به گزارش خبرگزاری ایمنا، رهبر انقلاب اسلامی در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی «اقتدار ۱۴۰۳»، ضمن تاکید بر اهمیت نوآوری در پیشرفتهای دفاعی، راهپیمایی ۲۲ بهمن را قیامی مردمی خواندند. در این نمایشگاه، تجهیزات پیشرفته در حوزههای مختلف از جمله پدافند هوایی، موشکهای بالستیک و کروز، مهمات هوشمند، پهپادها، شناورهای دریایی و انرژی به نمایش گذاشته شد.
رهبر انقلاب، با اشاره به اهمیت دفاع از ملت و امنیت کشور، قدرت دفاعی ایران را ستود و تاکید کردند که ایران به همت متخصصان داخلی، قادر به تولید بهترین تجهیزات است. ایشان با تاکید بر لزوم استمرار پیشرفتها در صنعت دفاعی و نوآوری به عنوان هدف اصلی متخصصان، یادآور شدند که این پیشرفتها باعث ارتقا جایگاه قدرت دفاعی ایران در جهان شده، اما نباید به وضع کنونی قناعت کرد.
ایشان با اشاره به جنجالهای جهانی درباره توان موشکی ایران، پیشتر تأکید کردهاند که ایران موشکهای دقیق دارد و این توانایی را با قدرت حفظ و افزایش خواهد داد، زیرا این توانایی، مایه اقتدار کشور است. همچنین، با اشاره به مذاکرات هستهای و فشارهای آمریکا برای محدود کردن توان دفاعی ایران، تأکید کردهاند که ایران نباید امکانات دفاعی خود را کاهش دهد و باید اقتدار منطقهای خود را حفظ کند. قدرت دفاعی و موشکی ایران، بازدارنده در برابر تهدیدات است و ایران با دشمنانی که منطق ندارند، مذاکره نخواهد کرد.
همچنین، مقام معظم رهبری اخیراً مذاکره با دولتهای غیرمنطقی مانند دولت ترامپ را منتفی دانستهاند و تأکید کردند: «مذاکره با آمریکا هوشمندانه و شرافتمندانه نیست». ایشان فرمودند که مذاکره با آمریکا تنها در صورت پایبندی این کشور به تعهدات و عدم استفاده از تحریم نتیجهبخش است.
ایشان با اشاره به رویکرد خصمانه دولتهای مختلف آمریکا در قبال ایران و تلاش آنها برای اعمال «فشار حداکثری» از طریق تحریم و تهدید نظامی، توسعه توانمندیهای دفاعی به عنوان یک ضرورت برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور تلقی میشود.
در حقیقت، بازدید از نمایشگاه صنایع دفاعی و موشکی، فرصتی برای نمایش دستاوردهای دانشمندان و متخصصان ایرانی در این زمینه و ارسال این پیام به دشمنان است که ایران در دفاع از خود مصمم است و از تواناییهای لازم برخوردار است.
علاوه بر قدرت دفاعی، داشتن پشتوانه مردمی و سرمایه انسانی برای نظام یکی از مؤلفههای امنیت و قدرت بازدارندگی و مقابله با تهدیدات دشمنان خارجی است که رهبر انقلاب نیز همواره بر آن تاکید داشته است و در همین رابطه، راهپیمایی ۲۲ بهمن را یک حرکت بزرگ ملی توصیف کردند. به عبارتی حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، این پیام را به دشمنان ارسال میکند که ایران، در برابر تهدیدات خارجی متحد است و از نظام خود حمایت میکند.
وحدت ملی و آمادگی دفاعی، سد محکمی در برابر تهدیدات خارجی است
حمیدرضا ترقی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با متخصصان صنعت دفاعی کشور، اظهار میکند: مقام معظم رهبری در این دیدار بر سه نکته مهم تأکید داشتند؛ نخست، اقدام بهموقع و حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن که ناشی از بصیرت و هوشیاری آنان نسبت به توطئههای دشمنان علیه کشور است.
وی ادامه میدهد: این حضور، واکنش بههنگام ملت چه در شعارها و چه در محتوای ارائه شده در راهپیمایی بود که توسط خبرنگاران داخلی و خارجی منعکس شد. در واقع، این پاسخ ملت به دشمنان، آنان را وادار به اصلاح محاسبات خود درباره جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اضافه میکند: نکته دوم، مردم با این حضور نشان دادند که برای حل مشکلات داخلی بهویژه مسائل اقتصادی، همراه و همدل با دولت هستند. نکته سوم، ملت ایران با این حضور، یکپارچگی و اتحاد خود را در کنار رهبری و دولت در برابر تهدیدات بیگانگان به نمایش گذاشت.
