به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، تریتا پارسی، کارشناس مسائل ایران و آمریکا معتقد است که سخنان بامداد چهارشنبه رئیسجمهور آمریکا نشان داد که او به جای تاکید بیش از حد بر استفاده از تحریمها که در دوره اول ریاست جمهوری خود به دنبال آن بود، در را برای عدم اجرای آن باز میگذارد و با این کار اساسا اعلام میکند که بیشتر به توافق علاقه دارد تا «درهم شکستن اقتصاد ایران.»
«تریتا پارسی»، همبنیانگذار و معاون اجرایی مؤسسه کوئینسی در پایگاه تحلیلی «رسپانسیبل استیتکرفت» نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بامداد چهارشنبه ( ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳) به وقت تهران هنگام امضای بخشنامه ریاستجمهوری که خواستار تحریمهای فشار حداکثری علیه ایران است، آب سردی بر روند رایج در تفکر موجود میان روسای جمهور سابق آمریکا ریخت و آشکارا نارضایتی خود را از این سیاست ابراز کرد. او در مراسم امضای این بخشنامه گفت: من این متن را امضا میکنم، اما از انجام آن ناراضی هستم.
با این حال، این تنها لحظه جالبتوجه اظهارات او در جریان گفتوگو با روزنامه نگاران در کاخ سفید نبود. ترامپ همچنین اعلام کرد: افراد زیادی در رده های بالای ایران هستند که نمی خواهند سلاح هسته ای داشته باشند.
تریتا پارسی در ادامه می نویسد: من نمی توانم به یاد بیاورم که رئیس جمهور دیگری در آمریکا هرگز از خط شبه رسمی این کشور که میگوید تهران در دستیابی به سلاح هسته ای مصمم است، منحرف شده باشد. مقامات آمریکایی به ندرت اجازه می دهند که روایتی خارج از آنکه ایرانی ها همیشه خواهان دستیابی به سلاح هسته ای هستند و تنها راه جلوگیری از دستیابی آنها به سلاح هسته ای؛ جلوگیری از دسترسی آنها به مواد لازم، دانش و فناوری است منتشر شود. لازم به ذکر است که در نتیجه همین رویکرد بوده که برآورد اطلاعات ملی در سال ۲۰۰۷ در مورد ایران به دلیل این ارزیابی که ایران برنامه تسلیحات هسته ای فعالی ندارد، جنجال بزرگی ایجاد کرد.
دونالد ترامپ یکی از اساسی ترین فرضیات متعارف واشنگتن در مورد ایران را با اعلام اینکه «برخی از تصمیم گیرندگان در راس ایران بمب نمیخواهند،» در هم شکست. احتمالا او تنها آنچه را که جامعه اطلاعاتی به او گفته است تکرار می کند.این تحلیلگر مسائل ایران در ادامه نوشت: ترامپ یکی از اساسی ترین فرضیات متعارف واشنگتن در مورد ایران را با اعلام اینکه «برخی از تصمیم گیرندگان در راس ایران بمب نمی خواهند،» درهم شکست. احتمالا او تنها آنچه را که جامعه اطلاعاتی به او گفته است تکرار می کند. همچنین احتمالا جامعه اطلاعاتی قبلا ارزیابی های مشابهی انجام داده و آن ها را با روسای جمهور قبلی به اشتراک گذاشته است. با این حال، هیچ یک از این روسای جمهور در مورد این نکته حساس با مردم آمریکا همسو نبودند. در عوض، همواره تصویری سیاه و سفید از خواسته ها و انگیزه های ایران بیان شده است؛ تصویری که به تحکیم سیاست های جنگ طلبانه و تقابلی در قبال ایران کمک کرد و در عین حال مانع از کشف راهی برای حل اختلافات امریکا با ایران از طریق دیپلماتیک شد.
اکنون ترامپ تنها دقایقی قبل از دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید این فرض را که ایران به دنبال سلاح هسته ای است زیر سوال برد. ترامپ احتمالا می داند که پیام های مربوط به اعمال شدیدتر تحریم ها، یعنی عزمی که رئیس جمهور می خواهد این تحریم ها را اجرا کند، بسیار مهم است لذا بلافاصله تاکید میکند که امیدوارم ما از این تحریم ها، زیاد استفاده نکنیم. او به این صورت به تهران، پکن و بازیگران دیگر این پیام را می دهد که برای اجرای این تحریم ها خیلی مصمم نیستیم.
دونالد ترامپ به جای تاکید بیش از حد بر استفاده از تحریم ها که در دوره اول ریاست جمهوری خود به دنبال آن بود، در را برای عدم اجرای آن باز می گذارد و با این کار اساسا اعلام می کند که بیشتر به توافق علاقه دارد تا درهم شکستن اقتصاد ایران. مفهوم او این است که امضای بخشنامه ریاست جمهوری که خواستار تحریم های فشار حداکثری علیه ایران است کاری بود که او به دلایل سیاسی مجبور به انجام آن بوده است.
توضیح ایرنا: لازم به ذکر است که انتشار نظرات کارشناسان و تحلیلگران مختلف درباره موضعگیری اخیر رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران به معنای تایید محتوای آنها نیست و صرفا برای آشنایی ذهن مخاطب ایرانی با رویکردهای متفاوت موجود در این حوزه منتشر میشود.