به گزارش ایسنا، مطالعهای جدید که توسط مؤسسه مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی با عنوان «گزینههای راهبردی برای نوار غزه» منتشر شده است، نشان میدهد که حماس پدیدهای گذرا در تجربه فلسطینی نیست، بلکه به شکلی عمیق در بافت اجتماعی و سیاسی نوار غزه ریشه دوانده است.
طبق گزارش خبرگزاری شهاب، این گزارش تصریح میکند که حماس در غزه تأسیس شده و اعضای آن بومی این منطقه هستند. آنها فعالیت خود را نه تنها از طریق شبکههای سازمانی، بلکه در قالب شبکههای خانوادگی و اجتماعی بههم پیوسته پیش بردهاند.
بر اساس این پژوهش، حماس طی دهههای گذشته موفق شده است دیدگاههای سیاسی و مذهبی خود را در سطوح مختلف زندگی مردم غزه نهادینه کند. همچنین، نسلی که طی بیست سال اخیر در این منطقه رشد یافته است، جایگزینی برای حکومت حماس نمیشناسد؛ امری که نشاندهنده عمق نفوذ این جنبش در جامعه معاصر فلسطین، به ویژه در نبود هرگونه پروژه سیاسی جایگزین با مقبولیت مردمی، است.
مطالعه مذکور هشدار داده است که وضعیت غیرنظامی نوار غزه بدون یک روند بازسازی گسترده و همهجانبه، قابل استمرار نخواهد بود؛ اما با این وجود، آینده این روند همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
این مطالعه تصریح میکند که رژیم صهیونیستی قادر است با استفاده از ابزارهای نظامی فشارهایی را بر حماس وارد کند، اما به هیچ عنوان توانایی نابودی کامل این جنبش را ندارد و تنها مواجهه نظامی، قادر به حذف حضور و نفوذ حماس نخواهد بود.
در بخش دیگری از این گزارش به اهداف تعیینشده توسط کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در آغاز حمله به غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ اشاره شده است. این اهداف شامل تضعیف توان نظامی حماس، پایان دادن به حکومت این جنبش در غزه و بازگرداندن زندانیان صهیونیست میشد؛ با این حال، این مطالعه تأکید میکند که رژیم اشغالگر تاکنون در تحقق هیچیک از این اهداف به موفقیت نرسیده است.
این پژوهش همچنین یادآور میشود که اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، کابینه نتانیاهو را مسئول شکستهای نظامی دانسته و بر نبود یک راهبرد روشن برای دوران پس از جنگ تأکید کرده است؛ آن هم در شرایطی که حملات رژیم اشغالگر به نوار غزه همچنان ادامه دارد و بحران انسانی در این منطقه به شدت وخیمتر شده است.
انتهای پیام