فرارو | ۸ رفتار کوچک و به نظر بی‌اهمیت که نشان می‌دهند درگیر اختلال اضطراب هستید
۸ رفتار کوچک و به نظر بی‌اهمیت که نشان می‌دهند درگیر اختلال اضطراب هستید
شاید افراد از بیرون کاملاً موفق و در حال پیشرفتف دائمی به نظر برسند، اما در واقع دائماً درگیر اضطراب و استرس هستند.

فرارو- برخی رفتار‌های کوچک و قابل چشم پوشی افرادی که به نظر موفق و خوشحال هستند، در واقع نشانه‌هایی از اختلال اضطراب با عملکرد بالا هستند.

به گزارش فرارو به نقل از فورچن وِل، شما به موفقیت خود افتخار می‌کنید و هیچ فرصتی برای پیشرفت را از دست نمی‌دهید، همیشه در جمع دوستان خود حاضر می‌شوید و سرگرمی‌ها و تفریح‌های مورد علاقه خود را فراموش نمی‌کنید. شما از بیرون سازمان یافته و موفق به نظر می‌رسید، در حالی که در درون بیش از حد نگران هستید و استرس دارید. کارشناسان این حالت را اضطراب با عملکرد بالا می‌نامند؛ زمانی که شلوغی مداوم زندگی علائم اضطراب را پنهان می‌کند.

در حالی که بر طبق دی اس ام-۵، طبقه بندی اختلالات سلامت روان، این نوع اضطراب به رسمیت شناخته نشده است، اما دلیلی بر عدم وجود آن نیست. اضطراب با عملکرد بالا به شکلی ظریف‌تر و کمتر آشکار از اضطراب اشاره دارد. ممکن است این عبارت را در توصیف افرادی که علیرغم داشتن علائم اضطراب در بسیار موفق هستند، شنیده باشید. افراد مبتلا به اضطراب با عملکرد بالا معمولاً افرادی موفق و کمال گرا هستند که علائم اضطراب عمومی کمتر در رفتارشان قابل مشاهده است و بنابراین درمان آنها دشوارتر است.

دکتر نِها شادهاری، روانپزشک کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در بیمارستان عمومی هاروارد می‌گوید: «این افراد ممکن است در حرفه خود عالی باشند، دوستانی زیاد و روابط قوی داشته باشند. با این حال، در درون آنها ممکن است با علائم رایج اضطراب مانند بی‌قراری، نگرانی بیش از حد، مشکل خواب یا خستگی دست و پنجه نرم کنند. افراد مبتلا به اضطراب با عملکرد بالا ممکن است با درگیر شدن در رفتاری که باعث می‌شود آنها فعال‌تر یا موفق‌تر به نظر برسند، با احساسات منفی خود مقابله کنند.

دکتر مایکل لوورز می‌گوید: «همان ویژگی‌های شخصیتی که افراد را به عملکرد در بالاترین سطح سوق می‌دهد، اغلب علائم اضطراب را تشدید می‌کند. اغلب این رفتار با نیت خوب شروع می‌شود، مانند هدف گذاری و برنامه ریزی دقیق. با این حال، کسانی که این نوع اضطراب را تجربه می‌کنند معمولاً برای خود اهداف فوق‌العاده بالا و غیرواقعی ایجاد می‌کنند که منجر به نگرانی دائمی آنها می‌شود.» دکتر جودیت جوزف، روانپزشک و نویسنده کتاب «عملکرد بالا»، معتقد است مدیریت اضطراب با رفتار‌های سازنده برای زنان و گروه‌های اقلیت رایج‌تر است.

بسیاری از علائم خاص اضطراب با عملکرد بالا، مترادف با فرسودگی شغلی هستند. این احساس خستگی تصادفی نیست، زیرا کسانی که بیش از حد تلاش می‌کنند در معرض خطر فرسودگی شغلی بیشتری قرار دارند. به گفته متخصصان سلامت روان، علائم ظریف اضطراب عملکرد بالا عبارتند از:

کار بیش از حد و بی میلی نسبت به استراحت

مشکل در کاهش سرعت یا گرفتن روز‌های مرخصی

احساس گناه یا شرمندگی به خاطر شکست‌های جزئی

مقاومت در برابر واگذاری وظایف به دیگران

تحریک پذیری آسان

خودگویی منفی

مدیریت خُرد

مشکل در خواب

چگونه اضطراب عملکرد بالا را مدیریت کنیم؟

مهم است که اضطراب با عملکرد بالا را قبل از اینکه منجر به شرایط دیگری شود، جدی بگیرید و عملکرد بیش از حد را تنها راه آرام کردن علائم جسمی و روانی اضطراب ندانید. افرادی که دارای اضطراب و افسردگی با عملکرد بالا هستند، علائم این اختلالات را دارند، اما ممکن است در واقع بیش از حد خود را تحت فشار قرار دهند تا کارآمد به نظر برسند. برخی از افراد ممکن است از گفتگو درمانی، دارو درمانی یا ترکیبی از هر دو سود ببرند.

برخی فعالیت‌های روزمره نیز ممکن است به مدیریت این اضطراب کمک کند. تشخیص زمانی که اضطراب تشدید می‌شود و استراحت کردن می‌تواند واقعاً مفید باشد، چه از کار باشد و چه حتی از تعهدات اجتماعی، بسیار مهم است. تنفس‌های عمیق دیافراگمی روزانه نیز می‌توانند بسیار مفید باشد: چهار ثانیه نفس بکشید، چهار ثانیه نفس خود را نگه دارید و برای چهار ثانیه نفستان را بیرون دهید.

غذا‌های انرژی زا برای مغز شامل غذا‌های غنی از اسید‌های چرب امگا ۳، ب ۱۲، ویتامین دی و منیزیم نیز برای مدیریت اضطراب مفید هستند. این مواد غذایی مفید نه تنها التهاب مغز را کاهش می‌دهند، بلکه می‌توانند با کمک به حفظ انرژی، خلق و خو را بهبود بخشند. بهتر است اضافه کردن انواع توت‌ها، آجیل و ماهی به رژیم غذایی خود را نیز در نظر بگیرید. علاوه بر تغذیه لازم است هر روز ۳۰ دقیقه را فقط به خودتان اختصاص دهید. کارشناسان توصیه می‌کنند که استراحت کردن، پیاده روی، گوش دادن به موسیقی با تماس با یک دوست به آرامش سیستم عصبی و کاهش افکار منفی کمک می‌کند. هنر نه گفتن را نیز بیاموزید.

پیشنهادی باخبر