فوتبال ایران به نقطه صفر رسیده است؛ مسعود اقبالی: ما از علم روز دنیا عقب هستیم!

پرسپولیس و الهلال

ارشناس فوتبال کشورمان معتقد است با توهم پیشرفت، فوتبال ایران هیچ پیشرفتی نمی‌کند و دلالان همه کاره فوتبال ایران شده‌اند.

طرفداری | مسعود اقبالی کارشناس کشورمان می‌گوید شکست سنگین پرسپولیس از الهلال واقعیت فوتبال ایران را نشان داد. عملکرد ضعیف استقلال و پرسپولیس در لیگ نخبگان، سهمیه ایران در آسیا را به خطر انداخته است.

مسعود اقبالی با اشاره به نتایج نمایندگان ایران در لیگ نخبگان آسیا به ایرنا گفت:

متاسفانه آنچه در این مسابقات رقم خورد، سرخودرگی فوتبال ایران و هواداران پرشور استقلال و پرسپولیس را به همراه داشت. این دو تیم در کنار تیم‌هایی مانند سپاهان و تراکتور، آینه فوتبال ما هستند، اما عملکرد آنها و نتایجی که رقم خورد نشان می‌دهد فوتبال ما در چه شرایطی است.

وی ادامه داد:

این حرف‌ها تازگی ندارد و در مصاحبه‌های قبلی هم در این خصوص بارها صحبت کرده‌ایم اما تا وقتی مسئولان به آن واکنش نشان ندهند همین است که می‌بینیم. فوتبال ما به نقطه صفر خود رسیده و این یک واقعیت تلخ است. آنهایی که برای فوتبال تصمیم می‌گیرند، باید پاسخگوی هواداران باشند. مگر می‌شود اینگونه اعتبار فوتبال کشور را به بازی گرفت و میلیون‌ها هوادار را سرخورده کرد، اما پاسخگو نباشیم.

کارشناس فوتبال آسیا خاطر نشان کرد:

فوتبال ما در آسیا سال‌هاست حرفی برای گفتن ندارد، نتایج نمایندگان ایران در لیگ نخبگان آسیا شاید برای خیلی‌ از دوستان تازگی داشته باشد اما برای آنهایی که کارشناس این رشته هستند، جدید نیست و از قبل قابل پیش‌بینی بود. متاسفانه بسیاری از شاخصه‌های فوتبال روز دنیا را رعایت نمی‌کنیم اما می‌خواهیم برنده از زمین بازی خارج شویم. این توهمی است که به جان فوتبال ما افتاده و اگر می‌خواهیم به مسیر بازگردیم تنها یک چاره داریم، برگشت به عقب و کار بر روی تیم‌های پایه. شاید در این شرایط ۱۰ تا ۱۵ سال آینده بتوانیم در فوتبال قاره آسیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

اقبالی تاکید کرد:

در فوتبالی که دلال‌ها تصمیم‌گیر هستند نباید انتظار معجزه داشت. مربیان خوبی در فوتبال ایران تربیت شده‌اند اما چرا خانه‌نشین بوده و بیکار هستند؟ چرا وقتی جوان‌های خوش‌فکری داریم که می‌توانند تجربه کسب کرده و موفق شوند باید مربی درجه چندم را به ایران بیاوریم و این همه هزینه کنیم؟ چه کسی از این شرایط سود می‌برد؟

وی ادامه داد

: بازی با الهلال یکبار دیگر واقعیت فوتبال ما را نشان داد. این عقب‌افتادگی حاصل یک روز و دوره‌ای کوتاه نیست. فوتبال ما سال‌هاست بیمار بوده اما درمانی برای آن نداشتیم. وقتی در زمین بازی شاخصه‌های روز دنیا را به کار نمی‌گیریم و در فازهای دفاعی و هجومی اشتباهات تاثیرگذار داریم، یعنی از علم روز دنیا عقب هستیم و این نشان می‌دهد مسیر را اشتباه رفته‌ایم.

کارشناس فوتبال آسیا با اشاره به مدیران بالادستی فوتبال یادآور شد:

جوان‌هایی که طرفدار این دو تیم هستند به معنای واقعی سرخورده شدند. وقتی یک جوان با شور و اشتیاق به ورزشگاه می‌رود و تیمش این‌گونه بازی می‌کند، از درون خُرد و شکسته می‌شود. در آن سوی میدان هواداران تیم‌های مطرح آسیا را ببینید. با چه شرایطی به ورزشگاه می‌آیند و با چه حس خوبی به خانه باز می‌گردند، این‌ها حاصل تصمیم‌های اشتباهی است که در فوتبال ایران گرفته می شود.

اقبالی با تاکید بر اینکه فوتبال ایران با مرگ تدریجی روبه‌رو است و به زودی باید شاهد اتفاقات ناگوار دیگری هم بود، گفت:

زمانی‌که کشورهای دیگر به دنبال سرمایه‌گذاری در فوتبال بودند ما سرمان به کارهای دیگر مشغول بود. توجه به زیرساخت‌ها،‌ استفاده از تکنولوژی روز دنیا و استخدام افراد کارشناس و متخصص در حوزه‌های مرتبط با فوتبال باعث شد تا تیم‌های عربی اینگونه رشد کنند اما ما ماندیم و درجا زدیم تا با این شرایط سخت مواجه شویم.

مربی سال‌های نه چندان دور استقلال با اشاره به حضور سهراب بختیاری‌زاده روی نیمکت آبی‌پوشان پایتخت، خاطر نشان کرد:

همین الان برای حفظ این مربی جوان چه برنامه‌ای داریم؟ چرا به دنبال این و آن می‌روند اما داشته‌های خود را حفظ نمی‌کنند؟ اگر به کادر او چند فرد متخصص اضافه شوند و بتوانند مشاوره‌های درست بدهند، آیا استقلال در مسیر صحیح قرار نمی‌گیرد؟ بحث اینجاست که حضور او سودی برای دلال‌ها ندارد و باید این رفت‌وآمدها ادامه داشته باشد که جیب برخی‌ پُر شود.

اقبالی گفت:

همین امروز بهترین مربی دنیا را بیاورید، چه می‌شود؟ او نیاز به ابزار دارد اما این شرایط در فوتبال ما حاکم است؟ ابزار مربی، بازیکن است اما کدام بازیکنان ما فاکتورهای روز دنیا را در خود دارند؟ وقتی در فاکتورهای ابتدایی و ارائه آن در زمین بازی مشکل داریم، چه انتظاری می‌توان داشت؟

پیشنهادی باخبر