تیم ملی وزنه‌برداری کشور اروپایی کوزوو، محل جدیدی است که کیانوش رستمی می‌خواهد تا بازی‌های المپیک 2028 لس‌آنجلس در آنجا تمریناتش را برای حضور روی تخته‌های بین‌المللی دنبال کند.

کیانوش رستمی

اگرچه بهداد سلیمی سرمربی تازه حکم گرفته تیم ملی وزنه‌برداری ایران در نشست خبری که چندی پیش برگزار شد، اعلام کرد که با کیانوش رستمی ملی‌پوش اسبق وزنه‌برداری ایران تماس گرفته و از او رسماً درخواست کرده تا کدورت‌ها و اختلافاتی را که با تیم مدیریتی و فنی وزنه‌برداری داشته است، کنار گذاشته و دوباره به اردوی پولادمردان اضافه شود، اما رستمی این موضوع را رد کرده و معتقد است هیچ درخواست رسمی مبنی بر بازگشت او به اردوی تیم ملی وزنه‌برداری ایران برایش ارسال نشده است!

نابغه‌ای که درست مدیریت نشد!
کیانوش رستمی قطعاً یکی از ستاره‌های نامدار و مدال‌آور تاریخ ورزش و وزنه‌برداری ایران است. وزنه‌برداری توانمند که با کسب 2 مدال ارزشمند طلا و نقره بازی‌های المپیک 2012 و 2016 لندن و ریو و چندین نشان مرغوب جهانی و قاره‌ای قطعاً یکی از نوابغ و چهره‌های ماندگار تاریخ وزنه‌برداری ایران به شمار می‌رود. وزنه‌برداری که علی‌رغم توانمندی‌های غیر قابل انکار فنی‌اش خواسته یا ناخواسته همواره در طول دوران ورزشی‌اش حواشی فراوانی را همراه خود داشته است.
حواشی که به واقع بعد از بازی‌های المپیک 2016 ریو، خیلی جدی گریبان این قهرمان را گرفت و موجب شد تا وزنه‌برداری که می‌توانست رکورددار مدال‌آوری تاریخ ورزش ایران در ادوار مختلف بازی‌های المپیک (از ابتدا تا کنون) در رشته وزنه‌برداری لقب بگیرد، فرصت‌های طلایی حضورش روی تخته وزنه‌برداری را از دست داده و به‌ خاطر سوءمدیریت دست این نابغه از مدال‌های خوشرنگ بازی‌های المپیک ژاپن و فرانسه کوتاه بماند. به هر روی کیانوش رستمی به‌خاطر اینکه به هر دلیل ممکن نتوانستیم درست و اصولی او را در مسیر قهرمانی و به سود ورزش کشور مدیریت کنیم، برای اینکه عمر قهرمانی‌اش به همین سادگی تمام و تباه نشود، تصمیم گرفت قید تیم ملی وزنه‌برداری ایران را زده و در آن سوی مرزهای ایران راه و ادامه مسیر قهرمانی‌اش را دنبال کند.
تیم ملی وزنه‌برداری کشور اروپایی کوزوو، محل جدیدی است که کیانوش رستمی می‌خواهد تا بازی‌های المپیک 2028 لس‌آنجلس در آنجا تمریناتش را برای حضور روی تخته‌های بین‌المللی دنبال کند. البته برخلاف ورزشکارانی که ترک وطن کردند، رستمی نیت ترک وطن یا مهاجرت ندارد. بلکه او می‌خواهد به صورت قانونی بدون اینکه حاشیه‌ای در این خصوص سرراهش قرار بگیرد، فقط برای حضور در المپیک 2028 از امتیاز این کشور اروپایی استفاده کند. زیرا او در یکی، دو سال گذشته هرچه برای بازگشت به تیم ملی وزنه‌برداری ایران تلاش کرد به در بسته خورد. به همین علت تصمیم گرفت قید تیم ملی ایران را برای همیشه زده و با استفاده از فضای قانونی که در عرصه بین‌المللی در اختیارش است، برای کوزوو روی تخته برود. نکته تلخ در این تراژدی کارشکنی‌های پی درپی تیم مدیریتی و فنی وزنه‌برداری برای دلسرد کردن کیانوش رستمی در مسیر قهرمانی بود. کارشکنی‌ها و چوب لای چرخ گذاشتن‌هایی که اینقدر ادامه پیدا کرد تا این نابغه حتی اگر لحظه‌ای هم به بازگشت به تیم ملی فکر می‌کرد، کاملاً ناامید شده و برای همیشه با تیم ملی وزنه‌برداری ایران خداحافظی کند.

