محمد صوفی، داور بخش مستند چهلوسومین جشنواره فیلم فجر گفت: مخاطب جشنواره فیلم فجر با جشنوارهای مانند سینما حقیقیت که نگاه تخصصیتری دارد تفاوت میکند. در کنار انتخاب فیلمهای داستانی، در انتخاب فیلمهای مستند این جشنواره نیز باید دید آیا مخاطب عام که این سینما را دنبال میکند با آن مستندها ارتباط برقرار میکند یا خیر.
به گزارش روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، محمد صوفی، تهیه کننده و مستندساز و داور بخش مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر درباره اهمیت حضور فیلم مستند در این جشنواره گفت: جشنواره فیلم فجر در کنار اینکه رویداد سینمایی بودن، یک رویداد ملی است و در این ویترینی که وجود دارد باید همه گونههای سینمایی حضور داشته باشند، بنابراین فیلمهای مستند و کوتاه و… را نیز باید پوشش دهد.
وی افزود: امسال در دوره چهل و سوم اتفاق خوبی که افتاده این است که دوباره جایگاه مستند به رسمیت شناخته شده و به درستی این اتفاق افتاده است. اینکه قرار است به فیلمهای مستند در بخشهای اصلی پرداخت شود و به سیمرغ آن بهای بیشتری داده شود باعث میشود نگاه درستتری به بخش مستند ایجاد شود. باید هم این اتفاق بیفتد.
وی درباره دیده شدن فیلمهای مستند در کنار فیلمهای بلند سینمایی گفت: باید دید مخاطبان جشنواره فیلم فجر چه کسانی هستند. طبیعتا مخاطب جشنواره فیلم فجر با جشنوارهای مانند سینما حقیقیت که نگاه تخصصیتری دارد تفاوت میکند. در کنار انتخاب فیلمهای داستانی، در انتخاب فیلمهای مستند این جشنواره نیز باید دید آیا مخاطب عام که این سینما را دنبال میکند با آن مستندها ارتباط برقرار میکند یا خیر. این نگاه ارتباطی با ساختار فنی مناسب فیلمها ندارد و تنها نگاه مخاطب و ارتباط آن مد نظر است.
وی افزود: سینمای مستند هم مانند سایر گونههای سینمایی که در این جشنواره وجود دارد، نیاز دارد در این ویترین مجالی برای معرفی داشته باشد و کمکی به سینمای مستند شود. فکر میکنم سینمای مستند در تمام این سالها جایگاه و ارتباط موفق و تاثیرگذاری خود را داشته است؛ چه در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد و چه نداشته باشد.
وی یادآور شد: این نکته درست است که در بسیاری از جشنوارههای معتبر دنیا میان آثار سینمایی در داوری تفاوتی نیست و همه در یک دستهبندی ارزیابی میشوند. به نظرم اگر جشنواره فیلم فجر هم به آن سمت حرکت کند اتفاقات خوبی میافتد؛ امیدوارم به زودی این اتفاق بیفتد.