وی با بیان اینکه اقدام به موقع مردم، مورد تقدیر و تشکر مقام معظم رهبری قرار گرفت و سخنان ریاستجمهوری نیز مکمل آن بود، ابراز میکند: رئیسجمهوری نیز با تأکید بر قاطعیت مقام معظم رهبری در برخورد با آمریکا، فصلالخطاب بودن بیانات معظمله در مسئله مذاکره را یادآور شد و یکصدایی و یکپارچگی مواضع مسئولان نظام در قبال آمریکا و غرب را آشکار ساخت.
ترقی یادآور میشود: به نظر میرسد، این هماهنگی رئیس جمهوری با مواضع مقام معظم رهبری، حضور گسترده مردم را تکمیل کرد و موجب شد تا آمریکا، غرب و جهانیان دریابند که ملت ایران همراه با دولت و مسئولان نظام، در مسیر آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت میکند و یکپارچه و یکصدا در برابر تهدیدات دشمن ایستادگی و مقاومت خواهد کرد.
وی با اشاره به بازدید روز گذشته رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی، اذعان میکند: بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «اقتدار ۱۴۰۳»، توانمندیهای دفاعی کشور و اقتدار جمهوری اسلامی را منعکس کرد. این پیشرفتها در صنایع و تجهیزات دفاعی، نقش مهمی در بازدارندگی در برابر تهدیدات ایفا نموده و به ارتقای جایگاه منطقهای و جهانی ایران کمک میکند. این اقتدار، ابزاری قدرتمند برای تعامل مؤثر نظام با کشورهای جهان است.
این کارشناس مسائل سیاسی و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه میگوید: نکته مهم اینکه، چنین سطحی از توانمندی و تجهیزات پیشرفته نظامی در حالی حاصل شده که ایران تحت تحریمهای فلجکننده آمریکا قرار داشته است. این امر، دشمن را ملزم به بازنگری در محاسبات خود میکند و نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر جوانان متخصص و دانشمند و نیز صنایع دفاعی پیشرفته، قادر به ایستادگی در برابر هرگونه تهدید خارجی است. این توانایی دفاعی بالا، از افتخارات نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود.
وی با اشاره به مواضع صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص مذاکره با آمریکا، یادآور میشود: برخی در داخل، با تفسیری نادرست از بیانات رهبری، چنین پنداشتند که ایشان صرفاً بر ضرورت شرافتمندانه و هوشمندانه بودن مذاکرات تأکید داشتهاند. این در حالی است که چنین برداشتی، تحریفی از دیدگاه مقام معظم رهبری است.
ترقی ادامه میدهد: ایشان اساساً مذاکره با دولت کنونی آمریکا و رئیسجمهوری که با چماق تهدید به دنبال مذاکره است، را رویکردی غیرعاقلانه، فاقد عزت و غیرشرافتمندانه میدانند. از این رو، توجیهی برای طرح این ادعا وجود ندارد که میتوان با حفظ شرافت و هوشمندی، وارد مذاکره شد. به عبارتی عقلانیت حکم میکند که با طرفی که نه تنها به تعهدات و توافقات خود پایبند نیست، بلکه با تهدید و تعیین پیششرط قصد تحمیل خواستههایش را دارد، وارد مذاکره نشد.
وی خاطرنشان میکند: مذاکره با چنین فردی، اقدامی خلاف عزت، شرافت و هوشمندی است. به رسمیت شناختن یک زورگو که با اتکا به قلدری، خود را کدخدای جهان میپندارد و در پی تحمیل خواستههایش از طریق اقداماتی نظیر تصاحب اراضی غزه، اجبار کشورها به سرمایهگذاری در آمریکا و خلع سلاح ایران است، خطایی استراتژیک خواهد بود و اساساً، پذیرش هرگونه مذاکره با چنین رویکردی، تصمیمی غیرعاقلانه است.
قدرت دفاعی ایران، مانع جنگافروزی دشمنان است
علیرضا خجستهپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در این رابطه اظهار میکند: بسیاری تصور میکنند که آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی ملاحظاتی نسبت به ایران دارند، اما واقعیت این است که اگر آنها فرصت و توانایی وارد کردن ضربهای مهلک به ایران را بیابند، لحظهای درنگ نخواهند کرد و به یقین، آتش جنگ را علیه ما شعله ور خواهند نمود. این موضوع را هم رژیم صهیونیستی و هم آمریکا به خوبی میدانند.
