بیماران روماتیسمی از این 8 ماده غذایی پرهیز کنند

بیماران روماتیسمی از این 8 ماده غذایی پرهیز کنند
همانطور که غذاهایی وجود دارند که می‌توانند به بهبود علائم بیماری روماتیسم یا آرتریت روماتوئید کمک کنند، غذاهایی نیز وجود دارند که می‌توانند آن‌ها را بدتر کنند. برخی از این غذاها می‌توانند التهاب را در بدن افزایش دهند. بسیاری از آن‌ها نیز دارای چربی، قند و نمک زیادی هستند که می‌تواند مدیریت وزن و حفظ سلامت قلب را دشوارتر کند.

غذاهای فرآوری‌شده مانند فست فود، سرشار از نمک، شکر اضافه شده، چربی‌های ناسالم، مواد نگهدارنده، فروکتوز و سایر ترکیبات بالقوه التهابی هستند و بر خلاف غذاهای دشمن روماتیسم، می‌توانند باعث التهاب، افزایش وزن و مشکلات قلبی شوند. آن‌ها نه تنها ممکن است علائم آرتریت را بدتر کنند، بلکه برای سلامت کلی شما نیز مضر هستند.

به گزارش مثبت سبز، تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای بسیار فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به روماتیسم را با تقویت التهاب و چاقی افزایش دهند. چاقی همچنین، یک عامل خطر برای روماتیسم است.

گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری‌شده

این گوشت‌ها حاوی سطوح بالایی از چربی اشباع شده هستند که می‌تواند التهاب و علائم آرتریت را افزایش داده و اثرات منفی بر سلامت قلب داشته باشد. گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس، حاوی مواد نگهدارنده هستند که می‌توانند باعث التهاب شوند.

به عنوان مثال، افرادی که گوشت‌های فرآوری‌شده و قرمز زیادی مصرف می‌کنند ممکن است سطوح بالاتری از اینترلوکین-6 (IL-6)، پروتئین واکنشی C (CRP) و هموسیستئین داشته باشند. این ترکیبات، نشانگرهای التهاب هستند.

یک بررسی در سال 2019 به این نتیجه رسید که رژیم‌های گیاهی که گوشت قرمز را حذف می‌کنند، ممکن است علائم روماتیسم و آرتروز را بهبود بخشد.

غذاهای سرخ‌شده، از غذاهای ممنوع برای روماتیسم

این غذاها سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 و چربی‌های اشباع شده هستند که باعث افزایش التهاب و بدتر شدن علائم روماتیسم می‌شوند.

غذاهای حاوی گلوتن، از غذاهای مضر برای روماتیسم

گلوتن گروهی از پروتئین‌ها در گندم، جو، چاودار و سایر غلات است. افراد مبتلا به بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن) نسبت به افراد فاقد این بیماری، بیشتر در معرض خطر ابتلا به روماتیسم هستند.

برخی از تحقیقات، گلوتن را با افزایش التهاب مرتبط می‌دانند و نشان می‌دهند که مصرف رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است علائم روماتیسم را کاهش دهد. برخی تحقیقات محدود نیز نشان داده است که رژیم غذایی فاقد گلوتن و وگان ممکن است فعالیت این بیماری را کاهش داده و التهاب را بهبود بخشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد مبتلا به روماتیسم مفید است یا خیر، مورد نیاز است.

قندها و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

غذاهای قندی مانند شیرینی‌ها، آب نبات‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند باعث شوند بدن شما پیام‌رسان‌های التهابی به نام سیتوکین‌ها را آزاد کند. همین امر در مورد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی سفید نیز صادق است که بدن شما به سرعت آن‌ها را به قندهای ساده هضم می‌کند.

همه افراد، به ویژه افراد مبتلا به روماتیسم، می‌توانند از محدود کردن مصرف قندهای ساده سود ببرند. قندهای افزوده شده در آب نبات، نوشابه، بستنی و انواع سس‌ها یافت می‌شود. در نتیجه این غذاها نیز در زمره غذاهای مضر برای روماتیسم قرار دارند.

نمک

نمک زیاد نه تنها برای فشار خون مضر است، بلکه اگر شما مبتلا به روماتیسم هستید و از داروهای استروئیدی مصرف می‌کنید، ممکن است بدن شما بیشتر آن را نگه دارد. سعی کنید کمتر از 1500 میلی گرم نمک در روز مصرف کنید.

الکل

الکل می‌تواند با داروهای روماتیسم تداخل داشته باشد و همچنین باعث تشدید التهاب شود.

روغن‌های گیاهی خاص

رژیم‌های غذایی که سرشار از چربی‌های امگا 6 بوده و چربی‌های امگا 3 کمی‌ دارند، ممکن است زانو درد را بدتر کنند که یکی از علائم روماتیسم (آرتریت روماتوئید) و آرتروز (استئوآرتریت) است.

این چربی‌ها برای سلامتی ضروری هستند، اما عدم تعادل بین این دو نوع چربی ممکن است خطر التهاب را افزایش دهد.

منابع امگا 3، ماهی‌های روغنی، دانه‌های روغنی و سبزیجات سبز هستند؛ در حالی که امگا 6 در مارگارین‌ها، روغن گل مغربی و دانه کتان و روغن‌های پخت و پز مانند ذرت و هسته انگور وجود دارد. اطمینان از تعادل بین این نوع روغن‌ها، ممکن است علائم روماتیسم و همچنین آرتروز را بهبود بخشد.

نکته: شما می‌توانید برای ایجاد این تعادل، از روغن زیتون به عنوان نمونه روغنی استفاده کنید که حاوی اسیدهای چرب امگا 6 کمی ‌است. همچنین در کنار آن، برای کمک به بهینه سازی نسبت امگا 6 به امگا 3، مصرف ماهی‌های چرب را افزایش دهید.

سخن پایانی

 اگر به روماتیسم مفصلی مبتلا هستید، تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی سالم می‌تواند به بهبود علائم شما کمک کند. سعی کنید از برخی غذاها و نوشیدنی‌ها، از جمله غذاهای بسیار فرآوری‌شده، گوشت قرمز، غذاهای سرخ‌شده، الکل و هر چیزی که دارای قند اضافه است، پرهیز کنید.

منبع:
|

پیشنهادی باخبر