جزییات اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر جوان اعلام شد/ تلاش برای برگزاری رویدادی جریان‌ساز

جزییات اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر جوان اعلام شد/ تلاش برای برگزاری رویدادی جریان‌ساز

نشست خبری اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره صبح امروز شنبه چهارم اسفندماه با حضور رییس مرکز آفرینش‌های ادبی و دبیر علمی جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست رسانه‌ای اختتامیه هجدهمین جشنواره «شعر جوان سوره» صبح امروز شنبه چهارم اسفند ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری تهران با حضور میلاد عرفان‌پور (رییس مرکز آفرینش‌های ادبی) و محمدسعید میرزایی (دبیر علمی جشنواره) برگزار شد. 

میلاد عرفان‌پور (رییس مرکز آفرینش‌های ادبی) در ابتدای این نشست گفت: جشنواره شعر جوان سوره مهر را باید یکی از مهمترین رویدادهای ادبی کشور قلمداد کرد. این جشنواره، مهمترین رویداد شعر برای جوانان شاعر است و بیش از دو دهه قدمت دارد. بسیاری از شعرای شاخص معاصر در روزگاری که ما در آن زیست می‌کنیم، برگزیدگان و داوران و دخیل در این جشنواره بوده‌اند.

جشنواره باید احیا می‌شد چراکه جریان‌ساز است

وی ادامه داد: پس از وقفه‌ای که از سال ۹۸ در برگزاری جشنواره رخ داد؛ تصمیم گرفتیم به هر صورت این رویداد را احیا کنیم؛ چراکه جریان ساز است. ما طی این احیا تلاش کردیم که شکل و ساختار جشنواره را نوآورانه‌تر کنیم. 

او گفت: تلاش‌مان این بود جشنواره به لحاظ سطح جایزه‌ها و هیئت علمی جان تازه‌ای بگیرد. و اینکه این جشنواره سه بخش است. 

عرفان‌پور ادامه داد:  دبیر علمی  آقای محمدسعید میرزایی هم از چهره‌های جریان ساز شعر جوان  هستند. بخش مجموعه شعر و کتب چاپ شده و نشده با موضوع ازاد برای نخستین بار در جشنواره افزوده شد. در این بخش ۳۴۷ اثر بدست ما رسید و داوری کار به دلیل حجم آثار زمان برد و نهایتا آثار شایسته‌ای انتخاب شد. 

وی در ادامه بیان کرد: بخش دوم جشنواره بنام پنجگانه نیز مورد دیگری است که ایجاد آن تازگی داشت. در مقطعی قرار شد شاعران برای این بخش پنج شعر ارسال کنند. و باید بگویم این بخش نگاه جامعی به ما داد.

 او با بیان اینکه  ۱۲۵۶ اثر به جشنواره ارسال شده، گفت: از این تعداد ۴۲۰پنجگانه است. بخش سوم هم یادداشت‌ها و نقد ادبی بود که در این بخش هم ۵۹ اثر رسید. 

برگزاری اختتامیه در شهر اصفهان

وی درباره اختتامیه جشنواره شعر جوان سوره نیز اینگونه توضیح داد:این مراسم هفتم تا نهم اسفند ماه در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

عرفان‌پور  بیان کرد: طی سه روز حضور در اصفهان کارگاه‌های نقد و بررسی شعر جوان و شاعران منتخب و نشست‌های هم اندیشی خواهیم داشت و گفت‌وگو با حضور اساتید و اعضای هیئت علمی هم بخشی از این قسمت است. در نهایت نیز اختتامیه روز نهم در تالار سعدی حوزه هنری اصفهان برگزار خواهد شد.

توضیحاتی درباره جوایز 

عرفانپور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره جوایز گفت: در بخش مجموعه شهر و کتاب چهار جایزه ۵۰۰ میلیون به برگزیدگان اهدا خواهد شد. اگر هم برگزیدگان مشترک داشته باشیم این رقم بین آنها نصف خواهد شد. در بخش پنجگانه مجموعا در سه بازه سنی شش برگزیده خواهیم داشت که جوایز هر کدام ۲۰۰میلیون ریال است. در بخش یادداشت هم شش برگزیده خواهیم داشت هر کدام یادداشت بلند ۲۰۰ و یادداشت کوتاه ۱۰۰میلیون ریال خواهد بود.

رویدادی برای روشنایی راه شعر امروز

محمدسعید میرزایی نیز گفت: این جشنواره چراغی برای روشنی راه شعر امروز است. بخش نقد را دارای اهمیت بسیار می‌دانیم.

 او در پایان ضمن ابراز امیدواری برای بالندگی شهر جوان گفت: در بخش شعر و بخش پنجگانه محمدمهدی سیار، عالیه محرابی، علی محمد مودب، ارش شفاعی و سعید بیابانکی و بخش یادداشت و نقد غلامرضا کافی، مرتضی کاردر و ظهیر توکلی هستند.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر