تأکید سازمان ملل بر بی‌طرفی و مستقل بودن فرآیند توزیع کمک‌ها در غزه

تأکید سازمان ملل بر بی‌طرفی و مستقل بودن فرآیند توزیع کمک‌ها در غزه

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که فرآیند ارائه کمک‌های بشردوستانه این سازمان در غزه تنها بر اساس اصول انسانیت، بی‌طرفی و استقلال انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سؤال خبرگزاری آناتولی درباره گزارش‌هایی مبنی‌بر اینکه وزیر جنگ رژیم اشغالگر در نشست کابینه امنیتی-سیاسی این رژیم گفته است که توزیع کمک‌ها در غزه یا توسط ارتش این رژیم و یا شرکت‌های آمریکایی صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد، عملیات انسان‌دوستانه سازمان ملل در غزه یا هر نقطه دیگری از جهان تنها می‌تواند بر پایه اصول انسانیت، بی‌طرفی و استقلال انجام شود.

سخنگوی سازمان ملل در ادامه هشدار داد که ذخایر غذایی در سراسر غزه به شدت کاهش یافته و موارد سوء‌تغذیه به‌سرعت در حال افزایش است.

وی همچنین وضعیت زندگی در سراسر غزه را «فاجعه‌بار» توصیف کرد و گفت ۷۵ درصد از جمعیت این باریکه در معرض تماس با فاضلاب و زباله‌های رهاشده هستند که این مسأله خطرات شدید بهداشتی به همراه دارد.

دوجاریک از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا اقدامات لازم را برای تضمین ازسرگیری ارسال و توزیع کمک‌های انسان‌دوستانه در غزه را اتخاذ کنند.

پیشتر رسانه‌های صهیونیستی فاش کردند که نشست کابینه امنیتی رژیم اشغالگر در شامگاه سه‌شنبه با مشاجرات لفظی شدید میان وزرا و «ایال زامیر» رئیس جدید ستاد ارتش این رژیم، همراه بود.

طبق این گزارش، موضوع این تنش، نحوه توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه و تصمیم‌گیری درباره گسترش عملیات نظامی بود.

شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این نشست اظهار کرد: نحوه پیشین ارسال کمک‌ها باید متوقف شود؛ چراکه این روند به نفع حماس تمام می‌شود.

 او پیشنهاد داد که مسؤولیت توزیع این کمک‌ها به ارتش رژیم صهیونیستی یا شرکت‌های آمریکایی واگذار شود.

در واکنش به این اظهارات، ایال زامیر اعلام کرد که ارتش حاضر به اجرای این ماموریت نیست؛ اظهاراتی که با اعتراض شدید برخی وزرا مواجه شد.

در همین راستا، «بتسلئیل اسموتریچ» ضمن انتقاد از موضع زامیر گفت: اگر نمی‌توانید فرمان را اجرا کنید، باید با شخص دیگری جایگزین شوید.

از سوی دیگر، مروان الهمص، مدیر بیمارستان‌های صحرایی در غزه، امروز پنجشنبه اعلام کرد که شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی از آغاز تجاوز به بیش از ۵۲ هزار نفر رسیده است.

الهمص در اظهاراتی رسانه‌ای تأکید کرد که بیش از ۴۳ درصد از بیماران مبتلا به نارسایی کلیه، به دلیل نبود امکانات درمانی جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود که بخش بهداشت و درمان با کمبود شدید دارو مواجه است که علت اصلی آن جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود کمک‌های پزشکی به نوار غزه است.

پیشتر نیز وزارت بهداشت غزه اعلام کرده بود که رژیم اشغالگر برای چهلمین روز متوالی از ورود واکسن فلج اطفال جلوگیری کرده، امری که روند اجرای مرحله چهارم طرح ایمن‌سازی در برابر این بیماری را مختل کرده است.

به گفته این وزارتخانه، جان ۶۰۲ هزار کودک در معرض خطر ابتلا به فلج دائمی و ناتوانی‌های مزمن قرار دارد و در صورت ادامه وضعیت کنونی، کودکان با پیامدهای بهداشتی جدی و بی‌سابقه‌ای مواجه خواهند شد؛ به‌ویژه با نبود تغذیه مناسب و دسترسی به آب آشامیدنی سالم.

از دوم مارس گذشته، نیروهای اشغالگر اسرائیلی تمامی گذرگاه‌های نوار غزه را مسدود کرده‌اند و از ورود کالاها و کمک‌های انسان‌دوستانه جلوگیری می‌کنند؛ امری که موجب تشدید قحطی و گرسنگی گسترده در این منطقه شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر با تشدید حملات به نوار غزه مرتکب چندین جنایت مرگبار علیه اهالی این باریکه و به ویژه آوارگان شده است. این جنایات در حالی انجام می‌شود که نهادهای حقوقی و بین‌المللی نسبت به وخامت اوضاع نوار غزه هشدار داده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای غزه از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۱۹۷۸ نفر و تعداد مجروحان به ۵۲۰۷ نفر رسیده است.

وزارت بهداشت غزه در ادامه اعلام کرد که با ادامه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تعداد کل شهدای این جنگ به ۵۱ هزار و ۳۵۵ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۷ هزار و ۲۴۸ نفر افزایش یافته است.

انتهای پیام