حماس: اظهارات ترامپ درباره سیطره بر غزه مضحک است

حماس: اظهارات ترامپ درباره سیطره بر غزه مضحک است

مسئولان حماس با بیان اینکه ملت فلسطین در غزه مقابل جنایتکارترین ارتش و بزرگترین ماشین جنگی دنیا ایستادند و اجازه ندادند دشمن به هدف شوم خود در آواره کردن فلسطینی‌ها برسد، تاکید کردند اظهارات جدید ترامپ درباره آوارگی مردم غزه مضحک و پوچ است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه واکنش گروه‌ها و مسئولان فلسطینی به اظهارات تکراری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره آوارگی مردم غزه، «عبداللطیف القانوع» سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد: صحبت‌های آمریکایی‌ها درباره آوارگی مردم فلسطین از نوار غزه که جدیدترین مورد آن اظهارات خطرناک ترامپ علیه ملت ما بود، در چارچوب تلاشی مذبوحانه برای از بین بردن آرمان عادلانه فلسطین است.

عبداللطیف القانوع اظهار داشت: ملت فلسطین که 15 ماه مقابل قدرتمندترین ماشین نظامی و جنایتکارترین ارتش ایستادگی کرد و همه توطئه‌ها برای آوارگی را ناکام گذاشتند، همچنان به سرزمین خود پایبند هستند و هیچ گونه طرحی برای آوارگی آنها به هر قیمتی که باشد را نمی‌پذیرند.

وی افزود: ما از کشورهای جهان و جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که اظهارات ترامپ درباره آوارگی ملت فلسطین را رد و محکوم کنند و از حقوق مشروع فلسطینی‌ها برای پایان دادن به اشغالگری و حق تعیین سرنوشت حمایت نمایند.

«عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در سخنانی به همین منظور اعلام کرد: غزه زمین مشاع (مشترک) نیست که هر طرفی به دنبال سیطره بر آن باشد و برای آن تصمیم بگیرد؛ بلکه غزه بخشی از اراضی فلسطین اشغالی است.

وی گفت: هر راهکاری باید مبتنی بر پایان دادن به اشغالگری و تحقق حقوق ملت فلسطین باشد؛ نه بر اساس ذهنیت دلالان و سلطه‌گران. این اظهارات ترامپ، بر تعصب کامل آمریکا نسبت به رژیم اشغالگر و حمایت از آن و جنایات این رژیم علیه ملت و حقوق مشروع فلسطینی‌ها تاکید می‌کند.

این رهبر حماس خاطرنشان کرد: ملت فلسطین و نیروهای زنده آن با حمایت امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان، همه طرح‌های آوارگی و کوچ را ناکام خواهند گذاشت.

سامی ابوزهری از دیگر رهبران حماس هم اعلام کرد که اظهارات ترامپ درباره تمایل آن برای سیطره بر نوار غزه، مضحک، پوچ و بیهوده بوده و چنین افکاری برای شعله ور کردن اوضاع منطقه کافیست.

این واکنش‌ها بعد از آن است که ترامپ شب گذشته در نشستی که با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی داشت بر این مسئله تاکید کرد که غزه یک ویرانه است و فلسطینی‌ها باید از آنجا به کشورهای دیگر منتقل شوند.

ترامپ مدعی شد که انتقال فلسطینیان به خارج از غزه در راستای بازسازی این باریکه و فشار برای کمک به مردم آن است.

پیش از این هم بارها ترامپ درباره انتقال مردم فلسطین از غزه به خارج از آن به ویژه کشورهای مصر و اردن صحبت کرده بود و یک روز بعد از ورود به کاخ سفید طی چند هفته گذشته در تماس تلفنی با مقامات مصری و اردنی، از آنها خواست که پذیرای تعداد بیشتری از مردم غزه باشند.

طرح کوچاندن فلسطینیان به مصر و اردن در ابتدای جنگ رژیم اسرائیل علیه نوار غزه بعد از طوفان الاقصی نیز مطرح شد که سران این دو کشور علنا با آن مخالفت کردند و درباره آن هشدار دادند.

ناظران امور معتقدند، در این میان، اردن و مصر هم که دولت‌های آنها سابقه سیاهی در سازش و همراهی با طرح‌های صهیونیستی- آمریکایی دارند، به خاطر منافع خودشان هم که شده گزینه‌ای جز مقاومت در برابر این پروژه خطرناک ندارند و مشخصا می‌دانند که تسلیم شدن در برابر چنین طرح فاجعه باری در ازای گرفتن امتیازات کوچکی همچون کمک‌های نظامی، پیامدهای وحشتناکی بر وضعیت کشورهای آنها خواهد داشت.

انتهای پیام/

پیشنهادی باخبر