آب ریخته به جوی برنمی‌گردد

استعفای نواب نصیرشلال از سمت سرمربیگری تیم ملی وزنه‌برداری و جایگزینی بهداد سلیمی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی وزنه‌برداری به واسطه رفاقتی که او و رستمی در دوران قهرمانی و عضویت در تیم ملی با هم داشتند شاید در ابتدا نویدبخش این بود که احتمالاً بهداد بتواند رفیق و هم‌تیمی قدیمی‌اش را راضی کند از ادامه حضور در تیم ملی وزنه‌برداری کوزوو انصراف داده و دوباره به تیم ملی وزنه‌برداری ایران برگردد. اما برخلاف آنچه که پیش‌بینی می‌شد، سلیمی هم اراده‌ای استوار برای بازگرداندن رستمی به تیم ملی وزنه‌برداری از خود نشان نداد. نکته قابل توجه در این ماجرا این است که سلیمی سرمربی جدید تیم ملی وزنه‌برداری در کنفرانس مطبوعاتی و نشست خبری که قبل از شروع دور جدید تمرینات وزنه‌برداری برگزار شد در خصوص تفکرش در مورد بازگشت کیانوش رستمی به تیم ملی رسماً اعلام کرد: «روزی که قبول مسئولیت کردم با اولین ورزشکار که صحبت کردم کیانوش رستمی بود اما علاقه خودش را به این سمت نشان داد که می‌خواهد از این به بعد برای کوزوو وزنه بزند که به تصمیمش احترام می‌گذارم. هر تصمیمی بگیرد برای من قابل احترام است. او تمایل داشت در لباس کوزوو وزنه برند. در فدراسیون و تیم ملی باز است و هر زمان بخواهد بیاید ما استقبال می‌کنیم. اگر در چهارچوب‌ها قرار بگیرد با افتخار در خدمتشان هستیم.»
اما وقتی ما صحت ادعای سرمربی جدید تیم ملی را از کیانوش رستمی جویا شدیم، رستمی در شرایطی که با عذرخواهی خیلی تمایلی به مصاحبه نداشت، در این خصوص گفت: « ابتدا من باید از شما عذرخواهی کنم. زیرا فعلاً خیلی علاقه‌ای به مصاحبه در خصوص تشریح وضعیت خودم و وزنه‌برداری ندارم. اما اینکه گفته شده از من رسماً درخواست و دعوت کردند تا به اردوی تیم ملی برگردم، اصلاً اینطور نیست و من هیچ درخواست رسمی بابت بازگشتم به اردوی وزنه‌برداری ایران نداشتم.»
رستمی ادامه می‌دهد: «الان که دیگر عمر قهرمانی و مدال‌هایی که می‌توانستم در بازی‌های آسیایی، رقابت‌های جهانی و بازی‌های المپیک پاریس بگیرم از دستم رفت، دیگر چه سودی دارد برگشت یا عدم برگشتم به تیم ملی؟! فرصت‌های طلایی از دست رفت و من برنامه جدیدی برای باقیمانده عمر و مسیر قهرمانی‌ام طراحی و ترسیم کردم. به چیز دیگر ی هم فکر نمی‌کنم. از شما هم بابت پیگیری شرایطم تشکر می‌کنم. امیدوارم جوان‌ترهایی که الان در اردو هستند بتوانند بهترین نتایج را کسب کرده و کاری که با من کردند را سر آنها پیاده نکنند.»

پیشنهادی باخبر