تقویت حسابرسی سیستمی بسترساز افزایش سرمایهگذاری
نماینده کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس گفت: تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر پیشبینیپذیر کردن اقتصاد، با تکیه بر تقاطعگیری دادهها منجر به شناسایی نقاط فرار مالیاتی و جلوگیری از وقوع فرار مالیاتی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،سامانهها در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردار شدهاند. به نحوی که بدون بهره بردن از آنها امکان پیش بردن روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور وجود ندارد. در کشورهای مختلف استفاده از سامانهها و سیستمها رواج پیدا کرده است. به ویژه کشورهای پیشرفته و پیشرو به استفاده جدی از سامانهها میپردازند و از آن برای ساماندهی امور بهره میبرند.
در کشور ما نیز اهمیت استفاده از سامانهها و هوشمندسازی امور درک شده است. در همین راستا، طی سال گذشته بیش از 70 درصد حسابرسی اظهارنامههای اشخاص حقوقی به صورت هوشمند صورت گرفت. این به معنای فاصله گرفتن از روندهای ممیزمحور مالیاتی است که گام مهمی در راستای ایجاد عدالت مالیاتی در کشور محسوب میشود.
در روندهای قبلی مالیاتستانی، حسابرسی اظهارنامهها توسط کارشناسان صورت میگرفت و این امر مشکلاتی داشت. مهمترین موضوع این بود که در این روش، ارتباط چهره به چهره ممیزمالیاتی را با مودیان داشتیم و همین امر بسترساز فسادها و سوءاستفادههای احتمالی بود. به این ترتیب، کسانی که نفوذ و ارتباطاتی داشتند میتوانستند مبالغ پایینتری برای مالیات بپردازند. این امر کاهش درآمدهای مالیاتی دولت را به دنبال داشت.
مشکل دیگر حسابرسی دستی، وقت گیر بودن آن است. در این روش، کارها با کندی صورت میگیرد و هدررفت انرژی و وقت مودیان و ممیزان مالیاتی را شاهد هستیم. با استفاده از سیستمها، روندهای مالیاتی با سرعت بالایی انجام میشود. در روشهای دستی حسابرسی، امکان بروز خطاهای انسانی وجود داشت و این امر به کاهش دقت در انجام کارها نیز منجر میشد.
نظرات وحید احمدی، نماینده کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس را در خصوص مزیتهای سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور میخوانید.
وحید احمدی، نماینده کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس با اشاره به این موضوع که سیستمیسازی نظام مالیاتی کشور به نفع کشور است و منافع جامعه را تأمین میکند، تصریح کرد: وقتی ممیزان مالیاتی به صورت دستی به حسابرسی اظهارنامهها میپردازند و از ظرفیت سیستمها بهره نمیبریم، امکان بروز یک سری مفاسد و سوءاستفادهها وجود دارد. به ویژه در جاهایی که مسائل اقتصادی در میان است و نفع مالی مطرح است، روندهای دستی و ارتباطات چهره به چهره مشکلساز میشوند.
وی ادامه داد: شاهد هستیم که در جوامع پیشرفته و کشورهایی که پیشبینی بروز مفاسد اقتصادی را در روندهای دستی کردهاند، تلاش شده است کارها به صورت سیستمی و بدون دخالت افراد صورت بگیرد. از حسابرسیهای سیستمی در این کشورها به عنوان یک ابزار بازدارنده برای سودجوییهای احتمالی استفاده میشود. در کشور ما نیز سیستمی و هوشمندسازی امور میتواند همین کارکرد را داشته باشد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به لحاظ کاهش فرارهای مالیاتی و افزایش درآمدهای دولت برایمان منفعت دارد. این درآمدها در راستای اداره کشور و ارائه خدمات بهتر به شهروندان به کار گرفته میشود. این روندها در نهایت به افزایش عدالت مالیاتی و اجتماعی در کشور منجر میشود. چیزی که از اهمیت حیاتی برخوردار است.
احمدی گفت: این که طی سال گذشته حدود 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند، نشان دهنده استقبال مودیان از روندهای هوشمند مالیاتی است. زیرا مالیاتدهندگان قانونمند میدانند که افزایش شفافیت در امور و هوشمندسازی روندها به نفع آنان است.
وی در پایان گفت: تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر پیشبینیپذیر کردن اقتصاد، با تکیه بر تقاطعگیری دادهها منجر به شناسایی نقاط فرار مالیاتی و جلوگیری از وقوع فرار مالیاتی خواهد شد که هر دو روند فوق منجر به افزایش جذابیت تولید و ایجاد مزیت نسبی برای تولید در جذب سرمایهگذار خواهد شد.
انتهای پیام/