اهمیت سفر پوتین به منطقه راهبردی کورسک

ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برای اولین بار از زمانی که نیروهای ارتش روسیه کنترل منطقه کورسک را به دست گرفتند، به این منطقه سفر کرد.
رئیسجمهور روسیه در جریان این سفر از نیروگاه هستهای در حال ساخت در کورچاتوف بازدید کرد.
پوتین، طی اظهاراتی در کورسک ابراز اطمینان کرد که روسیه به لطف همبستگی شهروندانش به تمام اهداف خود دست خواهد یافت.
کرملین گزاش داد که پوتین به نیروگاه هستهای کورسک رفت، نشستی را با مقامهای دولتی محلی برگزار کرد و با داوطلبانی که به ساکنان آسیبدیده از درگیری کمک میکردند، ملاقات کرد.
پوتین پیش از این اعلام کرده بود تا زمانی که نیروهای اوکراین در کورسک تسلیم نشوند، با این کشور مذاکره نخواهد کرد، در حالی که کییف امیدوار بود از کنترل خود بر سرزمین روسیه بهعنوان اهرم فشاری در هر گفتوگو برای پایان دادن به جنگ استفاده کند.
این دیدار میتواند نشاندهنده این باشد که پوتین بر این باور است یکی از موانع مذاکرات برداشته شده است، حتی در حالی که اوکراین همچنان به حملات در مقیاس کوچک ادامه میدهد.
نیروهای اوکراینی در ماه آگوست گذشته به کورسک حمله کردند و بهسرعت حدود ۵۰۰ مایل مربع از خاک این منطقه را به کنترل خود درآوردند، اما این فشار پس از چند هفته کاهش یافت و نیروهای اوکراینی شروع به از دست دادن مواضع خود کردند.
نیروهای ارتش روسیه به تدریج در مناطق بیشتری مستقر شدند و در نهایت موفق شدند پیش از شروع یک ضدحمله، سرزمینهای تحت کنترل اوکراین را به کنترل خود درآورند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین این حمله را راهی برای منحرف کردن نیروهای روسیه در شرق قلمداد کرد و گفت که کییف در نهایت میتواند دستاوردهای خود را با سرزمینهای تحت کنترل روسیه در مذاکرات صلح مبادله کند.
برخلاف امیدهای کییف، این تهاجم مسکو را مجبور نکرد که تعداد قابلتوجهی از نیروها را به آنجا منتقل کند؛ روسیه بر روی جلوگیری از پیشرفتهای عمیقتر اوکراین با بستن جادهها و هدف قرار دادن ذخایر کییف تمرکز کرد.
در حالی که این تهاجم بهعنوان تقویتکننده روحیه اوکراین در میان شکستهای میدان نبرد بود، برخی کارشناسان آن را یک بازی خطرناک میدانستند که تمرکز برخی از تواناترین نیروهای اوکراین را از دونتسک، جایی که کییف بهطور پیوسته در حال از دست دادن موقعیت خود در برابر روسیه بود، منحرف کرد.
کرملین در پاییز گذشته نیروهای روسیه را در کورسک تقویت کرد و آنها به تدریج تلاش خود را برای خارج کردن اوکراینیها تشدید کردند؛ تا ماه فوریه (اسفند ماه)، روسیه حدود دو سوم اراضی را پس گرفت و اوکراین را با منطقهای در اطراف سوجا، شهر مرزی که مرکز اصلی اوکراین در منطقه بود، باقی گذاشت.
فشار بر سربازان اوکراینی در ماه مارس بهشدت افزایش یافت، زمانی که نیروهای روسیه بهدنبال قطع کریدور بین سودا و منطقه سومی اوکراین در سراسر مرز بودند.
از دست دادن کنترل بر اراضی در کورسک، دست کییف را در مذاکرات صلح تضعیف میکند و ابزار چانهزنی را برای مبادله سرزمینهایی که پیشتر در جنگ از دست داده بود، از بین میبرد.
انتهای پیام/
پیشنهادی باخبر