جنجال در پنجاه‌سالگی مایکروسافت؛ ۲ منتقد رژیم صهیونیستی اخراج شدند

جنجال در پنجاه‌سالگی مایکروسافت؛ ۲ منتقد رژیم صهیونیستی اخراج شدند

مایکروسافت دو کارمندی را که در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت به عملکرد رژیم صهیونیستی اعتراض کرده بودند، اخراج کرد.

به گزارش ایسنا، به گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی، مایکروسافت در پی جنجال ایجاد شده در پنجاهمین سالگرد تاسیس این شرکت، یک مهندس نرم‌افزار را که مراسم جمعه در ردموند را مختل کرده بود، اخراج کرد. همچنین این شرکت، تاریخ اجرایی استعفای کارمند دومی را که در این مراسم اعتراض کرده بود، جلو انداخت.

در جریان این مراسم، هر دو کارمند به‌طور جداگانه برخاستند تا استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از فناوری هوش مصنوعی مایکروسافت را محکوم کنند.

یکی از این کارمندان معترض، مدیر هوش مصنوعی مایکروسافت، مصطفی سلیمان، را «سودبرنده از جنگ» خواند و گفت که «دست‌هایش به خون آغشته است.»

کارمند دیگر در حالی که مدیرعامل مایکروسافت، ساتیا نادلا، همراه با مدیران پیشین، استیو بالمر و بیل گیتس روی صحنه بودند، به اعتراض پرداخت.

این اعتراضات داخلی همزمان با تظاهراتی در بیرون مراسم توسط گروه «نه به مایکروسافت برای آپارتاید» برگزار شد که با حضور گروهی متشکل از کارمندان مایکروسافت و دیگر فعالان حوزه فناوری بود.

این گروه، دو کارمند اخراج‌شده را به نام‌های «ابتِهال ابوسعید» و «وانییا آگراوال» معرفی کرد.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، مایکروسافت در پیامی به ابوسعید گفت که او به ‌جای برهم زدن سخنرانی سلیمان می‌توانست نگرانی‌های خود را از طریق مدیریت یا روابط کارکنان جهانی به‌صورت خصوصی مطرح کند.

مایکروسافت در ادامه به ابوسعید اعلام کرد که «به این نتیجه رسیده‌ایم که رفتار نادرست شما با هدف جلب توجه و ایجاد بیشترین اختلال در این رویداد مورد انتظار صورت گرفته است.»

این برخورد در شرایطی رخ داده که کارکنان ناراضی صرفا به استفاده ابزاری رژیم صهیونیستی از فناوری‌های مایکروسافت برای پیشبرد جنایت‌هایش علیه ملت فلسطین به ویژه در غزه اعتراض داشتند.

براساس این گزارش، آگراوال که قرار بود استعفایش از ۱۱ آوریل اجرایی شود، بلافاصله از سوی شرکت اخراج شد و استعفایش فوراً اجرایی گردید.

اعتراضات در مراسم داخلی مایکروسافت مشابه اقداماتی بود که اعضای این گروه در مراسم مستقلی در ماه مارس در سیاتل انجام داده بودند. همچنین دو برگزارکننده دیگر به نام‌های عبدو محمد و حسام نصر گفتند که پاییز گذشته به دلیل اقدامات حامی فلسطین در محوطه مایکروسافت در ردموند، از کار اخراج شده‌اند.

در شرایطی که ۵۵۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین می‌گذرد، بارها رسانه‌های مختلف با افشای حمایت غول‌های فناوری آمریکایی از اشغالگران صهیونیست با هوش مصنوعی در جنگ، گزارش دادند که این شرکت‌های فناوری آمریکایی به تل‌آویو امکان کشتن غیرنظامیان در غزه و لبنان را دادند.

رسانه آمریکایی آسوشیتدپرس در مطلبی تحت عنوان «چگونه غول‌های فناوری آمریکا، اسرائیل را به هوش مصنوعی مجهز کردند و نگرانی‌ها درباره نقش فناوری در جنگ را افزایش دادند» به نقش شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا، از جمله مایکروسافت، گوگل، آمازون و اوپن‌ای‌آی OpenAI، در تأمین خدمات هوش مصنوعی و پردازش ابری برای ارتش رژیم صهیونیستی پرداخته است.

پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳، استفاده رژیم صهیونیستی از مدل‌های هوش مصنوعی برای شناسایی اهداف به اصطلاح نظامی، تحلیل داده‌های شنود و پردازش اطلاعات گسترده‌تر شد. مایکروسافت و اوپن‌ای‌آی فناوری‌های خود را از طریق پلتفرم ابری اژر Azure در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی قرار داده‌اند. این گزارش همچنین چالش‌های اخلاقی و خطاهایی در هدف‌گیری مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله ترجمه‌های نادرست و داده‌های اشتباه را بررسی می‌کند و نگرانی‌ها درباره استفاده از فناوری تجاری در جنگ را مطرح می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در این گزارش می‌نویسد، غول‌های فناوری آمریکا به‌طور پنهانی رژیم صهیونیستی را قادر ساختند که با افزایش چشمگیر استفاده از هوش مصنوعی و خدمات پردازشی، افراد به اصطلاح «مظنون» را سریع‌تر در غزه و لبنان ردیابی و حذف کند. اما همزمان، شمار کشته‌شدگان غیرنظامی هم به شدت افزایش یافته و نگرانی‌ها درباره نقش این ابزارها در مرگ افراد بی‌گناه فلسطینی بالا گرفته است.

ارتش‌ها سال‌هاست که از شرکت‌های خصوصی برای ساخت سلاح‌های خودکار سفارشی استفاده می‌کنند. با این حال، جنگ‌های اخیر رژیم صهیونیستی یکی از نخستین نمونه‌هایی است که مدل‌های هوش مصنوعی تجاری ساخت آمریکا مستقیما در جنگ فعال به کار گرفته شده‌اند، باوجود نگرانی‌هایی که این فناوری‌ها در ابتدا برای تصمیم‌گیری درباره مرگ و زندگی انسان‌ها طراحی نشده بودند.

ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای بررسی حجم عظیمی از اطلاعات جاسوسی، ارتباطات شنود شده و داده‌های نظارتی استفاده می‌کند تا گفتار یا رفتاری که به ظن آنها «مشکوک» است، را شناسایی کرده و حرکات «دشمنانش» را رهگیری کند. تحقیقات آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که پس از عملیات مهیب و ناگهانی نیروهای حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، استفاده از فناوری‌های مایکروسافت و اوپن‌ای‌آی در رژیم صهیونیستی به شدت افزایش یافت.

انتهای پیام