ضایع نخواهد شد.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری براساس قانون برنامه هفتم توسعه، نیاز به ۷۵ همت بودجه دارد که سازمان برنامه و بودجه برای تامین ۲۵ همت کسری آن دستور صادر کرده است.

دولت از آغاز پرداخت مستمری بازنشستگان بر اساس قانون همسان‌سازی خبر داده از همین رو لازم است بازنشستگان کشورمان از جزئیات پرداخت حقوق خود خبر داشته باشند.

به منظور اجرای جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران برای مشمولین غیرحداقل‌بگیر محاسبه شد که بر این اساس، ۴۰ درصد آن به عنوان مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ همزمان با واریز مستمری ماهانه آبان در حال پرداخت است.

در صورتی که مبلغ متناسب سازی سال ۱۴۰۳ کمتر از ۱۰% حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال جاری (مبلغ ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال) باشد، تا این مبلغ ترمیم شده و مابه التفاوت مربوطه در قالب «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» واریز می‌شود.

برای مثال اگر متناسب‌سازی برای یک فرد مستمری‌بگیر که در گروه سایر سطوح قرار دارد، در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال شود، مبلغ ۴,۱۶۶,۱۸۴ ریال نیز تحت عنوان «حفظ قدرت خرید ۱۴۰۳» علاوه بر مبلغ متناسب‌سازی یادشده (تا مبلغ ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال) به ایشان پرداخت خواهد شد که واریزی دوم در قسمت «توجه» ذیل فیش حقوقی قابل مشاهده است

مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره گلایه‌های مربوط به اجرای ناقص متناسب‌سازی که از سوی برخی از بازنشستگان مطرح می‌شود، گفت: به هر حال آن چیزی که برای ما حائز اهمیت بود این بود که یک گام برای توانمندسازی قشر فرهیخته‌ای به نام بازنشستگان برداریم چراکه این قشر آسیب‌های جدی از اوضاع اقتصادی کشور و همچنین تورم و گرانی دیده‌اند و فشار مضاعفی بر آن‌ها وارد شده و تاب‌آوری آن‌ها را از بین برده است.

وی ادامه داد: به هر حال مجلس و کمیسیون اجتماعی و سایر دوستان کمک کرده‌اند تا این متناسب‌سازی انجام شود. برابر بخشی از اقداماتی که انجام شد، گام اول متناسب‌سازی با فراز و فرودهایی همراه بود. اما نمود آن بیشتر برای افرادی بود که در سنوات دورتر بازنشسته شده‌ بودند، نمود این افزایش‌ حقوق‌ها در بازنشستگانی قبل از ۱۴۰۰ به نوعی بازنشسته شده‌اند، بیشتر بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: بازنشستگانی که بعد از سال ۱۴۰۰ بازنشسته شده‌اند طبیعتا به نوعی حقوق‌شان ارتقا یافته است و حقوق بالاتری نسبت به بازنشستگان پیش از سال ۱۴۰۰ دریافت می‌کنند. لذا دولت آیین نامه‌ای را در این خصوص تنظیم کرد هر چند در قانون مجلس آمده بود که ۹۰ درصد حقوق شاغلان متناظر را به همه بازنشستگان بدهند.

اسماعیلی تصریح کرد: قرار شد با موضوعاتی که مطرح شد این کار در سه سال انجام شود که در واقع به صورت ۴۰_۳۰_۳۰ بود که دولت این را به لایحه تبدیل کرد و لایحه را به نوعی اجرایی کرد. طبیعتا این حجم بزرگ متناسب‌سازی، صدور احکام و اجرای احکام و پرداختی‌ها با مشکلات و موانعی روبرو شد. عمدتا مشکل دولت هم این بود که توان مالی لازم را برای این منظور نداشت. به همین جهت یک مقدار با محدودیت‌های سختگیرانه‌تری قانون را به آیین‌نامه تبدیل کرد.

وی ادامه داد: با توجه به این اقدام دولت، گلایه‌ها و صحبت‌هایی در مجلس از سوی نمایندگان مطرح شد و ما پیگیری کردیم و اعلام کردیم که مر قانون برای ما مهم است و دولت باید منابعی را که مجلس برابر قانون دیده بود را کارسازی می‌کرد و باید تامین منابع مکفی برای این موضوع انجام می‌داد. به همین جهت مجلس فشار آورد و قرار شد دولت اصلاحیه‌ای انجام دهد و برخی از نواقصی که در صدور احکام و پرداختی‌ها انجام شده بود را برطرف کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در آخرین پیگیری‌هایی که در این زمینه داشته‌ایم، اعلام شد که در حال حاضر آیین‌نامه اصلاحی به سازمان بازنشستگی کشوری واصل نشده است و طبیعتا اگر به همین صورت پیش برویم، ماه جاری هم مانند ماه گذشته پرداختی‌ها صورت می‌گیرد و باید منتظر بمانیم که ماه آینده دولت سریعا به دنبال منابع بوده و همچنین احکام اصلاحی را سریع‌تر اجرایی کند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: به هر حال آن چیزی که ما در مجلس به دنبال آن هستیم این است که قانون مصوب مجلس اجرایی شود و دولت باید سریعا آیین‌نامه خود را مطابق آن تنظیم کند تا یک گام برای متناسب‌سازی دریافتی و حقوق بازنشستگانی که در این روزها با این شرایط سخت اقتصادی در مضیقه هستند، برداریم.

وی درباره اصلاحیه گفت: این اصلاحیه برای آیین نامه است و دولت مکلف است این اصلاحیه را انجام دهد و ابلاغ کند. برخی از افراد شرایط و موقعیت‌هایی داشتند که در آیین نامه قبلی مغفول مانده است و متناسب‌سازی به درستی مطابق با شرایط بازنشسته نیست به همین دلیل نیازمند اصلاحیه بود و باید این اصلاحیه انجام شود تا بازنشسته به درستی از متناسب‌سازی برخوردار شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره گلایه بازنشستگان مبنی بر اینکه متناسب‌سازی به حقوق پایه اضافه نشده است، تصریح کرد: همانطور که عرض کردم این متناسب‌سازی بیشتر مشمول بازنشستگان سنوات قبل از ۱۴۰۰ است و بازنشستگان ۱۴۰۰ به بعد کمی از آن کمتر می‌شود اما بحث ما این است که به نوعی متناسب‌سازی کنیم که با حقوق شاغلانی که در مشاغل همتراز قرار می‌گیرند آن را به نوعی تطبیق دهیم.

البته انتظاری که از متناسب‌سازی است و عدد آن زیاد به چشم نمی‌خورد به دلیل این است که فعلا ۴۰ درصد است و اگر ۹۰ درصد اجرایی می‌کردند این عدد کمی خودش را نشان می‌داد اما به هر حال این ۹۰ درصد چون سه سال طول می‌کشد و امسال سال اول است، باید دو سال دیگر نیز منتظر بمانیم و بعد از اینکه سه سال تمام شود، عدد اضافه شده خودش را نشان می‌دهد و اگر این قانون به درستی اجرا شود و آیین نامه اصلاحی آن هم براساس قانون باشد یک گامی برای ترمیم حقوق و ارتقای منزلت بازنشستگان برداشته می‌شود.

 

پیشنهادی باخبر