نمایندگان مجلس در تذکرات خود چه گفتند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکرات خود بر اصل عدالت در بودجه‌ریزی، چاره اندیشی برای پول‌های رسوب شده در سازمان‌ها و حفظ شان مجلس در جریان استیضاح وزیر اقتصاد تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز _ پنجم اسفند _ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، برخی از نمایندگان درباره مسائل مختلف کشور تذکر و اخطار دادند.

اصل عدالت باید در بودجه‌ریزی لحاظ شود

علی خزایی نماینده ورامین در تذکری با استناد به اصل سوم قانون اساسی اظهار کرد: با توجه به جداول بودجه لازم است تا هم دولت و هم مجلس به این موضوع توجه داشته باشند.

وی افزود: اصل عدالت باید در بودجه‌ریزی لحاظ شود و نباید برخی از مدیران ارشد بودجه‌ها را دستکاری کنند چراکه برای این بودجه‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی نیازسنجی شده است.

۲۸۴ هزار میلیارد تومان پول در حساب سازمان‌ها رسوب شده است

محسن زنگنه در تذکر شفاهی اظهار کرد: در حالی که امسال سال جهش تولید نام‌گذاری شده و کشور با مشکلات جدی در حوزه مسائل مالی و اعتباری مواجه هستند. ما قانونی را در مجلس قبل مصوب کردیم که در تنخواه بودجه منعکس می‌شود و آن هم پرداخت ذی‌نفع نهایی است تا پول در حساب سازمان‌ها رسوب نشود و این پول بلافاصله به پیمانکار و ذی‌نفع نهایی برسد.

وی افزود: بر اساس آمار و گزارش‌های خزانه و بانک مرکزی در حال حاضر ۲۸۴ هزار میلیارد تومان پول در حساب سازمان‌ها رسوب شده است. عجیب این مبلغ ۸۴ هزار میلیارد تومان آن اعتبارات عمرانی است. از طرفی اگر در پرداخت اعتبارات عمرانی و پیمانکار تعلل کنیم، بنابر نرخ تعدیلی که محاسبه می‌شود این ضرر زیان دولت است.

نماینده تربت حیدریه ادامه داد: در حال حاضر ۸۴ هزار میلیارد تومان در شرایط فعلی دولت به حساب سازمان‌ها و خزانه پرداخت کرده اما متأسفانه این پول در آنجا رسوب شده است. همچنین در حوزه‌های دیگر هم همچون وزارت بهداشت این موارد دیده می‌شود. در حالی که ما با مشکلات دارو در این بخش مواجه هستیم.

زنگنه تاکید کرد: حدود ۹۲ هزار میلیارد تومان سایر منابع در این بخش وجود دارد انتظار داریم دولت وزارت اقتصاد در این شرایط به این موارد توجه کند. این در حالی است که دوستان می‌روند از صندوق توسعه یک میلیارد دلار منابع استقراض می‌کنند آن هم برای تأمین کالابرگ. اگر قرار است در شرایط تحریمی پولی را که داریم هزینه نکنیم. دیگر شرایط سخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۷,۹۰۰ میلیارد تومان در حساب‌های پیشرفت و عدالت استان‌ها رسوب شده است، گفت: اما در حال حاضر در بهمن و اسفند ماه یک ریال برای تسهیلات اشتغال‌زایی هزینه نکرده‌ایم. این موارد دیگر به تحریم ارتباط ندارد. وزارت اقتصاد مسئول اصلی این مسئله است و وزارت اقتصاد باید منابع مصارف را مدیریت کند.

حاجی بابایی که ریاست صحن علنی مجلس را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر زنگنه گفت: این موضوعی که مطرح کردید بسیار مهم بود ما از برنامه ششم تاکنون این موضوع را پیگیری کردیم که پرداخت‌ها به ذی‌نفع نهایی پرداخت شود و دلیل آن هم همان‌طور که بیان کردید نیز رسوب است و از این رسوب نیز استفاده می‌کنند.

وی افزود: یعنی فلان دستگاه آن رسوبی که در حسابش وجود دارد در بانک واریز می‌کند و سود آن را نیز دریافت می‌نماید و این نیز ۸ الی ۹ ماه اتفاق می‌افتد و در پایان سال هم آن کارمند و آن پروژه عمرانی با مشکل مواجه می‌شوند که باید این مهم را کمیسیون برنامه و بودجه و دیوان محاسبات بررسی کنند و گزارش آن‌را به صحن ارائه دهند تا مشکل حل شود.

