سقوط شاخصها در بورس تهران+ اینفوگرافیک

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار سرمایه در روز یکشنبه مورخ 4 خردادماه1404 با افت چشم گیری همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش 32 هزار واحدی را تجربه کرد و در نهایت تمامی شاخص های بورس و فرابورس قرمزپوش ماندند.
در این بین؛ 18 درصد نمادهای بورسی در بازار امروز مثبت بودند و 82 درصد دیگر که شامل شاخص سازان می شوند؛ منفی ماندند. همچنین نمادهای مبین، شستا و وشهر شاهد بیشترین خروج پول بودند.
در بازار امروز؛ پول حقیقی از تالار شیشه ای و صندوق کالایی خارج شد و هدایت آن به سمت صندوق بادرآمد ثابت بود.
در پایان باید گفت؛ ارزش صفوف فروش در بازار امروز رشد چشم گیری را تجربه کردند، ولی در مقابل ارزش صف های خرید ریزشی بودن؛ همچنین ارزش معاملات خرد هم نسبت به معاملات روز گذشته روند نزولی داشت.
نوسانات بازارسرمایه متاثر از اخبار مذاکرات
رضا اداوی – کارشناس بازار سهام در گفت و با اکوایران گفت: بازار سرمایه در هفتههای اخیر شاهد نوسانات شدیدی بوده که عمدتاً تحت تأثیر اخبار و گمانهزنیهای مربوط به روند مذاکرات قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: این وضعیت نشاندهنده حساسیت بالای سرمایهگذاران نسبت به تحولات ژئوپلیتیک و انتظارات آنها از نتایج احتمالی این مذاکرات است؛ در چنین شرایطی، بازار بیشتر تحت تأثیر عوامل روانی و احساسات سرمایهگذاران قرار میگیرد تا بنیانهای اقتصادی شرکتها.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای دوره کنونی، اتخاذ رویکرد انتظاری توسط فعالان اقتصادی است.
به گفته اداوی؛ بسیاری از بنگاههای اقتصادی و سرمایهگذاران بزرگ تصمیمات استراتژیک خود را به تعویق انداخته اند. همچنین باید گفت این رفتار منجر به کاهش حجم معاملات، کاهش نقدینگی بازار و در نهایت افزایش نوسانپذیری شاخصها شده است؛ چنین وضعیتی معمولاً در دورههای عدم قطعیت سیاسی و اقتصادی مشاهده میشود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ریزش امروز بازار را میتوان در چارچوب تغییر نگرش سرمایهگذاران نسبت به احتمال موفقیت مذاکرات تفسیر کرد.
سرمایه گذاران ریسک گریز شدند
این تحلیلگر بازار سهام عنوان کرد: به نظر میرسد که بازار نسبت به دورههای قبلی، نگاه بدبینانهتری به نتایج احتمالی مذاکرات پیدا کرده است؛ این تغییر نگرش میتواند ناشی از طولانی شدن روند مذاکرات، پیچیدگی مسائل مطرح شده، یا تحولات منطقهای و بینالمللی باشد. در چنین شرایطی، سرمایهگذاران ریسکگریز معمولاً اقدام به خروج از بازار یا کاهش وزن سهام در پرتفوی خود میکنند.
اداوی در پایان بیان کرد: با وجود فضای منفی حاکم بر بازار، گروه سیمان توانست عملکرد مثبتی از خود نشان دهد که این موضوع قابل توجه است؛ این عملکرد مثبت احتمالاً تحت تأثیر تحولات مثبت در بورس کالای ایران و بهبود قیمتهای سیمان در این بازار قرار گرفته؛ همچنین، بخش ساختمان و مسکن که مصرفکننده اصلی محصولات سیمانی است، در ماههای اخیر شاهد بهبود نسبی بوده که این موضوع بر تقاضا برای سیمان تأثیر مثبت گذاشته است.