نیویورک‌تایمز: اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس، ایرانیان را متحدتر کرد

رسانه آمریکایی نوشته ترامپ پیش از سفر به منطقه تغییر نام «خلیج فارس» را مطرح کرد؛ «اظهارات نابجایی که ایران و مردم این کشور را خشمگین و متحدتر کرد».

نیویورک‌تایمز: اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس، ایرانیان را متحدتر کرد

رویداد۲۴| رسانه آمریکایی با اشاره به تاریخ خلیج فارس، نوشته انتشار خبر‌ها مبنی بر اینکه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد از نام جعلی برای نامیدن آن استفاده کند، باعث ایجاد اتحاد بیشتر در میان ایرانیان شده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز در مقدمه‌ای درباره خبر‌ها پیرامون برنامه ترامپ برای نام خلیج فارس می‌نویسد: پهنه آبی فیروزه‌ای رنگ حداقل از سال ۵۵۰ قبل از میلاد، زمانی که سلسله پارسی کوروش کبیر بر امپراتوری‌ای حکومت می‌کرد که از هند تا لبه‌های اروپای غربی امتداد داشت، «خلیج فارس» نامیده شده است. ایران باستان اکنون ایران مدرن است و تمام سواحل جنوبی آن در امتداد خلیج فارس امتداد دارد.

این رسانه با بیان اینکه «دولت‌های ایران حتی قبل از انقلاب، قاطعانه از خلیج فارس به عنوان تنها نام مشروع این پهنه دفاع کرده‌اند»، می‌نویسد: ایرانیان داخل و خارج از کشور نیز همین نظر را دارند و این نام را بخش اصلی هویت ملی و فرهنگی خود می‌دانند. با پیشنهاد تغییر نام، ترامپ یک کار سخت را به سهولت ممکن کرد؛ نمایش اتحاد ایرانیان از همه جناح‌های سیاسی، ایدئولوژیک و مذهبی. آنها در بیانیه‌ها و پست‌های رسانه‌های اجتماعی، ایده ترامپ را محکوم کردند.

آیا ترامپ واقعاً می‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

طبق این گزارش، ترامپ می‌تواند دستور تغییر نام‌های جغرافیایی را به میل خودش صادر کند، اما سایر کشور‌ها مجبور نیستند به این تغییرات احترام بگذارند. امسال، او یک فرمان اجرایی برای به‌روزرسانی سیستم اطلاعات نام‌های جغرافیایی دولت صادر کرد تا تمام ارجاعات برای «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» تغییر کند.

روز جمعه، «کلودیا شینبائوم» رئیس‌جمهور مکزیک گفت که دولت مکزیک از گوگل به دلیل تصمیمش برای اجرای دستور ترامپ شکایت کرده است.

هیات نام‌های جغرافیایی آمریکا در حال حاضر استفاده از نام خلیج فارس را برای تجارت رسمی آمریکا الزامی کرده است. در سطح جهانی، سازمان بین‌المللی هیدروگرافی برای استانداردسازی و ترسیم مرز‌های دریایی تلاش می‌کند. اما این سازمان امسال به نیویورک تایمز گفت که «هیچ توافق یا پروتکل رسمی بین‌المللی برای نامگذاری مناطق دریایی وجود ندارد.»

ایرانیان چگونه واکنش نشان داداند؟

ایده ترامپ با محکومیت طیف وسیعی از ایرانیان مواجه شد؛ حتی کسانی که در مورد برخی موضوعات اختلاف نظر دارند.

«تورج دریایی» مورخ و مدیر مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه کالیفرنیا-ارواین، گفت: «این موضوع فراتر از سیاست است؛ فراتر از اختلافات مذهبی و ایدئولوژی‌ها است - این موضوع مربوط به ملت و تاریخ است و به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. آیا ترامپ می‌خواهد با ایران مذاکره کند یا می‌خواهد هویت ملی آن را از بین ببرد؟»

وی تاکید دارد که از زمان‌های قدیم، ایرانیان از کشور خود به عنوان «آب و خاک» نام می‌برند. ۲ پهنه آبی - خلیج فارس در جنوب و دریای خزر در شمال - در خون ایرانیان به عنوان نماد‌های ملیت، عمیقاً در هم تنیده شده‌اند.

«احمد زیدآبادی» تحلیلگر سیاسی در تهران در پستی در ایکس نوشت: «فقط به خاطر آرزو‌ها و هوس‌های ترامپ، خلیج مکزیک به خلیج آمریکا تبدیل نخواهد شد، کانادا به ایالات متحده ملحق نخواهد شد، گرینلند به مالکیت ایالات متحده در نخواهد آمد و خلیج فارس نام جعلی نخواهد گرفت.»

تیم ملی فوتبال ایران با نقشه‌ای از خلیج فارس و هشتگ پرطرفدار #ForeverPersianGulf در صفحه رسمی اینستاگرام خود، به این موضوع واکنش نشان داد.

حتی چهره‌های مخالف ایرانی نیز نارضایتی خود را ابراز کردند.

منبع: ایسنا

پیشنهادی باخبر