معیشت و اقتصاد، دغدغه‌های اصلی نمایندگان خواستار استیضاح وزیر است

حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر آئین نامه‌ای با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس اظهار کرد: بعضاً مشاهده شده رئیس یک سازمان از تعدادی از نمایندگان در ایام استیضاح وزیر اقتصاد دعوت به عمل می‌آورد. در چنین شرایطی نمایندگان یا این دعوت‌ها را نمی‌پذیرند یا با پذیرش آن زمانی که هدایای نامتعارفی دریافت کردند در اختیار دستگاه‌های نظارتی قرار می‌دهند.

وی گفت: همه دغدغه نمایندگان مباحث اقتصادی مردم است. ما نمی‌گوییم چرا وزیر اقتصاد کاری نکرده، ما می‌گوئیم چرا چنین اقدام‌هایی انجام شده است.

حاجی دلیگانی باید از نمایندگان عذرخواهی کند

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در تذکری شفاهی بر اساس ماده ۲۰ آئین نامه داخلی مجلس اظهار کرد: استیضاح حق طبیعی نمایندگان است و در همه مجالس گذشته هم این موضوع اتفاق افتاده است. اما آقای حاجی دلیگانی نباید به نمایندگان توهین کنند و این توهین به قوه مقننه است.

وی افزود: ایشان حق نداشتن به نمایندگان توهین کنند و شما باید تذکر می‌دادید و به ایشان احترام خاصی قائل هستند و باید از نمایندگان عذرخواهی کنند زیرا شأن نمایندگان را زیر سوال بردند.

حمیدرضاحاجی بابایی نایب رئیس دوم مجلس در پاسخ به تذکر لاهوتی گفت: استیضاحی در مجلس مطرح شده و سر وقت قانونی خودش یعنی یکشنبه هفته آینده هم استیضاح مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: من خواهش می‌کنم حرف‌ها و حدیث‌هایی که بیرون از مجلس در فضای مجازی و جاهای گوناگون گفته می‌شود در صحن مجلس بیان نشود، همه شما، چه آن‌هایی که موافق استیضاح هستند چه آن‌هایی که مخالف هستند بر اساس یک تکلیف کار را دنبال می‌کنند. هیئت ریٔیسه هم دنبال این است که بدون یک سر سوزن، سوگیری یا تعصب خاص آئین نامه داخلی را اجرا بکند.

دولت با حذف موانع، فعالیت اقتصادی مرزنشینان را فراهم کند

محمدنور دهانی در تذکری اظهار کرد: مبالغ فیش‌های برق در این دوره در حوزه انتخابیه بنده بسیار بالاست و بالای ۲۰ میلیون تومان است و مردم قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستند.

وی در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه با وجود پیگیری‌های مکرر این مسائل همچنان پابرجاست. افت فشار برق به ویژه در ساعات اوج مصرف باعث اختلال در زندگی روزمره با فعالیت‌های تجاری شده است. از سوی دیگر تعرفه‌های بالا نیز هزینه‌های خانوارها و کسب و کارها را به طور قابل توجهی افزایش داده است و این موضوع برای حوزه انتخابیه که از نظر اقتصادی در شرایط دشواری قرار دارد غیر قابل تحمل است.

این نماینده مجلس خواستار اولویت دهی به این موضوع و بازنگری در تعرفه‌ها شد و از مسؤولان خواست در این بخش اقدام فوری انجام دهند تا از فشار مضاعف بر مردم کاسته شود.

دهانی ادامه داد: آقای وزیر، آیا اطلاع دارید که تعداد بالای ۷۰ روستا در حوزه انتخابیه ما فاقد برق هستند. همچنین تعداد بالای ۴۰۰ روستا فاقد لوله کشی آب شرب هستند.

وی با اشاره به حمایت از معیشت مرزنشینان و تسهیل در تجارت مرزی، ادامه داد: بسیاری از مردم منطقه برای امرار معاش به تجارت مرزی وابسته‌اند اما محدودیت‌ها و قوانین سختگیرانه باعث ایجاد مشکلات متعدد شده است. دولت با حذف موانع غیر ضروری افزایش سهمیه‌های سوخت مرزنشینان و بهبود ساز و کارهای گمرکی مسیر را برای فعالیت اقتصادی شفاف و قانونی هموار کند.

پیشنهادی باخبر