وی ادامه میدهد: نکته اینجاست که اگر آنها به خاک ما حمله نمیکنند و قدرت ایجاد یک جنگ تمامعیار علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارند؛ نه اینکه نخواهند، بلکه نمیتوانند. آنها به خوبی آگاهند که به لطف الهی و در سایه رهبری مدبرانه رهبر معظم انقلاب و همت متخصصان و صنعتگران عرصه دفاعی، جمهوری اسلامی ایران به یکی از قدرتهای نوظهور جهانی تبدیل شده است.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین ابراز میکند: این واقعیت، ناتوانی آنها را در به راه انداختن یک جنگ تمام عیار علیه ایران آشکار میسازد. با وجود تداوم تهدیدها و تحریمها، این محدودیتها زمینهساز پیشرفت چشمگیر بنیه دفاعی کشور شده است.
وی با اشاره به بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در بازدید از نمایشگاه صنعت دفاعی کشور، میگوید: رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه «اقتدار ۱۴۰۳» به درستی به این نکته اشاره کردند که قدرت دفاعی ما، یک قدرت بازدارنده است و قطعاً یکی از بالهای قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، همین توان دفاعی است که مانع طمع دشمنان به این سرزمین میشود.
خجستهپور ادامه میدهد: از طرف دیگر، موضوع مذاکره با سردمداران رژیم آمریکا، کسانی که دستشان به خون عزیزان این مملکت و یکی از عزیزترین سرداران این مرز و بوم آغشته است، مطرح است که رهبر انقلاب بارها بر این نکته تأکید کرده و اخیراً نیز به اختصار فرمودند که مذاکره با چنین افرادی نه هوشمندانه، نه عاقلانه و نه عزتمندانه است.
وی اضافه میکند: رئیسجمهوری نیز در سخنرانی ۲۲ بهمن، بر این موضوع تأکید کرد و مذاکره با دولتی که همزمان با پیشنهاد مذاکره، ایران را تهدید و علیه آن فرمان امنیتی صادر میکند را بینتیجه دانست. این رویکرد رئیس جمهوری نیز مورد تقدیر رهبر انقلاب قرار گرفت.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین تاکید میکند: به هر روی، مسئولان سیاست خارجی و متولیان روابط بینالملل کشور باید به این باور برسند که مذاکره به تنهایی، علاج همه مشکلات ایران نیست؛ بلکه بهتر است راهحل مشکلات را در درون کشور جستجو کنیم، نه اینکه صرفاً در سبد مذاکره با غرب، به دنبال آن باشیم.
وی میگوید: مسئولان سیاست خارجی و سیاستگذاران ما باید به این باور برسند که اگر رهبران آمریکا کشوری را به مذاکره دعوت میکنند، این دعوت نه از سر دلسوزی است و نه به قصد امتیازدهی. بلکه هدف، کسب حداکثر امتیازات است. آنها میدانند که راه دیگری برای تعامل با جمهوری اسلامی ایران ندارند. درک این نکته، زمینهساز دستیابی به نتایج بهتری خواهد بود.
ترقی ادامه میدهد: اگر آنها میدانستند که راهی غیر از مذاکره برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی وجود دارد - مانند تهاجم، جنگ یا دیگر حربهها - در استفاده از آن تردید نمیکردند؛ زیرا خون مردم ما برایشان ارزشی ندارد.
وی خاطرنشان میکند: آنها در هر نقطه از جهان که حضور یافتند - از غزه و سوریه تا لبنان، عراق و افغانستان - چیزی جز خونریزی، وحشیگری، جنایت و درندگی به بار نیاوردند و در پایان، پس از مقاومت دلیرانه مردم، در حالی که آن سرزمینها را ویران کرده بودند، مجبور به خروج شدند.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین معتقد است که تأکید روز گذشته مقام معظم رهبری بر ضرورت تقویت بنیه دفاعی و توسعه صنعت دفاعی بازدارنده کشور، و همچنین مباحث ایشان درباره مذاکره با آمریکا، در سخنان رئیسجمهور نیز به شکلی دقیق، مهم و قابل توجه بازتاب یافت.
به گزارش ایمنا، سخنان اخیر رهبر انقلاب را میتوان در چارچوب یک استراتژی جامع برای حفظ و ارتقای امنیت ملی و پیشبرد اهداف سیاست خارجی ایران تحلیل کرد. این استراتژی، بر توسعه توانمندیهای دفاعی، تأکید بر عدم مذاکره با دولتهای غیرمنطقی، و بسیج حمایت مردمی استوار است. هدف نهایی این استراتژی، حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران و تأمین منافع ملی در یک محیط منطقهای و بینالمللی پرتلاطم است. ایران با تکیه بر توان دفاعی خود، به ویژه در حوزه صنعت موشکی، نشان داده است که در برابر تهدیدات خارجی، از جمله تهدیدات دولتهایی مانند آمریکا، بازدارندگی ایجاد میکند و این توانمندیها قابل مذاکره نخواهند بود.